سرطان از مهلک ترین و شایع ترین بیماری های هزاره جدید در جهان، ایران و مازندران است که به اعتقاد پزشکان بروز رفتارهای نامتناسب با سلامتی از جمله چاقی را می توان عامل مهمی در بسترسازی ابتلای آن بویژه سرطان معده به عنوان کشنده ترین نوع این بیماری دانست.

کمال آنلاین ؛ سرطان از مهلک ترین و شایع ترین بیماری های هزاره جدید در جهان، ایران و مازندران است که به اعتقاد پزشکان بروز رفتارهای نامتناسب با سلامتی از جمله چاقی را می توان عامل مهمی در بسترسازی ابتلای آن بویژه سرطان معده به عنوان کشنده ترین نوع این بیماری دانست.

بیماری سرطان که به زبان ساده آن را ناشی از تکثیر مهارنشده سلول ها می دانند، یکی از عوامل اصلی بروز مرگ و میر در جهان امروز شناخته شده که بعد از بیماری ‌های قلبی، عروقی دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه ‌یافته و سومین عامل مرگ در کشورهای کمتر توسعه‌ یافته معرفی می شود.

استان مازندران با حدود سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت یکی از استان هایی است که همواره شایعات و اخباری مبنی بر بالاتربودن میانگین شیوع سرطان در این استان نسبت به میانگین کشوری در بین عامه و رسانه ها مطرح است.

شهرستان آمل از این امر مستثنی نیست که وجود مراکز درمانی سرطان در این شهرستان مبین اینست که شیوع سرطان در شهرستان آمل زنگ خطر آن به صدا درآمده است که این امر باعث شد گفتگویی اختصاصی از سوی هفته نامه آوای کمال با صاحب نظران و کارشناسان در این خصوص داشته باشیم.

دکتر محسن آسوری دکترای حرفه ای پزشکی و فراگیر، دکترای تخصصی بیوتکنولوژی پزشکی، رییس انستیتو پاستور شمال کشور در آمل و مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان آرین شهرستان  آمل در پاسخ به سؤال علل بروز سرطان و علائم مربوط به آن گفت: به طور کلی می توان بخشی از علل سرطان را مربوط به مسائل ژنتیک و بخشی از آن را مربوط به عوامل محیطی دانست.  اگر عوامل ژنتیکی مستعد بروز سرطان باشند و عوامل محیطی اعم از  فردی و اجتماعی که از آلودگی ها تا استرس ها را شامل می شوند نیز در آن دخیل باشند، در واقع در این صورت سرطان بروز پیدا می کند. در خصوص علائم سرطان هم می توان گفت که سرطان علائم بسیار زیادی دارد. از بی علامتی تا بی حالی و کاهش وزن را در بر می گیرد. در واقع، بسته به موضع آن سرطان در بدن فرد، علائم سرطان می تواند بسیار متنوع باشد.

آثار زیان بار استفاده از سموم غیر استاندارد در کشت برنج

رییس انستیتو پاستور شمال کشور در آمل در خصوص استفاده کشاورزان از سموم غیر استاندارد در کشت برنج هم اشاره ای کرد و گفت: این مسئله یک مشکل فرهنگی محسوب می شود که آموزش آن می بایست کار مشترک صدا و سیما، جهاد کشاورزی و حتی دانشگاه ها باشد. در واقع این سازمان ها باید دست به دست هم دهند تا در این حوزه فرهنگ سازی درست در بین مردم نهادینه شود و این معضل تماماً ریشه یابی شود و از بین برود. متأسفانه دیده می شود که کشاورزان برای برداشت بیشتر محصول دست به این کار می زنند. ممکن است در این بین حتی بعضی از کشاورزان از سمومی استفاده کنند که در دنیا منسوخ شده است. اگر کشاورز آثار زیان بار سم را که ممکن است حتی در مواردی منتج به سرطان شود بداند، کشاورز یقیناً از این کار صرف نظر می کند. از طرف دیگر، در مراحل سه گانه کاشت، داشت و برداشت امکان آلوده شدن محصول وجود دارد که نظارت بر هر سه بخش نیاز به فرهنگ سازی و آموزش دارد که متصدیان آن می توانند با کمترین هزینه ره آورد بسیار زیادی را برای همه داشته باشند. 

استفاده ظروف پلاستیکی از عوامل بروز سرطان

وی با بیان این که به صرف مشاهده تعدد مبتلایان یک منطقه نسبت به مناطق دیگر نمی تواند علل اصلی سرطان را شفاهاً بررسی کرد، گفت: به طور مثال گفته شده که استفاده از غذاهای داغ مانند چای داغ و مواردی از این قبیل خطر ابتلا به سرطان مری را زیاد می کند و یا نگهداری غذا در ظروف پلاستیکی می تواند یکی از علل بروز سرطان در افراد باشد. اما این که بگوییم علل تعدد افراد مبتلا به سرطان در یک منطقه خاص به چه علت بوده، باید آن را مورد بررسی و آزمایش علمی قرار داد.

سرطان پستان و سرطان های گوارشی در مازندران زیاد است

دکتر آسوری با اشاره به اینکه در حال حاضر یزد جایگاه اول را در ابتلا به این بیماری در کشور دارد، گفت: سرطان پستان و سرطان های گوارشی بالأخص معده در استان مازندران بسیار زیاد است. در واقع، در دانشگاه های علوم پزشکی، سازمان استاندارد، جهاد کشاورزی و...  بخش هایی وجود دارند که در این حوزه مسئولیت نظارت بر اقلام غذایی را بر عهده دارند، اما این مسئله که به چه میزان این نظارت ها به شکل قانونی و جامع و کامل عملی می شود، مشخص نیست و حتی در مواقعی ممکن است احتمال وقوع جرم و تخلف را در کشور رقم بزند.

عادات غذایی خود را اصلاح کنیم

 مدیرعامل انجمن آرین آمل ضمن اشاره بر استفاده از سبزیجات و میوه جات و تغذیه درست، تأکید کرد: مردم تا حد امکان استفاده از فست فودها و روغن های چند بار مصرف را در برنامه غذایی خود کاهش دهند. به گفته وی یکی از پایه های ابتلا به سرطان اعم از فردی و اجتماعی، عادات غذایی است.

 وی در ادامه تصریح کرد: اگر ما بتوانیم عادات غذایی خود را اصلاح کنیم، می توانیم از بروز بسیاری از سرطان ها جلوگیری کنیم، چرا که مواد غذایی حامل مواد، املاح و ویتامین هایی هستند که می تواند موجب پیشگیری این بیماری شود. به همین خاطر مصرف سبزیجات و صیفی جات می تواند به تندرستی و سلامت قوای بدنی بیشتر انسان کمک کند. از طرفی هم استفاده از غذاهای فریزری و یخ زده مانند ماهی، گوشت و غیره برای سلامتی انسان بسیار مضر هستند. از آن جایی که سبک زندگی ما نسبت به گذشته به دلایلی اعم از ناکافی بودن وقت تغییر کرده، مصرف غذاهای یخ زده در برنامه  غذایی مردم بیشتر به چشم می خورد.

نمک و شکر از سفره ها حذف گردد

دکتر آسوری با اشاره به این که مصرف نمک به همان مقداری که در غذاها وجود دارد کفایت موضوع می کند گفت: نمک و شکر می بایست از سر سفره ها به طور کامل حذف گردد. مردم می توانند چاشنی های دیگری را با توجه به ذائقه خود در برنامه ی غذایی استفاده کنند. اخیراً کنکاش زیادی در وزارت بهداشت در حال انجام است که جایگزین مناسبی را  برای نمک پیدا کنند که ضمن این که همان طعم شوری را داشته باشد و عوارض فشار خون را هم نداشته باشند. در واقع تا بدین جای کار هنوز چیزی عامه پسند باشد و بتواند به بازار عرضه گردد، وجود ندارد، اما در مراحل پژوهش بر روی نمک هایی با منشأ جلبک و مواردی از این قبیل کار شده است.

هشدار رشد آمار چاقی در مازندران

وی ادامه داد: حرکت، ورزش، تناسب قد و وزن از آیتم های ثابت شده در علم پزشکی به شمار می روند که کوتاهی و غفلت در هر کدام از موارد مذکور می تواند در بروز انواع بیماری ها مؤثر باشد. متأسفانه براساس آمار اعلام شده در سال گذشته استان مازندران رتبه اول چاقی در کشور را کسب کرد و همه دانشگاه ها برنامه هایی را برای بحث مهارت ها و اصلاح الگوی زندگی طبق دستور وزارت خانه شروع کردند که هم مردم و هم مسئولین باید دست به دست هم دهند تا این مهم محقق گردد.       

مردم در رابطه با نان مصرفی دقت کنند

دکتر آسوری در خصوص نان مصرفی مردم هم نکات مهمی را متذکر شد: مصرف بیش از حد نشاسته عوارض گوارشی به دنبال دارد. هر چه میزان سبوس آرد بیشتر باشد، این مسئله کاملاً به نفع مردم است. در رابطه با نان مصرفی مردم باید دقت لازم را داشته باشند که هر چه رنگ نان تیره تر باشد، این نشان دهنده  این است که میزان سبوس آن بیشتر است و در مقایسه با نان با رنگ سفید از مزیت بیشتری برخوردار است که باز هم این موضوع به میزان فرهنگ سازی در جامعه مربوط می شود. 

فاکتور سنی افراد؛ شایع ترین علت سرطان

دکتر اسلامی فوق تخصص خون و آنکولوژی کلینیک درمانی آرین آمل در پاسخ به این سؤال که علل شیوع سرطان چه مواردی می تواند باشد، گفت: بروز و ظهور سرطان در افراد دلائل بسیار متعددی می تواند داشته باشد. در واقع نمی توان یک عامل صرف را به عنوان عامل تعیین کننده در بروز این بیماری دانست. شایع ترین علت سرطان،  فاکتور سنی افراد است. هر چه سن افزایش یابد، خطر ابتلا به این بیماری هم حالت صعودی پیدا می کند. در واقع در جامعه ای که امید به زندگی بیشتر باشد این افراد با افزایش سن، در معرض خطر قرار می گیرند.

وی در خصوص پایین آمدن سن سرطان در دنیا گفت: اخیراً تحقیقاتی در رابطه با همین امر در رابطه با سرطان های دستگاه گوارش در اروپا انجام داده اند که برخلاف انتظارشان شاهد کاهش سن مبتلایان به این نوع از سرطان بوده اند. پس از بررسی به این نتیجه رسیده اند که ممکن است به دلیل رژیم غدایی، تغییر سبک زندگی افراد یا عدم تحرک باشد.

دکتر اسلامی شایع ترین نوع سرطان در استان مازندران در آقایان را سرطان معده و در خانم ها سرطان پستان برشمرد.

وی با اشاره به اینکه عوامل ارثی با تغییر ژنتیک دو مقوله بسیار متفاوت است ادامه داد: سرطان به میزان ده درصد به شکل ارثی در افراد بروز پیدا می کند و نود درصد دیگر آن به عدم داشتن تغذیه سالم، عدم تحرک، مصرف دخانیات، آلودگی های محیطی و مواردی این چنینی بر می گردد.

50 درصد موارد سرطان قابل پیشگیری است

وی در رابطه با مصرف غذاهایی که ممکن است موجب تشدید سرطان در فرد شود را این گونه بیان کرد: در اروپا آماری وجود دارد که شاید قابل تعمیم با کشورمان نباشد. بدین گونه که 50 درصد موارد سرطان قابل پیشگیری است که موارد آن اعم از رژیم غذایی سالم یعنی حذف فست فودها و کاهش مصرف گوشت به حداکثر 1 مرتبه در هفته به ویژه از نوع قرمز آن در برنامه غذایی یا به عبارتی رژیمی که فرآورده های گوشتی و میزان چربی آن کمتر باشد، مصرف میوه جات و سبزیجات آن بیشتر باشد، ورزش کردن به مدت نیم ساعت که  پیاده روی تند، ساده ترین نوع آن می باشد.

 دکتر اسلامی در خصوص فوائد ویتامین ها و استفاده از آن ها جهت پیشگیری از سرطان گفت: هیچ مکمل یا ویتامین غذایی ثابت نشده است که بتواند باعث پیشگیری از سرطان شود.

وی در رابطه با جدیدترین آمار سرطان در کشور در مقایسه با کشورهای دیگر گفت: طبق آخرین آماری که به دست آمد، شیوع سرطان در کشور ما نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی کمتر بوده است.

 

استرس می تواند زمینه ساز سرطان شود

دکتر اسلامی در خصوص اضطراب، تنش، نگرانی های مزمن که امروزه هم بیشتر بین افراد جامعه دیده می شود و میزان آن هم روز به روز در حال افزایش است گفت: هر استرسی می تواند بر روی سیستم دفاعی فرد اثر منفی بگذارد و حتی زمینه ساز بیماری به نام سرطان نیز باشد.   

فوق تخصص خون و آنکولوژی کلینیک درمانی آرین آمل ادامه داد: سرطان یک چالش بسیار بزرگی است که نمی توان به سادگی با آن مواجه شد. این بیماری نسبت به گذشته چندان مبهم و مجهول نیست اما از طرف دیگر مسئله بسیار ساده ای هم نیست که به راحتی بتوان از آن گذشت. در نهایت روحیه بهتر مقاومت  بدن را افزایش می دهد.

داشتن روحیه خوب در درمان بسیار مؤثر است

دکتر اسلامی تاکید کرد: تا جایی که افراد می توانند در صورت بروز این بیماری در اطرافیانشان فرد را مورد حمایت خود قرار دهند. داشتن روحیه خوب در درمان فرد بسیار مؤثر است. 

وی به کرات بر روی این مسئله تأکید داشت و گفت: بهترین کاری که می توان انجام داد و مربوط به خود فرد می شود اعم از تحرک، تغذیه سالم و عدم مصرف دخانیات است. پس تا حدود زیادی پیشگیری از این بیماری در کنترل خودمان است اگرچه همه شرایط زندگی در دست ما نیست و ما نمی توانیم تمام عوامل را تحت کنترل خود در آوریم. در رابطه با این بیماری وظیفه ما پزشکان این است که در حد توان بتوانیم اطلاع رسانی کنیم و رسالت خود را به درستی انجام دهیم.

تشریح کارکرد کلینیک انجمن آرین آمل

وی درخصوص کارکرد کلینیک انجمن آرین آمل گفت: این کلینیک در آبان ماه سال نود و دو تحت سرپرستی دکتر طهماسبی راه اندازی شد. از ابتدا آقای مسقطی مسئول انجمن آرین بودند و از آن جا که فرزند پسر خود را به دلیل بیماری سرطان از دست دادند، بنا بر وصیت فرزندشان؛ این مرکز در شهرستان آمل راه اندازی شد. 

وی اضافه کرد: ما در این مجموعه شیمی درمانی، اکو، تست ورزش، تست ریه، نمونه برداری مغز و استخوان، پاپ اسمیر (نمونه برداری از رحم مخصوص بانوان)، اکو جنین و اطفال، آندوسکوپی و... دراین کلینیک را در دستور کار خودمان قرار دادیم.

وی تصریح کرد: از آن جا که یک سیستم دانشگاهی برای این کلینیک اعمال شده است، هزینه های درمان مربوط به شیمی درمانی افراد با به همراه داشتن دفترچه بیمه به صورت رایگان انجام می شود. با توجه به این که تعرفه های دولتی تخفیف های این کلینیک دارای تعرفه های دولتی است بنابراین مراجعین مشکلی در زمینه پرداخت هزینه های درمان پیدا نمی کنند.

گلایه از دانشگاه علوم پزشکی استان

حاج مسعود نیکپور مدیر عامل مجمع خیرین شهرستان آمل در خصوص ایده طرح تاسیس مجمع خیرین در شهرستان آمل چنین گفت: به عقیده من آغاز هر امری نیازمند یک جرقه ای است. در واقع زندگی به همین شکل است. بسیاری از اقداماتی که در جامعه اعمال می شود نیز متنی بر این فاکتور است. اواخر ماه مبارک رمضان بود که از فرمانداری به ریاست اکبریان برای کار خیر از من و چند تن دیگر از دوستان دعوت به عمل آوردند. البته ناگفته نماند که من از ابتدای ماه مبارک رمضان در جلساتی که در خصوص کار خیر در فرمانداری برگزار میشد، پیوسته شرکت می کردم. از بین 300 مدعوینی که به عنوان خیر در جلسات حضور می یافتند، در نهایت در آخرین جلسه این تعداد به چهل الی پنجاه نفر رسید. از آن جایی که ما مکان متمرکزی را برای امور خیریه در سطح شهرستان نداشتیم، لذا تمام مبالغ خیریه اعم از نقدی و غیر نقدی به فرمانداری منتقل می شد و اساسنامه ای در مدت زمان زمان پنج الی شش ماه که ساعت های جلسات هفتگی بوده است، توسط چند نفر برگزیده از افراد حاضر در جلسه به ویژه حاج رمضان کاووسی، حاج اسکندر وحدت، حاج حسین بیک مهدوی، حاج غلامرضا عشریه، کریم مقیمی، عالی نژاد، یکی از افراد شرکت کاله و بنده نوشته شد، گفت: سید جعفر رسولی به عنوان فرماندار ویژه و رییس هیات مدیره، حاج رمضان کاووسی به عنوان نایب رییس هیات مدیره، حاج غلامرضا عشریه به عنوان خزانه دار، حاج نعمت اسلامی، حاج عطاء الله حیدرزاده، حاج حسین بیک مهدوی، حاج سید اسماعیل یزدان پناه، حاج قنبر ولایی، حاج حسن میرزایی، حاج رحیم صالحی، حاج محمدرضا خرمانی و حاج حسین سالاری به عنوان اعضای هیات مدیره هستند و من به عنوان مدیر عامل این مجمع می باشم.

وی ادامه داد: همان طور که می دانید، بیماران مبتلا به سرطان در شهرستان زیاد است و خدا را شاکرم که مردم ما با جمعیت نه چندان زیاد اثرگذار هستند و در امور خیریه نقش فعال دارند. پزشکان هم در خصوص کمک به افراد بی بضاعت بسیار کمک احوال این بیماران هستند.

 نیکپور اشاره کرد: ما از سال 88  یعنی ده سال قبل این خطر را احساس کردیم که متاسفانه تعداد  بیماران کنسری در منطقه رو به افزایش است. لذا درخواستی را تحت عنوان همین امر به استان ارسال کردیم که مرکز شیمی درمانی را در شهرستان آمل راه اندازی کنیم و از آن جا که قصد داشتیم برای همگان دسترسی آسان وجود داشته باشد، این مرکز را در بیمارستان امام علی(ع) تاسیس کنیم. زمینی را به مساحت پانصد متر برای شروع خریداری کردیم. یک قرارداد چهل شصت بین مرکز ما  با دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران منعقد شد. طرح این مرکز را با دانشگاه علوم پزشکی ساری پیاده کردیم. نقشه ها بارها و بارها بازخوانی شد و افراد فوق تخصص زیادی هم در این خصوص نظرات خود را ارائه دادند و در سال هشتاد و نه کارمان را به پایان رساندیم.

وی ادامه داد: در حالی که دانشگاه علوم پزشکی ساری سال گذشته بعد از هشت سال به کارشان خاتمه دادند. در آن روز دکتر قاضی زاده هاشمی که برای افتتاح این مرکز به آمل آمده بودند، با دیدن این مجموعه که اعتقاد داشتند هیچ گونه بهره برداری آغاز نشده است، ابراز تأسف کرد و گفت من نباید به اینجا می آمدم چون معمولا ما جایی را برای رفتن به آن مجموعه انتخاب می کنیم که حداقل یک ماه آزمایشی از آغاز کار آن پروژه گذشته باشد. دکتر موسوی رییس دانشگاه علوم پزشکی ساری با بیان این که ما با کمبود نیرو و پزشک متخصص مواجه هستیم، عدم آغاز کار این مرکز را اینگونه توجیه کرد. در آن مراسم افتتاحیه دکتر یوسفیان از من خواستند که از مراسم آن روز گزارشی را ترتیب دهم. بعد از مراسم در هنگام شب من فرصت را غنیمت دانستم و خواسته ام را در خصوص تأسیس مرکز تحقیقات مطرح کردم، مبنی بر این که ما در نزدیکی بیمارستان امام علی(ع) حدود ده هزار متر زمین دارا می باشیم و قصد داریم تا مرکز تحقیقات سرطان را جهت ریشه یابی دقیق و بررسی علل شیوع این بیماری راه اندازی کنیم. از آن جا که تجربیات شما به مراتب بسیار بیشتر از ما است، سرطان در استان مازندران به ویژه شهرستان آمل سیر صعودی دنبال می کند. دکتر قاضی زاده هاشمی هم ضمن تایید گفته من، حمایت خود را از این طرح اعلام کرد و خطاب به دکتر موسوی گفت: من تا بدین لحظه همواره شاهد کمکاری و کوتاهی از جانب اقدامات دولتی بوده ام، اما مراکز خیریه همیشه در جهت منفعت مردم گام بر می دارند. خواهشا با راه اندازی این پروژه همکاری لازم را  به عمل آورید و اگر خواسته ای دارید مطرح کنید. دکتر موسوی هم با دکتر قاضی زاده بدون هیچ بهانه تراشی در ظاهر موافقت کردند. بعد از مدت زمان کوتاهی از بازگشت دکتر قاضی زاده به وزارت، من به همراه دیگر عزیزان چند مرتبه به دفتر رییس علوم پزشکی استان مراجعه کردیم و وی باز هم گفته های خود را مبنی بر این که ما با کمبود بودجه و نیروهای متخصص روبه رو هستیم تکرار کرد. من هم بلافاصله به روزی که دکتر قاضی زاده هاشمی به شهرستان آمل برای افتتاح آمده بودند، استناد کردم. حتی درخواست یک میلیارد سود در گردش کردند که مجمع خیرین ما این پیشنهاد را هم پذیرا شدند، اما متاسفانه باز هم با طرح ما موافقت نکردند. ناگفته نماند که مجمع خیرین درخواست کننده داروخانه سیزده آبان در بیمارستان امام علی(ع) بود.  به این خاطر که مرکز شیمی درمانی در آن جا واقع است و قصد دارد مرکز پرتو درمانی را نیز در آنجا تأسیس کند. من بارها به این مسئله اشاره کردم که ما با هزینه خودمان این فضا را در شهرستان آماده می کنیم تا داروها در آمل به مصرف بیماران برسد که متأسفانه شعبه دوم هم به ساری تعلق گرفت. یکی از دلایلی که ما به اجرای این پروژه تاکید داشتیم بدین خاطر بود که مردم ما در این جاده های خطرناک تردد نکنند و بیماران ما ساعت های متوالی در داروخانه ساری معطل نشوند.

نیکپور با بیان این که این رفتار با بیماران تنها تحقیر مردم به شمار می رود، گفت: این نشانه انقلابی بودن نیست. کسانی که مسئولیت بخشی از جامعه را بر عهده دارند، بدهکار خون شهدا هستند، چرا که خود مسئولیت را پذیرفتند. در نهایت با هفته ای سه روز موافقت کردند.

تجربه یک بیمار سرطانی

ابراهیمی یکی از افراد مبتلا به بیماری سرطان در ابتدا در خصوص معرفی خود تصریح کرد: من سال 1391 از اداره آموزش و پرورش بازنشسته شده ام. بعد از آن به مدت 4 سال با مجمع خیرین آمل همکاری کردم. مدتی هم در روزنامه اقتصاد پویا شهرستان آمل فعالیت می کردم.     

ابراهیمی در پاسخ به این سوال که از چه زمانی به سرطان مبتلا شده است گفت: دی ماه سال گذشته بود که بعد از سفر کربلا مشکلاتی در رویه هضم غذای من به وجود آمد. بدین گونه که تنها با خوردن یک وعده صبحانه تا انتهای شب اصلا احساس گرسنگی نمی کردم. آن جا بود که تصمیم گرفتم به دکتر مراجعه کنم.

وی با اشاره به این که ابتدا برای تشخیص مشکل هضم غدا و درد معده خود به پزشک شهرستان آمل مراجعه کرد گفت: 3 روز در بیمارستان امام رضا (ع) بستری شدم. دکتر حمیدیان بعد از بررسی نتیجه آندوسکوپی به این نتیجه رسید که ممکن است این مشکل هضم و درد معده حاصل از میکروبی باشد که به بدن راه پیدا کرده است اما نوشته قسمت زیر برگه آزمایش مبنی بر این که به تحقیقات بیشتری نیاز دارد، توجهم را به شدت به خود جلب کرد، لذا  فرصت را لازم دانستم که برای اطمینان بیشتر به تهران بروم. دکتر زمانی یک نمونه برداری عمیقی از من انجام داد. نهایتاً بعد از بررسی های دقیق پزشک، نتیجه این طور حاصل شد که توموری در معده من یافت شده و من مبتلا به سرطان معده هستم. در ابتدا این موضوع به هیچ عنوان برایم قابل باور نبود. بدین منظور بلافاصله به دکتر طاهری در بابل مراجعه کردم که از قضا او هم با دکتر زمانی هم نظر بود و از نتیجه آزمایش اطمینان کافی داشت. بعد از تایید دومین دکتر و مثبت بودن نتیجه آزمایش باز هم این موضوع برایم قابل باور نبود. برای بار سوم به دکتر حسینی و موسوی در ساری مراجعه کردم که متاسفانه بر خلاف انتظارم آن ها هم جواب آزمایش را تایید کردند. آنجا بود که به طور قطع متوجه شدم به راستی من دچار سرطان معده شده ام.

از آنجا که دائماً ورزش می کردم، باورش برایم بسیار سخت بود. در واقع من عضو گروه کوهنوردی شهرستان آمل بودم و تقریباً تمام کوه های شهرم را به خوبی می شناسم و این روحیه سرزندگی را از پدرم به ارث برده بوده ام. پدرم نیز که در حال حاضر هشتاد و اندی سال سن دارد در گذشته سال ها به کوهنوردی مشغول بود. 

ابراهیمی ضمن اشاره به انجام چهار جلسه شیمی درمانی گفت: در تهایت در تاریخ 24 فروردین ماه  بر روی من عمل جراحی صورت گرفت که در طی آن به دستور پزشک معالج معده را به طور کامل برداشتند و یک معده مصنوعی جایگزین آن کردند.

یک ماه بعد از عمل جراحی دو شیمی درمانی بسیار سخت و طاقت فرسایی را پشت سر گذاشتم. این شیمی درمانی که در واقع به مدت شش روز یعنی به عبارتی دو تا سه روز به طول انجامید تمام قوای بدنیم را تحت الشعاع خود قرار داد و تمام انرژی و توانم را گرفت.

به گفته ابراهیمی این نوع بیماری در خانواده و یا حتی اطرافیان آن ها رویت نشده است و نمی توان آن را از نوع ارثی دانست. به گفته همسر وی او به مدت سی سال پیاپی به دلیل میگرن از داروهای بسیاری استفاده می کرد که شاید علل عمده ابتلای او به این بیماری استفاده بی رویه او از داروها بوده باشد.

و در آخر او از ادامه درمانش گفت که قرار است در هفته های آتی 25 جلسه پرتو درمانی را انجام دهد.

وجود 1150 بیمار تحت پوشش خدمات درمانی انجمن آرین

خانم مجد مسئول روابط عمومی انجمن آرین در پاسخ به سؤال اول در رابطه با  سال تأسیس و اعضای این انجمن گفت: انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سرطان ( Association for the protection of cancer patients) در سال 1390 واقع در خیابان انقلاب به عنوان مجتمع آرین (بیمارستان پیمان سابق)  تأسیس شده است که دکتر محسن آسوری دکترای حرفه ای پزشکی و فراگیر و دکترای تخصصی بیوتکنولوژی پزشکی به عنوان مدیر عامل این انجمن،  استاد رمضانعلی اولیایی، رحمت الله مسقطی، دکتر محسن آسوری، دکتر ابوالفضل هاشمی چلاوی و مهندس فریدون امینی نوا به عنوان اعضای هیئت مدیره، پرفسور محمد علی برزگر و ماندانا تیرگری به عنوان اعضای علی البدل، دکتر فرهاد زمانی و دکتر علی اکبر حیدرزاده به عنوان بازرسان اصلی و مهندس آرین نبوی لاریجانی به عنوان بازرس علی البدل در این مجموعه فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: تعداد 1150 بیمار مبتلا به سرطان تحت پوشش خدمات درمانی انجمن آرین قرار دارند.

مسئول روابط عمومی انجمن آرین؛ حمایت از بیماران مبتلا به سرطان و خانواده آن ها در ابعاد مختلف نامه به مراکز درمانی (آزمایشگاه ، سونوگرافی، اسکن و...) جهت اعمال تخفیف به مددجویان انجمن آرین، آموزش عمومی در حوزه پیشگیری از سرطان، کمک هزینه دارویی و درمانی، اهدای اقلام خوراکی (سبد کالا)، برگزاری اردوهای تفریحی و زیارتی و همایش های آموزشی، ارائه تجهیزات طبی به صورت امانی نظیر ویلچر، تشک مواج، کپسول و ماسک اکسیژن و ارائه خدمات شیمی درمانی به صورت رایگان از خدمات این انجمن برشمرد.

سخن آخر

 طبق اعلام کارشناسان ۴۰ درصد از سرطان‌ ها با عواملی مانند عدم مصرف دخانیات و فعالیت بدنی حداقل ۳۰ دقیقه در روز و پنج بار در هفته، پرهیز از مصرف غذاهای آماده و چرب، مصرف سبزیجات سه تا پنج بار در روز، جلوگیری از اضافه وزن، محافظت از پوست در مقابل نور شدید خورشید و حفظ پاکیزگی محیط زیست قابل پیشگیری است.

زمانی می‌توانیم به شکل خاص در رابطه با سرطان ‌های دستگاه گوارش راهکارهای آموزشی ارائه دهیم که فاکتورها و دلایل بروز آن‌ها به شکل خاص مشخص و ثابت شده باشد و تابوی سرطان باید بین مردم شکسته شود تا مردم برای غربالگری از سرطان‌ هایی که امکان غربالگری آن‌ها وجود دارد، اقدام کنند.

گزارش :خانم رضائی