عضو هیأت رئیسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس٬ با بیان این که در موضوع برخورد کیفری با دفترخانه‌های متخلف خلاء قانونی وجود دارد٬ گفت: بر خلاف اظهار نظر برخی مسئولان مبنی‌بر فقدان قانون منع ازدواج کودکان٬ هم‌اکنون قانون ازدواج دختران زیر ۱۳ سال و پسران زیر ۱۵ سال در کشور وجود دارد.

ابوالفضل ابوترابی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت٬ با انتقاد ازآمارهای منتشر شده سازمان ثبت احوال تهران مبنی‌بر وقوع حدود چهار هزار ازدواج بین افراد ۱۰ تا ۱۴ سال و ازدواج حدود ۷۵ دختر و پسر زیر ۱۰ سال در سال ۹۰ ٬ افزود: بر خلاف اظهار نظر مسئولان مبنی‌بر فقدان قانون منع ازدواج کودکان٬ هم‌اکنون قانون ازدواج دختران زیر ۱۳ سال و پسران زیر ۱۵ سال در کشور وجود دارد.

نماینده مردم نجف‌آباد٬ تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی٬ با تأکید بر این که هیچ دفترخانه‌ای حق ثبت ازدواج کودکان ( زیر 10 سال دختر و 15 سال پسر ) را ندارد٬ گفت: در صورت وقوع این تخلف در دفترخانه‌‌های ازدواج٬ مسئولان باید با آن برخورد جدی مانند درج در پرونده و ابطال مجوز داشته باشند.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ازدواج دختران در سنین کودکی در خانواده‌هایی که پدر معتاد، بیمار روانی یا بی‌سواد باشد یا کودک تک‌والد یا والد ناتنی داشته باشد و همچنین از لحاظ اقتصادی اجتماعی در سطح پایینی قرار دارند؛ بیشتر است.

این نماینده مجلس نهم٬ با اشاره به این‌که ازدواج زودرس ماحصل بی‌سوادی و کم‌سوادی خانواده است، افزود: ازدواج زودهنگام دختران در خانواده‌های پرجمعیت که از نظر اقتصادی در تنگنا هستند؛ بیشتر اتفاق می‌افتد زیرا والدین، بودن دختران را هزینه و بار اضافی بر خانوار می‌دانند.

ابوترابی٬ با اعلام این‌که مشاوره اجباری قبل از ازدواج و تأیید سلامت روانی پدر و مادر برای تشکیل یک خانواده سالم در جامعه ضروری است، تصریح کرد: نبود سلامت روانی زوجین، چرخه‌ای از آسیب‌های اجتماعی چون خشونت‌های خانگی و به تبع آن دیگر معضلات اجتماعی را به‌وجود می‌آورد و مسئولان باید با برنامه‌ریزی دقیق این موضوعات را ریشه‌یابی کنند.

دبیر دوم کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس٬ با بیان این که هم‌اکنون در موضوع برخورد کیفری با دفترخانه‌های متخلف خلاء قانونی وجود دارد٬ افزود: مجلس به‌ویژه کمیسیون قضایی و حقوقی در آینده ای نزدیک برای حل این خلاء قانونی برنامه‌های زیادی را در دستور کار دارد.

چندی پیش مدیر کل ثبت احوال استان تهران گفته بود که جمعاً ۱۰۱۸۲۹ ازدواج در سال ۹۰ در استان تهران صورت گرفت. در این مدت ۷۵ دختر یا پسر که کمتر از ۱۰ سال داشته اند؛ در استان تهران ازدواج کرده اند و ۳۹۲۹ دختر و پسر ۱۰ تا ۱۴ ساله پای سفره عقد نشسته اند. ۱۹۲۳۷ عروس و داماد ۱۵ تا ۱۹ ساله ها بودند، ۳۵۲۳۹ جوان ۲۰ تا ۲۴ ساله ازدواج کرده اند و بالاخره ۵۶۱ زن یا مرد ۵۰ تا ۵۴ ساله عقدکنان داشته اند، ۳۵۳ تن ۵۵ تا ۵۹ ساله ازدواج کرده اند و ۳۹۶ زن یا مرد ۶۰ تا ۶۴ ساله هم مراسم عقد و ازدواج داشته‌اند.