سرهنگ حسینعلی خورشیدی اظهار کرد: با توجه به کاهش آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع استان مازندران در هفت ماهه امسال نسبت به سال گذشته، آتش سوزی از 130 هکتار سال گذشته به 90 هکتار در سال جاری رسیده است.

کمال آنلاین ؛  استان مازندران به دلیل برخورداری از جنگل های هیرکانی از حساسیت ویژه ای برخوردار است و جنگل های سوزنی برگ، نوع کاربری ها و تغییرات اقلیمی؛ شرایط را برای وقوع آتش سوزی و حریق در جنگل ها و مراتع استان مستعد کرده است و در همین راستا و برای آگاهی از وضعیت فعلی جنگل ها با  فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری به گفتگو نشستیم.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری با اشاره به کاهش 25 درصدی آتش سوزی در جنگل ها و مراتع مازندران افزود: تعداد فقرات آتش سوزی هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یک چهارم کمتر شده است.

سرهنگ حسینعلی خورشیدی اظهار کرد: با توجه به کاهش آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع استان مازندران در هفت ماهه امسال نسبت به سال گذشته، آتش سوزی از 130 هکتار سال گذشته به 90 هکتار در سال جاری رسیده است.

وی افزود: در هفت ماهه نخست سال گذشته در مجموع، 69 فقره آتش سوزی جنگل و مراتع مازندران ثبت شده بود که این آمار در سال جاری به 53 فقره کاهش یافت.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری با اشاره به اینکه عمده عامل آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع نیروی انسانی اعلام شده است؛ خاطرنشان کرد: عمده علل انسانی، نامرئی بوده است و اطلاع دقیقی از اهداف این آتش سوزی ها در دست نیست.

خورشیدی با اشاره به معرفی متخلفان به دادگاه و دستگاه قضایی گفت: با توجه به اینکه آتش زدن کاه و کلش، جرم است؛ چند فقره جرم قطعی شد و افراد خاطی به دلیل آتش زدن کاه و کلش در این شهرستان به دادگاه معرفی شدند و احکام مختلف از سوی مراجع قضایی برای این افراد متخلف صادر شد.

وی با اعلام اینکه بیشترین آتش سوزی ها در نکا و بهشهر به وقوع می پیوندد؛ افزود: شرق مازندران، کانون آتش سوزی جنگل ها و مراتع در استان مازندران است.

به گزارش ایلنا؛ خورشیدی، ضمن با اهمیت برشمردن حفظ و حراست از این مواهب الهی گفت: چابک سازی جنگلداری و نظارت طرح، پویا سازی جوامع اجتماعی، استفاده از ظرفیت سمعی بصری (رسانه)، پایش هوشمند جنگل(نصب دوربین مدار بسته و استفاده از پهپاد)، استفاده از ظرفیت دستگاه های برون سازمانی، اجرای برنامه های مشترک رزمایش(مانور)، توانمند سازی تعاونی های مرتعداران، تشکیل گروه ویژه حفاظت جدای از اعضای شورای حفاظت به منظور نیاز سنجی، تجمیع توان و پتانسیل نیروهای حفاظتی شرکت مجری و ادارات شهرستان ها، از فرصت هایی هستند که ما می توانیم با تدابیر لازم و برنامه ریزی های اصولی، از آن در جهت حفاظت از این منابع خدادادی بهره ببریم که مطمئناً تاثیر بسزایی خواهد داشت.