باحضور مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران، رییس اداره اوقاف و امور خیریه آمل، اعضای مجمع خیرین شهرستان آمل، رییس مرکز رشد و فناوری آمل، مهمانان و شرکت های دانش بنیان، دومین همایش استانی وقف، توسعه علم و فن آوری و حمایت از نخبگان در مرکز بصیرت امام زاده ابراهیم آمل برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال انلاین ؛ باحضور مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران، رییس اداره اوقاف و امور خیریه آمل، اعضای مجمع خیرین شهرستان آمل، رییس مرکز رشد و فناوری آمل، مهمانان و شرکت های دانش بنیان، دومین همایش استانی  وقف، توسعه علم و فن آوری و حمایت از نخبگان در مرکز بصیرت امام زاده ابراهیم آمل برگزار شد.

حجت الاسلام ابراهیم حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به اینکه 74 درصد موقوفات مربوط به عزاداری سیدالشهدا و اکثریت با اطعام دهی می باشد گفت: در مازندران موقوفاتی با پیشینه 700 ساله داریم که در عرصه علم و فناوری وجود ندارد.

وی با بیان اینکه برای تقویت فعالیت های پژوهشی در مورد علم و فناوری، وقفی در مازندران وجود ندارد ادامه داد: باتوجه به تحریم هایی که از سوی دشمنان می شود باید به کمک جوانان برویم و برای رفع مشکلات آنان گام برداریم تا مهاجرت آنان به کشورهای  خارجی را به حداقل برسانیم.

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با تاکید بر اینکه امروز وظیفه داریم برای حل مشکلات در جامعه، وقف های جدید را به سمت علم و فناوری هدایت کنیم اشاره کرد: از 53 وقف صورت گرفته در مازندران، وقف های درآمدی است و تاکنون هیچ وقفی به سمت و سوی علم و فناوری نداشته ایم.

 حیدری تصریح کرد: چه خدمتی بالاتر تا دست جوانان را بگیریم که فکر دارند ولی بخاطر مسائل مالی برای به ثمررساندن دانش خود پناهنده به کشورهای دیگر می شوند درحالی که عشق به  ایران در قلبشان می تپد و باید دست وپای آنها را ببوسیم.

 وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در زمینه حمایت از جوانان گفت: برای برون رفت از مشکلات و تقویت بنیه علمی جوانان، خیرین ورود جدی داشته باشند و این عزیزان بیایند وقف بنام خودشان باشد و اوقاف درحد نظارت اقدام نماید.

 وی تصریح کرد: ما آمادگی داریم نهایت همکاری را با شرکت های دانش بنیان داشته باشیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران اشاره کرد: 724 عالم داریم که واقف هستند و در این حوزه رتبه اول را در کشور داریم.

 حجت الاسلام محمد هادی بهرامی رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان آمل با اشاره به اینکه باید سمت و سوی وقف را به نیازهای جامعه سوق دهیم گفت: در گذشته رویکرد وقف به سمت عزادارای و اطعام دهی بود که در آن زمان واقفین خیراندیش اموال خودشان را برای گسترش فرهنگ اسلام ناب محمدی وقف می کردند.

 وی با بیان اینکه امروزه باید موقوفات به سمت نیازهای جامعه برود ادامه داد: وقف علم و فناوری برای ارتقای سطح علم، فناوری و رفاه کشور با استفاده از تفکر نیروهای خلاق، مبتکر و کوشا در تحقق عدالت اجتماعی، رشد و توسعه اقتصادی کشور، پیشرفت های علمی و رضایت مندی محققان موثر است.

وی با بیان اینکه باید فضلیت علم و علم آموزی برای مردم بیان شود تا خیرین ترغیب به وقف در این حوزه شوند، افزود: مخاطب اصلی وقف علم و فناوری جامعه علمی و دانشگاهی است و باید ترویج وقف علم و فناوری در این قشر از جامعه انجام شود.

علی اکبر حیدرزاده رییس مجمع خیرین شهرستان آمل با تاکید بر اینکه اصل مجمع خیرین بر پایه توجه و تقویت علم و فناوری و حمایت از دانشجویان است، گفت: انسان برای بقا خلق شده و صدقه جاریه اعظم آن وقف است.

 وی ادامه داد: توجه به علم و فناوری در جامعه از ضروریات مهم است و طرح وقف علم و فناوری در مازندران با حمایت از توسعه فناوران و نخبگان درجهت شکوفایی ذهن خلاق با کمک خیرین برای اشتغال است.

دکتر محمود اردشیر رییس دانشگاه علمی کاربردی فذا گفت: با سرمایه گذاری در تولید علم و فن آوری از طریق اقتصاد دانش بنیان که نیاز امروز کشور است می توانیم به فن آوری پیشرو که لازمه اقتصادی است برسیم زیرا علم و فن آوری درخدمت رفاه، امنیت، آرامش و سلامت جامعه خواهد بود.

 وی عنوان داشت: وقف در حوزه علم و فن آوری کمکی به دانش جهت تبدیل آن به ثروت مولد از طریق تبدیل محصول به ثروت و سرمایه می باشد و امروز باید مرزهای وقف راگسترش دهیم که درهمین راستا پیشنهاد می گردد گروه و یا تیم وقف علم و فن آوری جهت تبلیغ، نهادسازی و محتواسازی مدل جدید وقف ایجاد شود.

 در این همایش پس از صحبت های شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد آمل از حاج حبیب اله ارشیر به عنوان خیر در حوزه علم و فناوری با دادن لوح و تابلو فرشی قدردانی بعمل آمد.