حق تحصیل برای تمامی کودکان این مرز و بوم آن اندازه مهم هست که با تدبیر دولت و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش حتی در دورترین نقاط جغرافیایی نیز هیچ دانش آموزی از تحصیل علم و دانش بازنماند.

کمال آنلاین ؛ به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش مازندران؛ در راستای عدالت آموزشی، برابرسازی فرصت ها و محرومیت زدایی، آموزش و پرورش مازندران سعی کرده در مناطقی که امکان پوشش تحصیلی با تجمیع مدارس وجود ندارد، اقدام به تشکیل کلاس های تک نفره کند.

در همین راستا یکی از مدارس تک نفره استان، دبستان تک دانش آموز «شهدای چل» منطقه بلده است. رییس آموزش و پرورش منطقه بلده در یک روز پاییزی زیبا مهمان این مدرسه شد تا از نزدیک با فرایند تعلیم و تربیت در این مدرسه آشنا شده و به پاسخگوی مشکلات احتمالی تنها دانش آموز و معلم مدرسه شهدای چل باشد.

خسرو بابایی در این بازدید با بیان اینکه حق آموزش برای یک دانش آموز را برابر با حق آموزش تمام دانش آموزان می دانیم، گفت: افتخار می کنیم امروز در جایگاهی ایستاده ایم که در سایه دولت تدبیر و امید، توانسته ایم چراغ مدرسه ای را ولو با وجود یک دانش آموز روشن نگاه داریم.

وی ضمن جهادی برشمردن زحمات مدیرآموزگار دبستان - سرکار خانم اسماعیلی- اظهار کرد: زحمات بی دریغ شما معلم فداکار که بی منت قلم مقدس تعلیم و تربیت را در دست گرفته ای و قدم در راه پربرکت پرورش این دانش آموز عزیز نهاده ای را شایسته تقدیر می دانم و از خداوند منان خواهان توفیقات روزافزون برای شما هستم.

بابایی افزود: افق چشم انداز آموزش و پرورش امروزه به جایگاهی رسیده که حق آموزش برای یک دانش آموز را برابر با حق آموزش برای تمام دانش آموزان برمی شمرد. این دیدگاه از ذهن انسان هایی نشات می گیرد که زمانی همچون خودت راهی بس پرفراز و نشیب تر را طی کردند تا سختی راه، آنان را از امر بلاشک مهم و مفید تحصیل باز ندارد.

رییس آموزش و پرورش منطقه بلده خاطرنشان کرد: باشد که در روزها و سال های آتی شاهد نوآوری ها و چشم اندازهای جدیدی در عرصه های مختلف علم، تکنولوژی و یا هر حیطه ای از خدمت به خلق باشیم به طوری که علیرضا مرادی ها -تنها دانش آموز این مدرسه- دست اندر کار و پایه گذار آن باشند.

بابایی در پایان با اهدا کیف آموزشی به عنوان جایزه به علیرضا مرادی برای وی و خانواده اش آرزوی موفقیت و تندرستی کرد.

12 مدرسه یک نفره در استان مازندران

در همین زمینه معاون ابتدایی آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه برای تمام مشکلات جامعه باید در آموزش و پرورش اندیشه کنیم، گفت: درست است که باید به عدالت افقی توجه شود اما مهم تر از آن عدالت عمودی است. عدالت عمودی شامل فرصت های برابر برای همه کودکان در دستیابی به تعلیم و تربیت است.

سید عیسی میرشفیعی با تأکید بر ضرورت حرکت هر چه بیشتر به سمت آموزش انسان محور در آموزش و پرورش، ابراز کرد: نظام تعلیم و تربیت باید شکاف های اجتماعی را جبران کند و این مهم با آموزش و پرورش انسان محور اتفاق می افتد. در این صورت است که می توانیم به سمت توسعه حرکت کنیم.

این مسئول آموزش و پرورش مازندران از اقدامات برجسته این معاونت در 4 سال اخیر را تشکیل کلاس با یک دانش آموز و یک آموزگار دانست و تصریح کرد: هم اکنون 12 مدرسه در استان با این شرایط وجود دارد که نشان دهنده توجه ویژه به عدالت آموزشی در مناطق محروم و دورافتاده است.

میرشفیعی گفت: در طی 4 سال اخیر توسعه عدالت آموزشی و برابر سازی فرصت ها، ارتقا کیفیت آموزش و فرآیندهای برنامه ها، ارتقا صلاحیت های حرفه ای کارکنان، تمرکز بر والدین و نقش آنان در تربیت و آموزش کیفی و همچنین یکپارچه سازی مدیریت دوره ی پیش دبستانی مورد تأکید قرار گرفت.