دکتر وحید حسین زاده معاون اجتماعی بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه شعار امسال یک دقیقه وقت بگذارید یک زندگی راتعییر دهید گفت: خودکشی یکی از معضلات مهم در بهداشت روانی عمومی است مسئله ای که راکد نیست و ممکن است با گذشت زمان کاهش یا افزایش یابد.

ساری – به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ شهریور ده سپتامبر روزجهانی پیشگیری ازخودکشی همزمان با آن اورژانس اجتماعی سراسر استان کمپین نه به خودکشی وگارگاه اموزشی واگاه سازی برگزار شد.

دکتر وحید حسین زاده معاون اجتماعی بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه شعار امسال یک دقیقه وقت بگذارید یک زندگی راتعییر دهید  گفت: خودکشی یکی از معضلات مهم در بهداشت روانی عمومی است مسئله ای که راکد نیست و ممکن است با گذشت زمان کاهش یا افزایش یابد.

وی افزود: خودکشی و اقدام به خودکشی از مهمترین شاخصهای بهداشت روانی افراد جامعه به حساب میآید و یک تصمیم پیچیده است که معلول فاکتورهای متعددی است، مواردی همچون سن، جنس، وضعیت تأهل، عوامل اقتصادی، بعد خانواده، سوء مصرف مواد، کشمکش و طلاق بین والدین، عدم حمایت اجتماعی، بیکاری، بیماری جسمی و روانی به ویژه افسردگی و افکارخودکشی همگی ازعوامل مرتبط برای اقدام به آن میباشند.

معاون اجتماعی بهزیستی مازندران  یادآورشد: میزان شیوع خودکشی در جوامع مختلف تا حدی متفاوت است براساس تحقیقات انجام گرفته، ایران پس از چین و هندوستان سومین کشور جهان است که در آن آمار خودکشی موفق زنان افزایش یافته و درحال پیشی گرفتن از آمار خودکشی مردان است.

حسین زاده اشاره کرد: سازمان بهزیستی به ویژه اورژانس اجتماعی با راه اندازی خط تلفن 123 تلاش نموده با ارائه خدمات تخصصی گام اساسی در راستای پیشگیری از خودکشی بر دارد.

وی تصریح کرد: طی تماس هایی که با خط 123 گرفته می شود تیم تخصصی از طریق خودروی خدمات سیار با حضور در محل هم اقدام به ممانعت از این اتفاق می کند و پس از آن با بررسی به علت اقدام به خودکشی با ارائه خدمات روانشناسی و مددکاری اجتماعی به فرد و خانواده توانمندی و خودمراقبتی فرد را افزایش می دهد

وی خاطرنشان کرد: خودکشی زنان و دختران، از پیامدها و تبعات بزرگ و خطرناکی خانوادگی و اجتماعی برخوردار است. بیشترین آسیب خودکشی مادران و زنان، بر کودکان خانواده وارد میشود؛ که از آن جمله: فروپاشی نظام خانواده، بی سرپرست شدن فرزندان،افزایش کودکان خیابانی، ترویج خودکشی در بین کودکان، گرفتار شدن کودکان به امراض روانی و روحی به خاطر نبود مادر،عقده مند شدن طفل، افزایش سوءاستفاده از کودکان در موارد مختلف و تربیت ضعیف آنان، از پیامدها و تأثیرات خودکشی مادران بالای کودکان میباشد.

معاون اجتماعی بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه  در طی سالهای 93 تا 97 بیشترین فراوانی اقدام به خودکشی به افراد نوزده تا بیست ونه سال اختصاص یافته است گفت: در گذشته افراد مسن بیشترین اقدام به خودکشی را داشته اند ، اما در چند سال اخیر سن خطر برای خودکشی پایین آمده و اوج اقدام به خودکشی درمیان زنان ومردان ایرانی درگروه سنی 24 - 18 ساله می باشد.

حسین زاده اظهارداشت: رشد روزافزون رفتارهای خودکشی گرایانه در بین جوانان و نوجوانان بعد از سال های 1950 بیان گر اهمیت این آسیب اجتماعی می باشد وبیشترین آمار فراوانی به افراد با سطح تحصیلات دیپلم و رتبه بعدی به افراد دارای تحصیلات راهنمایی اختصاص دارد که در5 ماهه اول سالجاری جمعا 41 نفر می باشد که از سال 93 تاکنون جمعا 186 مورد خودکشی در افراد تحصیل کرده داشتیم.

وی تاکید کرد: بیشترین فراوانی علت اقدام به خودکشی از دید کارشناسان مربوط به گزینه افسردگی شدید با 33 مورد و در سال 1396بوده، و بعد از آن درگیری با اعضای خانواده در رتبه دوم مراجعین مراکز اورژانس اجتماعی می باشد. بررسی ها نشان دادند که علل اقدام به خودکشی متفاوت بوده و می توان آن را در سه حیطه بیماری های روانی، مسایل اجتماعی و مشکلات جسمی جای داد.

معاون اجتماعی بهزیستی مازندران با بیان اینکه آمار مراجعین مراکز اوژانس اجتماعی طی سالهای اخیر نشان داده که افراد برای اقدام به خودکشی بیشتر از دارو استفاده می کنند گفت: بطور معمول از آنجا که فرایند مرگ انسان، به ویژه اگر به صورت عمدی و با علم وی به مردن صورت پذیرد، میتواندبرای او وحشت آور و همراه با درد و رنج فراوان باشد، انسانهایی که قصد خودکشی و پایان دادن عمدی به زندگی خود رادارند، بیشتر تلاش میکنند روشی را بیابند که با کمترین درد و رنج همراه باشد یا اصلاً درد و رنجی نداشته باشد

حسین زاده ادامه داد: همچنین براساس تحقیقات انجام شده در کشور شایع ترین روش مورد استفاده برای اقدام به خودکشی مسمویت دارویی می باشد که منطقی ترین علت آن در دسترس بودن داروها می باشد.