مهندس محمد محمدی تاکامی مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران درگفتگوی اختصاصی با کمال آنلاین ، درخصوص آخرین وضعیت پسماند در مازندران گفت: برای حل معضل زباله، مازندران را به 9 ناحیه تقسیم کردیم و به لطف الهی همه این نواحی تعیین تکلیف و یا درحال تعیین تکلیف هستند که بزودی معضلی بنام زباله نخواهیم داشت.

مهندس محمد محمدی تاکامی مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران درگفتگوی اختصاصی با کمال آنلاین ،  درخصوص آخرین وضعیت پسماند در مازندران گفت: برای حل معضل زباله، مازندران را به 9 ناحیه تقسیم کردیم و به لطف الهی همه این نواحی تعیین تکلیف و یا درحال تعیین تکلیف هستند که بزودی معضلی بنام زباله نخواهیم داشت.

وی با اشاره به راه اندازی کارخانه کمپوست در شهرستان بهشهر افزود: این کارخانه کمپوست شهرهای بهشهر، رستم کلا و خلیل شهر را تحت پوشش خود دارد و تا آخر سال شهرهای گلوگاه و نکا هم به این شهرها اضافه خواهند شد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران با اشاره به پیشرفت کارخانه کمپوست در ساری ادامه داد: تا اوایل مرداد سالجاری، شرکت چینی نصب قطعات برای کارخانه زباله را اقدام خواهد نمود که دارای پیشرفت فیزیکی خوبی است.

محمدی تاکامی با اشاره به فراخوان جذب سرمایه گذار برای راه اندازی کارخانه کمپوست در قائم شهر اظهارداشت: فراخوان برای جذب سرمایه گذار داده شد که با انتخاب سرمایه گذار، بزودی عملیات اجرایی کارخانه شروع خواهد شد و شهرهای قائم شهر، سوادکوه شمالی، سوادکوه جنوبی، سیمرغ و جویبار را تحت پوشش خود قرار می دهد.

وی همچنین از ارتقای خط 100 تن به 250 تن کمپوست در شهرستان بابل خبرداد وگفت: بزودی این خط راه اندازی و افتتاح می شود.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران ادامه داد: فراخوان سرمایه گذار برای راه اندازی کارخانه کمپوست در شهرستان نور در حال انجام می باشد که شهرهای رویان، ایزدشهر و چمستان را تحت پوشش خود می گیرد.

محمدی تاکامی با اشاره به مذاکره با یک شرکت خارجی برای نصب کارخانه کمپوست در بابلسر خاطرنشان کرد: این شرکت قرار است از زباله کف پوش تولید نماید که درحال نهایی شدن قرارداد در استان هستیم.

 وی با اشاره به اهمیت موضوع زباله که در اولویت اصلی استانداری مازندران قرار دارد گفت: خوشبختانه در آمل، همه مدیران پای کار هستند و اولین فراخوان برای جذب سرمایه گذار انجام شد که خوشبختانه 13 شرکت سرمایه گذار شرکت نمودند که اواخر اسفند از میان این تعداد، 5 شرکت انتخاب شدند.

 وی تاکید کرد: حساسیت زباله آمل بر آن شد که در سطح ملی برای رفع مشکلات پای کار بیایند که تاکنون جلسات متعددی برای رفع موانع تشکیل شد و دومین مرحله فراخوان بزودی منتشر می شود که امیدواریم تا دو ماه دیگر برنده مزایده عملیات اجرایی را شروع کند.

وی با اشاره به اینکه عملیات کارخانه زباله سوز نوشهر تا پایان مرداد سالجاری به اتمام خواهد رسید تصریح کرد: تا پایان شهریور، نصب قطعات الکترونیکی انجام خواهد شد و در ماه مهر شروع به کار می کند.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران همچنین از مرحله آخر عملیات کارخانه کمپوست در تنکابن خبرداد واشاره کرد: خوشبختانه با پیگیری های روزانه استاندار مازندران و مسئولین ذیربط، تمام مناطق 9 گانه مشغول نصب و یا راه اندازی کارخانه کمپوست هستند که به یاری خدا بتوانیم معضل زباله مازندران را حل کنیم.

محمدی تاکامی یادآورشد: همزمان با نصب کارخانه های کمپوست، ساماندهی تفکیک زباله را در دستورکار داریم که پیش بینی کردیم در سال گذشته یک درصد از زباله هایی که به محل دفن زباله می روند را تفکیک کنیم و تا پایان سال 97 در حال برنامه ریزی می باشیم که این آمار 1 درصد را به 5 درصد ارتقا دهیم.

وی عنوان داشت: تلاش داریم برای زباله هایی که به مراکز دفن می روند، 30 درصد از حجم زباله را کاهش دهیم.

محمدی تاکامی با بیان این که پیگیر جدی ساماندهی مراکز دفن زباله هستیم گفت: برای زباله هایی که به مراکز دفن می برند هم در بخش شیرابه، خاک پاشی، آهک پاشی و فنس کشی ورود پیدا کردیم.