نخستین دفتر مستقل برنج ایران در شهرستان آمل راه اندازی شد + عکس
30 خرداد 1397 ، دیدگاه 0
نخستین دفتر مستقل برنج ایران در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل با حضور رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، رییس انجمن برنج ایران ، مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران و برخی مدیران سازمان جهادکشاورزی و معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور راه اندازی شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین؛ نخستین دفتر مستقل برنج ایران در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل با حضور رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، رییس انجمن برنج ایران ، مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت وصادرات برنج ایران و برخی مدیران سازمان جهادکشاورزی و معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور راه اندازی شد.

 مریم حسینی رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، از معرفی 2 رقم جدید برنج با نام های 'رشت 'و 'تی سا ' برای کشت در استانهای گیلان ومازندران خبر داد وگفت :  رقم ' رشت ' در استان گیلان و ' تی سا ' در مازندران در فصل زراعی جاری کشت شده و در تیرماه با حضور مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی در محل معاونت تحقیقات برنج کشور در آمل رونمایی خواهد شد.

وی افزود: هر 2 رقم از نظر کیفیت در پخت وعملکرد تولید نسبت به رقم های معرفی شده دارای برتری است.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به اینکه رقم رشت با تولید عملکرد حدود 6 تن درهرهکتار دارای عطر وطعم قابل قبولی است، گفت: عملکرد رقم ' تی سا ' نیز هفت ونیم تن در هر هکتار است.

حسینی، طول دوره رشد تا برداشت این محصول را حدود 125 روز همانند دیگر ارقام قبلی اعلام کرد وافزود: مقاوم بودن دربرابر آفات برنج و ورس وخوابیدگی در دوران پیش از برداشت از دیگر قابلیت های برجسته دو رقم جدید برنج رشت وتی سا است.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت : با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر کشور، بیشتر تحقیقات درحال انجام توسط کارشناسان این موسسه برمحوریت آب هست ومعرفی رقم هایی که مقاوم به خشکی با کمترین کاهش محصول در واحد سطح باشد.
وی ادامه داد : تا حدی که کارشناسان موسسه تحقیقات برنج کشور پایش هایی را در دوره های مختلف انجام دادند، مصرف کود وسم به گونه ای هست که باقیمانده سموم وفلزات دیده نشده است.

وی یادآورشد: حتی دانه های برنج سفید استحصال شده از شلتوک بدون وجود علایمی که سلامت افراد را تهدید کند، می باشد.
اسفندیارقاسم زاده رییس انجمن برنج مازندران، هدف اصلی این دفتر را ارتباط گیری با محققان دانشگاهی، کارشناسان و کشاورزان خبره درتولید برنج در راستای پایداری در تولید وراهکارهای مناسب برای کاهش موارد مربوط به تولید این محصول بیان کرد.

وی افزود: تولید برنج به عنوان دومین محصول اساسی کشور وتولید غالب درمازندران محسوب می شود وبه همین خاطر این انجمن تلاش خواهد کرد تا درکنار محققان ومروجان بخش تولید این محصول، مطالبات این قشر در چارچوب های قانونی بررسی وپیگیری کند.

جمیل علیزاده شایق رییس انجمن برنج ایران گفت : این انجمن در سال 79 راه اندازی شده وتاکنون در16 استان برنج خیز کشور این انجمن راه اندازی شد.

وی افزود: مازندران با توجه به سیاستهایی که در تولید بیش از 40درصدی برنج کشور دارد، بار استانهای دیگر را نیز به دوش می کشد.

وی ادامه داد: معاونت توسعه برنج کشوردر آمل وسازمان جهادکشاورزی مازندران ومدیران استانی که عضو انجمن برنج هستند، به عنوان قدرت اصلی واجرایی انجمن محسوب می شوند که می توانند در سیاستگذاری ها اعمال نفوذ کنند.
دراین مراسم همچنین برخی کارشناسان درخصوص چالش های پیش روی تولید برنج وپس از تولید نظراتی بیان کردند.
مهمترین مطالب بیان شده کارشناسان حوزه برنج دراین نشست، معرفی رقم های جدید متناسب با شرایط منطقه وکیفیت در تولید وعملکرد سطح زیرکشت وعرضه ماشین آلات مطابق با کشت بومی منطقه بوده است.


 

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

             

دیدگاه   0