توسعه زیرساخت ها و ظرفیت های گردشگری و کشاورزی نیازمند برنامه ریزی مدون و سازمان دهی شده ای است تا بتوان گام های اساسی در این مسیر برداشت و با توسعه زیرساختها، زمینه پیشرفت و توسعه شهرستان آمل را در ابعاد مختلف فراهم نمود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ توجه به گردشگری و کشاورزی از اهمیت بسزایی برخوردار است که می تواند در رونق اقتصادی و اشتغال زایی برکات و دستاوردهای بسیاری داشته باشد که نیاز است به این امر مهم و اساسی توجه شود.

توسعه زیرساخت ها و ظرفیت های گردشگری و کشاورزی نیازمند برنامه ریزی مدون و سازمان دهی شده ای است تا بتوان گام های اساسی در این مسیر برداشت و با توسعه زیرساختها، زمینه پیشرفت و توسعه شهرستان آمل را در ابعاد مختلف فراهم نمود.

شهرستان آمل از جمله شهرهای ایران اسلامی است که ظرفیتهای بسیاری در حوزه گردشگری و کشاورزی دارد و ضروری است تا از همه فرصتها و ظرفیتها برای رونق و ارتقای آن استفاده شود.

در حوزه گردشگری وجود قله دماوند، پارک های جنگلی، آبهای گرم، مناطق زیبای ییلاقی، رودخانه و جاده هراز، خانه های تاریخی، امامزادگان واجب التعظیم، آثار تاریخی و بسیاری ظرفیت های دیگر در این شهرستان وجود دارد که نیاز است نسبت به حفظ و توسعه زیرساخت های این ظرفیت های ارزشمند استفاده شود.

راه اندازی مجموعه های نفیسی همچون سیتی سنتر اکسین شمال آمل نیز از جمله ظرفیت هایی است که سبب جذب گردشگران بسیاری به خود شده است و با اتمام یافتن فاز 4 پروژه سیتی سنتر اکسین، این پروژه لوکس ترین پروژه کشور خواهد شد به نحوی که امکان بازدید و تفرج برای مسافران و ساکنین منطقه در یک روز کاری مسیر می باشد که در این شهرستان به وجود چنین اماکن و زیرساخت های گردشگری نیازمند هستیم و ضرورت دارد زمینه جذب و حمایت از سرمایه گذاران فراهم شود.

شهرستان آمل در حوزه کشاورزی نیز پیشتاز است که نیاز می رود برای توسعه زیرساخت ها در این بخش همت ویژه ای صورت گیرد که وجود محصولات با ارزشی همچون برنج، انواع گل، انواع گیاهان دارویی، مرکبات، دام و طیور سبب شده است تا شهرستان آمل در حوزه کشاورزی حرفی برای گفتن در کشور داشته باشد.

ایجاد ظرفیت های ارزنده ای همچون مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد که احداث چنین مرکزی در شهرستان آمل می تواند علاوه بر ساماندهی وضعیت بازار برنج و مدرنیزه نمودن تجارت برنج، اشتغال زایی هم ایجاد نماید و به عنوان یکی از مراکز عمده تجارت برنج کشور و حتی در کشورهای همسایه مورد استفاده قرار گیرد و با مدرنیزه نمودن عملیات تبدیل و درجه بندی و بسته بندی تا حد زیادی درصد ضایعات را نیز کم می کند و دیگر دستاوردهای بسیاری داشته باشد.

علی نبیان معاون عمرانی استانداری مازندران در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شهرستان آمل با بیان اینکه شهرستان آمل دارای پتانسیل بالقوه ای است گفت: سال گذشته با تشکیل این ستاد ابلاغیه و دستورالعمل ‌های لازم از سوی وزارت کشور به استانداری‌ ها ارسال و از آن طرف به فرمانداری ‌ها ابلاغ شد که در مازندران برای 22 شهرستان فرستاده شد.

وی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی طوری عمل کنیم که روی پای مان بایستیم افزود: این برنامه بر 12 محوریت تصویب شده که شامل بخش ‌های متعدد می ‌شود و شهرستان‌ ها براساس آن برنامه راهبردی حرکت می‌ کنند.

معاون امور عمرانی استانداری مازندران با اشاره به وجود معادن در شهرستان آمل عنوان داشت: تاکنون از معادن در بخش شن و ماسه استفاده می گردد ولی می توان برنامه ریزی کرد که به نحو مطلوبی استفاده شود.

نبیان ادامه داد: آمل با دارا بودن رودخانه هراز بر تعیین ظرفیت مهار آب‌ های سطحی نقش مهمی دارد و با احداث سد هراز سبب خواهد شد تا در زمینه کشاورزی به رونق و توسعه دست یابیم.

وی گفت: ایجاد واحدهای دامداری با بهره وری گاو شیری، توسعه ظرفیت‌ های محصولات کشاورزی، باغی، گیاهی و دارویی، رونق اشتغال در روستاها با راه اندازی سامانه کارا و تخصیص تسهیلات بانکی با 6 درصد سود از جمله برنامه های محوری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است.

نبیان اشاره کرد: در زمینه زباله شهرستان آمل، زمین مشخص شده و تاکنون اقداماتی انجام و تملک آن در حال پیگیری بوده که حتی قبل از ماه مبارک رمضان یک تیم ژاپنی از زمین بازدید داشتند و این نشانگر دغدغه دولت به این معضل است.

وی با بیان اینکه آمل در دو بخش گردشگری و کشاورزی می‌ تواند به توسعه استانی دست یابد و این امر بر هر مدیری تکلیف است، افزود: در بخش توسعه آب بندان‌ ها نیز مازندران با وجود 800 آب بندان علاوه بر استفاده آبزی پروری و توسعه گردشگری، به ذخیره آب برای تامین کشاورزی نیز دست یابد که این امر به تلاش مدیران ذی ربط بر می‌گردد.

معاون استاندار مازندران از بهره‌ مندی 1500 روستا به تجهیزات زیرساختی آی تی و آی سی تی بیان کرد و گفت: همه این زیرساخت‌ ها در دولت یازدهم و دوازدهم انجام شده است.

سیدجعفر رسولی فرماندار ویژه آمل با اشاره به اینکه شهرستان آمل قطب پرورش مرغ گوشتی و تخم گذار است، اظهار کرد: فضا برای کار بر روی این ظرفیت در شهرستان آماده است که نیاز به حمایت جدی استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه 37 هزار هکتار زمین در آمل زیر کشت کشاورزی است، ادامه داد: با شروع به کار مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران، بخش عمده ای از دغدغه های کشاورزان برطرف خواهد شد.

رسولی با بیان اینکه سد هراز نقش موثری در تامین آب آشامیدنی و کشاورزی چندین شهرستان دارد، تاکید کرد: می توان از ظرفیت رودخانه هراز در تولید برق و انرژی استفاده کرد و این فضا آماده است.

فرماندار ویژه آمل قله دماوند را نقش مهمی در توسعه گردشگری در شهرستان و استان عنوان کرد و افزود: چشمه های آب گرم و آب معدنی ظرفیت بالایی برای اشتغالزایی دارد که باید با نگاه ویژه استان رونق بیشتری یابد.

وی با بیان اینکه 23 هزار واحد کسبی در شهرستان آمل فعال هستند، گفت: 72 درصد صادرات استان مازندران در آمل است و 18 شرکت در آمل فعالیت صادراتی هستند و رویکرد مدیران باید حمایت از شرکت های صادراتی باشد.

معاون استاندار مازندران با بیان اینکه 4 شهرک صنعتی مهم در آمل فعالیت می کنند، تصریح کرد: زیر ساخت ها برای توسعه شهرستان آماده است و تحقق اقتصاد مقاومتی با بهره گیری از پتانسیل و ظرفیت های شهرستان آمل میسر می شود.

در پایان امید است همه دست در دست هم دهیم و روز به روز شاهد توسعه زیرساخت ها و ظرفیت های گردشگری و کشاورزی در شهرستان آمل باشیم.