موزه تاریخ آمل در سال 1315 به عنوان اداره مالیاتی شهرستان آمل بنا و در سال 1387 با تغییر کاربری فرهنگی در اختیار اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران قرار گرفته و پس از مرمت های لازم افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ روز 28 اردیبهشت به عنوان روز جهانی موزه و میراث فرهنگی نام گذاری شده است که به همین مناسبت هفته نامه آوای کمال نسبت به معرفی موزه تاریخ آمل اقدام نمود که امید است حمایت ها و توجه ویژه ای از چنین مکان های ماندگاری صورت گرفته و روز به روز رشد و توسعه پیدا کند.

نیاز می رود نسبت به معرفی چنین مکان های ارزشمندی اقدام گردد که قطعا مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد و میراث فرهنگی کهن شهر آمل را به همگان معرفی می نماید.

موزه تاریخ آمل در وسط پل معلق آمل و پل معروف دوازده چشمه در خیابان امام رضا (ع) قرار دارد.

موزه تاریخ آمل در سه طبقه و شامل گالری های مردم شناسی، آثار باستان شناسی و اسناد تاریخی مازندران و ایران می باشد.

گالری اشیای مردم شناسی شامل نمونه بافت های محلی شامل گلیم، جاجیم، ظروف چوبی، ظروف مسی همانند لگن، آفتابه، کاسه، سینی و اثرات دیگر است.

گالری اسناد تاریخی شامل گزارش های ادارات وقت در خصوص آتش سوزی و زلزله آمل مربوط به سال های 1336 و 1335 و دست نوشته های شاهان دوره قاجار و مکاتبات اداری دربار قاجار با روسای حاکمان آمل به چشم می خورد.

قدیمی ترین دست نوشته های اسناد تاریخی موزه صورت اسامی علما در آمل در سال 1286 ه ق است.

اما گالری باستان شناسی که این گالری را نسبت به گالری های دیگر متمایز کرده وجود اشیای با ارزش تاریخی است که قدمت تعدادی از این آثار به بیش از سه چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح و حتی دوره های آهن می رسد.

این بخش شامل آثار تاریخی همچون فلز، سفال، شیشه و سنگ که به جای مانده از دوران پیش از تاریخ تا زمان قاجار در محدوده شمال کشور و معرفی اشیای سفالینه از سایر استان های کشور و فرهنگ های تاثیرگذار و تاثیرپذیر منطقه شمال کشور است که چشم هر بیننده ای را به خود مجذوب می کند.

در موزه تاریخ آمل یک بخش جالب که بیشتر بازدیدکنندگان و محققان تاریخی را برای دقایقی کنار خود نگه می دارد ویترین سکه ها است.

سکه هایی که تاریخ مصوری از خط، آرایش صورت، آداب و رسوم کهن و نوع پوشش شاهان را نشان می دهد و این سکه ها مربوط به دوره های هخامنشی، اسکندر، اشکانیان، سلوکیان، ساسانیان و دوره های اسلامی تا صفوی و قاجار است.

آثار به دست آمده از کاوش های علمی باستان شناسان آملی در سال 88 در محوطه باستانی قلعه کش آمل که مربوط به دوره مفرغ و آهن هست نیز در موزه تاریخ آمل به نمایش گذاشته شده است.

به گزارش شمال گردی؛ موزه تاریخ آمل در سال 1315 به عنوان اداره مالیاتی شهرستان آمل بنا و در سال 1387 با تغییر کاربری فرهنگی در اختیار اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران قرار گرفته و پس از مرمت های لازم افتتاح شد.