همایش بزرگداشت روز نوا با شکوه هرچه تمام تر و با حضور جمعیت گسترده بیش از هزارنفری اهالی فهیم و خونگرم، نخبگان، فرهیختگان و مسئولان این طایفه بزرگ شهرستان آمل با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی هنری و تجلیل از مفاخر و چهره های اثرگذار طایفه در سالن اجتماعات دانشگاه شمال آمل برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ روستای نوا در قسمت بالالاریجان حدود نه کیلومتری مشرق جاده اصلی هراز قرار دارد که حدود هفتاد و پنج کیلومتر با تهران و هفتاد کیلومتر با آمل فاصله دارد.

گردش روزگار چنین رقم خورد تا تعدادی از جوانان مستعد و علاقمند از بین طایفه بزرگ نوا با اندیشه قدردانی و سپاسگذاری از چهره های فرهیخته و ماندگار طایفه بزرگ نوا که برای نوا و نوایی ها افتخارآفرینی کردند، برآیند و در جهت تداوم فرهنگ مهر و دوستی گردهم آمدند و بیست و نهم فروردین را برای ادامه وحدتشان روز نوا نامیدند.

همایش بزرگداشت روز نوا با شکوه هرچه تمام تر و با حضور جمعیت گسترده بیش از هزارنفری اهالی فهیم و خونگرم، نخبگان، فرهیختگان و مسئولان این طایفه بزرگ شهرستان آمل با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی هنری و تجلیل از مفاخر و چهره های اثرگذار طایفه در سالن اجتماعات دانشگاه شمال آمل برگزار شد.

دکتر عباسعلی واحدی، عضو کمیته اجرایی همایش بزرگداشت روز نوا افزود: از 6 ماه قبل این تیم در کنار هم بودند و خوشحالیم با استقبال گسترده ای مواجه شدیم.

وی تصریح کرد: این حضور ارزشمند، ما را بر آن خواهد داشت تا تلاش کنیم در سال های آینده بتوانیم این همایش را آنگونه که شایسته است برگزار کنیم.

دکتر واحدی ادامه داد: روز نوا روز مهر و دوستی و بزرگی دل های شما هم محلی های عزیز است که این روز را تبریک می گوییم.

جواد بلالی مقدم از چهره های فرهیخته طایفه نوا در حوزه فرهنگ در این مراسم گفت: نام نوا دو معنا دارد که یکی از خدایان ایران باستان ریشه می گیرد و وقتی نوا می گوییم به مفهوم حضور در فضایی آهنگین با نسیمی روح افزا است.

وی با تاکید براین که آثار تاریخی ارزنده ای در منطقه نوا وجود دارد که برای دوره نوسنگی است و حدود 10 هزار سال قدمت دارد، گفت: نشانه های فرهنگی واژگان که در نوا داریم برای پیش آریایی است.

بلالی مقدم با بیان این که امامزاده یحیی(ع) در آغاز قرن 10 همراه با دوره صفویه بنا گردید، خاطرنشان کرد: قدیمی ترین کتابی که نام نوا در آن قرار دارد کتاب اسفندیار کاتب آملی و برای حدود 800 سال پیش است.

وی با اشاره به این که جشن نوروزماه 26 به این دیار تعلق دارد که اگر همت کنیم می توانیم آن را در نهادهای مختلف هم ثبت کنیم، ادامه داد: برای زبان کالسی (زبان نوایی ها) بالای 30 سال دارم کار می کنم که این زبان برای دوره های بسیار دور می باشد و هدفش حفظ منافع ملی در برابر تهاجم و جنگ بود که از این زبان استفاده می کردند تا در دوره های اخیر که به زبان بنایی تبدیل گردید.

دکتر سعید رضایی نژاد از پزشکان حاذق طایفه نوا در این مراسم گفت: طرح پزشک سلامت نوا از دو سال پیش اتفاق افتاد که با حمایت و مدیریت حاج یوسف بلالی مقدم و حضور چندین پزشک فوق تخصص، متخصص و عمومی بوده است.

وی ادامه داد: در هیچ روستای کشور نمی توان دید که چندین پزشک برای معاینه و درمان اهالی حضور پیدا می کنند و این طرح استمرار پیدا کرد و ادامه خواهد داشت که از افراد توانمند ماما، پرستار و بهورز دعوت می نماییم و در کنار این امر باید به فکر خانه بهداشت نوا هم باشیم تا تعطیل نشود.

مهندس آرمین حمزه نوا که از او به عنوان بنیانگذار این همایش یاد می شود در ادامه افزود:این همایش در جهت اتحاد هر چه بیشتر طایفه نوا و همچنین اعتلای فرهنگ مردم برگزار گردید.این همایش حاصل یک تفکر جمعی است که در قالب ستاد برگزاری شکل گرفت و همگی از افراد فرهیخته طایفه ما بودند.

وی اشاره کرد : این همایش هر ساله در فصل بهار برگزار خواهد شد و ما افتخار خدمت به مردم عزیزمان را خواهیم داشت.

وی افزود:  به عنوان عضو کوچکی از طایفه نوا به دنبال ایجاد نشاط اجتماعی در این طایفه و همه مردم شهر عزیزمان آمل هستیم و امیدوارم با تجلیل از نخبگان طایفه و شهرمان در جوانان شهر انگیزه پیشرفت ایجاد کنیم.

گفتنی است؛ چهره های گرانقدری همچون دکتر ایرج ملک پور، دکتر ناصر ولایی، دکتر وحید مخبری، دکتر محمد خاکزاد، دکتر عبدالرضا نجفی، دکتر حامد ارزانی، محمدیوسف بلالی مقدم، مهندس مجتبی نوایی، مهندس فریدون امینی نوا (فلاح)، مهندس فرزاد مخبری، احمد طاهریان، عذرا باطبی نوایی، محمدتقی نوایی نیا (جغتا)، نصرت الله شهره، علی اکبر فدایی، حسین عاشقیان، بهزاد امینی، اسماعیل تهمتن، نصرت الله نعمتی نوا و مختار نواییان قاسمی به طایفه بزرگ نوا تعلق دارند.