مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران : ایجاد واحدهای بوم گردی در روستاها، علاوه بر حفظ بافت تاریخی وسنتی روستاها، باعث اشتغالزایی جوانان، افزایش حضور گردشگری ودرآمد پایدار در روستاهای استان خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ بوم گردی می تواند به عنوان بخش مهمی از گردشگری منجر به تقویت و رونق اقتصاد و اشتغال محلی و روستایی و همچنین باعث حفاظت از طبیعت و سبک زندگی بومی شود. 
سالانه حدود 20 میلیون نفر به مازندران سفر می کنند که ظرفیت مناسبی برای این استان در گردشگری ایجاد می کند، معیشت و منبع درآمد بسیاری از ساکنان مازندران از راه گردشگری تامین می شود و در زندگی مردم از حساسیت بسیاری برخوردار است.
اقامتگاه های بوم گردی که با آب و هوا و شرایط زیست محیطی ایران به شدت سازگارند، خود به عنوان جاذبه ای توریستی باعث جذب گردشگران به مناطق محلی و روستایی و رونق صنعت گردشگری در کشورمان می شود.
روند رو به رشد بوم‌ گردی در ایران و استقبال بی ‌نظیر گردشگران داخلی و خارجی از اقامتگاه‌های بومی، نشانگر این است که دست‌یافتن به اهداف افق ۱۴۰۴گردشگری، نیازمند سرمایه‌گذاری ویژه در بخش گردشگری روستایی و عشایری است.
به ‌دلیل اینکه زندگی در این مناطق بیشتر به‌صورت سنتی است و مردم نیز نسبت به فرهنگ و ارزش‌های خود حساس‌تر هستند، نیاز است سرمایه‌گذاران در این مناطق در رابطه با این مسائل آموزش ببینند و با مسائل اجتماعی فرهنگی و زیست‌محیطی منطقه آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند حداکثر مشارکت جامعه محلی را جلب کنند.
حسن اصغریان رستمی مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران در اولین جلسه شورای بوم گردی مازندران که در بخش دشت سر آمل برگزار شد گفت: از حدود 3 هزار روستا درمازندران بیش از نیمی از آنها قابلیت گردشگری و ایجاد اقامتگاه های بوم گردی را دارند و تفویض اختیار صدور مجوزهای بوم گردی به دهیاران و بخشداری ها به توسعه این واحدها کمک زیادی خواهد کرد. 
وی افزود: ایجاد واحدهای بوم گردی در روستاها، علاوه بر حفظ بافت تاریخی وسنتی روستاها، باعث اشتغالزایی جوانان، افزایش حضور گردشگری ودرآمد پایدار در روستاهای استان خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری مازندران با تاکید بر اینکه دهیاران می تواند در تاثیر گذاری بوم گردی نقش اساسی را داشته باشند عنوان داشت: از 56 بخش استان مازندران از هر بخش 5 تا 10 روستا برای بوم گردی شناسایی شدند.
 اصغریان اظهارداشت: تا 6 ماهه اول سالجاری در روستاهایی که قابلیت داشته باشند بوم گردی باید محقق شود که بوم گردی موجبات تقویت بنیه اقتصادی روستائیان با حفط آداب و سنن روستایی همراه خواهد بود.
 وی قابلیت های طبیعی، آب وهوای معتدل، سنت غذایی متنوع و خاص، فرهنگ غنی، معماری بومی واجد ارزش و وجود راه های مواصلاتی مناسب را به عنوان مولفه هایی که بستر توسعه اقامتگاه های بوم گردی در عرصه های روستایی استان را فراهم آورده اند برشمرد و گفت: توسعه اقامتگاه های بوم گردی علاوه بر رونق گردشگری برای تقویت اقتصاد خانوارهای روستایی یک فرصت استثنایی می باشد.
وی درخصوص اعتبارات درامر توسعه گردشگری وصنایع دستی درروستاهای مازندران گفت: تسهیلات خوبی به مبلغ 156 میلیارد تومان توسط دولت به این امر اختصاص یافته است وطرح بوم گردی و حمایت از صنایع دستی ورونق گردشگری جزو اولویت تسهیلات می باشد.
 مدیرکل دفتر امور روستایی وشوراهای استانداری مازندران اضافه کرد: در بوم گردی در روستاها بافت روستا به هیچ وجه تغییر پیدا نخواهدکرد که خوشبختانه ذائقه مسافران وگردشگران به سمت دریا به سمت روستاها بیشتر شده است.
 مهران حسنی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران افزود: صندوق کار آفرینی امید، براساس درخواست متقاضیان از 500 میلیون تا یک میلیارد ریال تسهیلات به هر یک از اقامتگاه های بوم گردی پرداخت می کند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران یادآورشد:  پیشتر بررسی پرونده دریافت تسهیلات اقامتگاه های بوم گردی با ارسال به سازمان میراث فرهنگی انجام می شد که از این هفته بررسی ها در استان ها و در سطح شهرستان ها وحتی اکنون در بخش ها انجام می شود. 
حسنی ادامه داد: با این روند ، بررسی پرونده درخواست تسهیلات بوم گردی تسریع می یابد و متقاضیان زودتر تسهیلات دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه تعداد اقامتگاه های بوم گردی در مازندران اکنون به حدود 72 واحد افزایش یافته و موافقت بیش از 40 واحد دیگر نیز صادر شده است، گفت: آموزش دهیاران و آگاهسازی آنها در خصوص ضرورت گرفتن پروانه یکی از دلایل افزایش تعداد اقامتگاه های بوم گردی دارای پروانه است. 
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم اقامت های بوم گردی رونق پیدا کند دهیاران نقش کلیدی دارند و بوم گردی نوع جدید در حوزه گردشگری محسوب می شود که از سال 94 رونق پیدا کرد.
وی تاکید کرد: با رونق بخشی به بوم گردی شاهد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها خواهیم بود که این ظرفیت از غرب تا شرق مازندران وجود دارد.
 مهندس حریرچی مشاور استاندار در امور گردشگری گفت: استان مازندران به جهت داشتن جاذبه های گردشگری نتوانسته است آنطور در جذب گردشگران توفیقی داشته باشد.
 وی تاکید کرد: با وجود دریا در مازندران که سالیانه هزاران گردشگری به مازندران می آیند هنوز نتوانستیم خوب از نعمت خدادادی در جهت گردشگری استفاده کنیم.
 مشاور استاندار در امور گردشگری اظهارداشت: استان مازندران مستعد گردشگری است که دربعضی از کشورهایی که نه نفت و منابع دیگری ندارند از محل گردشگری کشورشان را اداره می کنند.
وی از برنج به عنوان طلای سفید درمازندران نام برد واضافه کرد: کاشت، داشت و برداشت توسط روستائیان در فصل زرارعی خود می تواند جهت رونق بخشیدن به گردشگری تاثیر گذار باشد.
 دکتر علی فرشیدفر بخشدار دشت سر با اشاره به اینکه دشت سر به خاطر داشتن مواهب الهی از قبیل جنگل و وجود تفرجگاههای طبیعی مورد توجه مسافران و گردشگران می باشد گفت: خوشبختانه امسال با راه اندازی بوم گردی عاروس بیشه در بخش شاهد حضور مسافران فراوانی از اقصی نقاط کشور بودیم.
 وی یادآورشد: با تاکیدات استاندارمازندران در امر تقویت بوم گردی در روستاها 9 روستای بخش برای تحقق بوم گردی انتخاب شدند که امیدواریم بتوانیم در6 ماهه اول سالجاری شاهد راه اندازی باشیم.
فرشید فر اشاره کرد: یکی از هدف های ما در بخش دشت سر، به ویژه در روستاهایی که از ظرفیتهای بالای گردشگری برخوردار هستند، کاهش وابستگی مزرعه داران به کشاورزی به شیوه های زیر است: توسعه گردشگری مزرعه، ایجاد فروشگاه هایی در محل مزرعه، مراکز اسب سواری، فراوری مواد غذایی و ...  بنابراین، برای افزایش ارزش محصولات کشاورزی، دو اصل، دستور کار ما قرار دارد: برندسازی منطقه ای و زراعت ارگانیک.
وی اظهارداشت: راه انداری خانه بوم گردی توسط خانواده پریدار نمونه ای از توانمندی روستائیان درجهت ایجاد اشتغال جدید می باشد که خوشبختانه در طول ایام تعطیلات نوروزی مورد استقبال مسافران نوروزی قرار گرفت.
بخشدار دشت سر تاکید کرد: با توجه به فرمایشات استاندار مازندران این آمادگی دربخش وجود دارد که هر فردی علاقمند به راه اندازی چنین خانه هایی در بخش باشد مورد حمایت قرار خواهد گرفت.
 محمدرضا شیدفر رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آمل با بیان اینکه 27 درصد گردشگری مازندران در شهرستان آمل واقع شده است گفت: تاکنون 190 واحد توانستند پروانه بهره برداری را دریافت کنند.
 وی با اشاره به اینکه 3 درصد سرمایه گذاری دربخش گردشگری کشور در آمل قرار دارد عنوان داشت: تاکنون از 6 مورد تقاضای بوم گردی، 2 مورد پروانه صادر شد که 4مورد دیگر در دست اقدام می باشد.
آقای پریدار که اولین اقامتگاه بوم‌گردی آمل را در بخش دشت سر در نوروز امسال ایجاد کرده است گفت: اقامتگاه بوم گردی عاروس ویشه در روستای کمدره شهرستان آمل واقع شد و عاروس ویشه در زمینی به مساحت 2500 مترمربع، میان شالیزارها و درختان انبوه بنا شده است. 
وی افزود: این خانه روستایی با معماری سنتی از کاه گل، چوب و سنگ در ساخت آن بهره برده شده تا بتواند حس نوستالژیک خانه‌های قدیمی مازندرانی را هر چه بهتر برای گردشگران تداعی کند. 
پریدار ادامه داد: خانه سنتی عاروس ویشه دارای 4 واحد اقامتی می‌ باشد که ظرفیت پذیرایی از 30 گردشگر را دارد و یکی از ویژگی‌های این اقامتگاه بوم گردی وجود دامسرا (محل پرورش اسب، گاو، گوسفند و بز) در حیاط وسیع آن می‌باشد که بدینوسیله مسافران از نزدیک با سبک زندگی روستاییان آشنا می‌ شوند و می ‌توانند خود را در فعالیت‌ هایی چون دوشیدن شیر، چوپانی و غذا دادن به چهارپایان سهیم کنند. 
وی اشاره کرد: از جاذبه‌ های غذایی این خانه روستایی می‌توان به نان گرم تنوری، برنج درجه یک شمال، تخم مرغ محلی، شیر تازه بز، گوسفند و گاو، کره محلی و میوه های جنگلی اشاره کرد و از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی نزدیک به اقامتگاه می‌توان از خانه قاجاریه حاج مهدی سلطان، آب معدنی گرو و چشمه هردرود نام برد.