مدیرکل دفتر امور شهری و امور شوراهای استانداری مازندران : آمل از شهرهای پیشتاز در امر تفکیک زباله است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ سید محمد محمدی ‌تاکامی مدیرکل دفتر امور شهری و امور شوراهای استانداری مازندران در نشست با خبرنگاران با اشاره به نزدیک شدن به ایام نوروز گفت: خوشبختانه در استان مازندران به جهت وجود دریا، جنگل و جاذبه های گردشگری شاهد حضور مسافران و گردشگران در طول سال هستیم.

وی از آمادگی شهرداری های مازندران در استقبال از مسافران نوروزی افزود: امسال هم علاوه بر تشکیل ستاد تسهیلات سفر در فرمانداری ها، ستاد دیگری در شهرداری های مازندران جهت دادن خدمات مطلوب به مسافران تشکیل شده است.

مدیرکل دفتر امور شهری و امور شوراهای استانداری مازندران عنوان داشت: این ستاد بصورت شبانه روزی در خدمت مسافران و گردشگران خواهد بود که با توجه به ابلاغیه ای که به شهرداری ها صادر گردید موظف شدند تا کلیه اماکن تحت پوشش پارکها، نمازخانه ها و سرویس بهداشتی را برای پذیرایی از مسافران نوروزی آماده کنند.

محمدی تاکامی همچنین از آماده باش کلیه آتش نشانی های مازندران جهت مقابله با هرگونه حوادث خبرداد و اظهارداشت: برای معرفی جاذبه های گردشگری و توریستی مازندران بیش از 150 هزارنقشه در مبادی ورودی استان بین مسافران توزیع خواهد شد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه در روزهای اول عید شاهد میلاد باسعادت مولای متقیان حضرت علی(ع) هستیم به کلیه شهرداری ها اعلام شد که نسبت به اجرای برنامه های شاد فرهنگی متناسب اقدام کنند.

مدیرکل دفتر امور شهری و امور شوراهای استانداری مازندران با بیان اینکه حل معضل زباله آمل در دستور کار ویژه استانداری قراردارد گفت: موضوع زباله آمل بحثی است که باید با تدبیر و اندیشه حل شود و نباید وارد احساسات شویم و اگر فضا را از عقلانیت خارج کنیم نمی توانیم نتیجه بگیریم.

محمدی تاکامی ادامه داد: ما فضاهای مختلفی را شناسایی و بررسی کردیم و با رئیس کل دادگستری مازندران جلساتی داشتیم و استاندار مازندران بصورت روزانه پیگیر موضوع زباله هستند و در شهر آمل مجوزات لازم از شورای شهر گرفته شد و فراخوان برای تا انتخاب تکنولوژی جدید تا اردیبهشت سال 97 طول خواهد کشید.

وی تاکید کرد: متناسب با درنظر گرفتن تمامی شرایط زیست محیطی و سلامت که برایمان بسیار مهم است و تصمیم جدی این می باشد که ازعمارت بخاطر وجود شرایط نامناسب خارج شویم.

مدیرکل دفتر امور شهری و امور شوراهای استانداری مازندران اشاره کرد: زباله هایی که در این منطقه از گذشته وجود داشته است را ساماندهی کنیم و جلساتی را که داشتیم با شهرداری آمل هماهنگی انجام دادیم که یک سیستم تصفیه شیرابه را در منطقه عمارت بصورت پرتابل نصب و راه اندازی گردد که بعد از راه انداری مرکز جدید انتقال داده شود.

محمدی تاکامی گفت: بحث شیرابه برایمان آزاردهنده است و شهرداری هم پیگیر تصفیه آن هست.

محمد تاکامی خاطرنشان کرد: استان مازندران به لحاظ شرایط اقلیمی و بالا بودن سطح آب؛ تراکم سکونتگاهها و موارد اینچنینی شرایط مناسبی برای دفن زباله ندارد و امکان تعریف مکان جدید درشهرها بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن است

مدیرکل دفتر امور شهری و امور شوراهای استانداری مازندران  تصریح کرد: زباله یک بحث شهری نیست بلکه یک بحث استانی است و در طرح جامع مدیریت پسماند  مازندران 9 ناحیه تعریف شده که برای هر ناحیه یک برنامه استانی داریم.

وی با اشاره به کمک دولت در امر حل مشکل زباله درمازندران گفت: در تامین هزینه راه اندازی سامانه هایی مثل تولید کود کمپوست از زباله یا نیروگاههایی که در حال احداث است، دولت کمکهای قابل توجهی کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در بودجه امسال کشور از محل صندوق ذخیره ارزی مبالغ قابل توجهی برای ساماندهی پسماند شمال کشور اختصاص داده شده  که امیدواریم پروژهای نواحی گفته شده در سال 97  تا حد زیادی  تعیین تکلیف شوند .

وی با بیان اینکه تفکیک زباله از مبدا در دستور کار قراردارد گفت: آمل از شهرهای پیشتاز در امر تفکیک زباله است و پیش بینی کردیم تا آخر سال یک درصد از زباله های شهری بازیافت شود و در حال حاضر در شهرهای ساری بابل آمل رستمکلا سلمانشهر رامسر و تنکابن به درصد مورد نظر رسیده و در بخشهایی از این شهرها مراجعه به درب منازل برای دریافت زباله خشک شروع شده و کل شهرها در این برنامه قرار دارند و همچنین برنامه داریم تا تفکیک در مقصد را به صفر برسانیم

مدیرکل دفتر امور شهری و امور شوراهای استانداری مازندران خواستار حل مشکل زباله با کمک رسانه ها شد وعنوان داشت: سرانه تولید زباله در استان مازندران خیلی زیاد است یعنی در حدود 1 کیلوگرم زباله شهری در روز داریم و بایستی فرهنگ سازی کنیم که به زیر 700 گرم برسانیم که برای شهرداری ها جدول زمان بندی آماده کردیم  که با  بهره گیری از  صداوسیما؛ روزنامه ها و شبکه های اجتماعی و تولید محتوای فرهنگی ، شاهد تولید زباله کمتری باشیم.

محمدی تاکامی  درخصوص پرسشی راجع به انحلال سازمان ها درشهردارهای مازندران توضیحاتی داد و اضافه کرد: سازمانها منحل نمیشوند و حتی برای تشکیل سازمان ها قبلا شرایط سخت تری وجود داشت که به لحاظ جمعیت شهری و دارا بودن برخی امکانات بود و الان شرایط راحت تر شده اما یک مقداری از اساسنامه سازمان ها تغییر کرده و ابلاغ شده و اختیارات سازمان ها را تا حدی کم کرده که این اساسنامه های جدید  مورد نقد شهرداری ها قرار گرفته است و که موارد برای بررسی بیشتر و در صورت امکان تجدید نظر در برخی بندها به تهران ارسال می شود.