کارگاه آموزشی استانی تفکیک زباله از مبدا به میزبانی استانداری مازندران، شهرداری آمل و سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل و با حضور کارشناسان ، نمایندگان شهرداری های مازندران، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ کارگاه آموزشی استانی تفکیک زباله از مبدا به میزبانی استانداری مازندران، شهرداری آمل و سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل و با حضور کارشناسان دفتر امور شهری استانداری مازندران، نمایندگان شهرداری های مازندران، نمایندگان شبکه های بهداشت و درمان مازندران، نمایندگان حفاظت محیط زیست مازندران، ناظران بازیافت استان ، معاونت خدمات شهری شهرداری آمل، مدیرعامل موسسه بازیافت مازندران و مدیران عامل سازمان های شهرداری آمل برگزار شد.

مهندس علی علیزاده، معاون خدمات شهری شهرداری آمل در این کارگاه آموزشی گفت: خوشبختانه سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل پیشرو در حوزه فعالیت های تفکیک زباله از مبدا است.

وی تصریح کرد: برای داشتن محیط زیست خوب و شهر سالم باید به تفکیک زباله از مبدا توجه کنیم که نیاز است آموزش این مقوله را از خانه ها شروع کنیم و باید به آموزش مدارس و مهدکودک ها توجه گردد.

علیزاده افزود: تفکیک زباله از مبدا سبب کاهش حجم زباله ها خواهد شد و فواید زیست محیطی بسیاری خواهد داشت که نیاز می رود به شایستگی مورد توجه قرار گیرد.

مهندس محمد للهی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل در این کارگاه آموزشی اظهارداشت: این سازمان 21 ایستگاه تفکیک زباله از مبدا دارد که طرح جامع ما 10 ساله است و توانستیم به توفیقات خوبی برسیم.

 وی ادامه داد: تفکیک زباله از مبدا سبب جلوگیری از هدررفت منابع اقتصادی، حفظ محیط زیست، صرفه جویی و بهداشت سطح شهر، استفاده از زباله خشک ارزشمند، پایین آوردن میزان دفن زباله و صرفه جویی در هزینه های جمع آوری و حمل و نقل زباله خواهد شد.

للهی با بیان این که سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل تلاش های ارزنده ای در حوزه فرهنگ سازی تفکیک زباله از مبدا دارد، گفت: آموزش مدارس، مهدهای کودک، آموزش خانه به خانه، راه اندازی کمپین ها، تولید فیلم های کوتاه، آموزش اریگامی، آموزش روستایی، توربازیافت، برگزاری جشن های بازیافت، چاپ کتاب های شعر و داستان و دیگر برنامه ها از سوی این سازمان صورت می گیرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل با بیان اینکه فرهنگ سازی تفکیک زباله از مبدا ضرورت دارد که باید تلاش کنیم در این مسیر گام های شایسته ای برداریم، گفت: نگاه ما نگاهی درآمدی در حوزه تفکیک زباله نبوده و به دنبال فرهنگ سازی هستیم.

مهندس مهدوی، مدیرعامل موسسه بازیافت مازندران در این کارگاه آموزشی گفت: 3 هزارتن زباله در شرایط عادی در استان تولید می شود که حدود 75 درصد تر و 25 درصد خشک است.

وی تصریح کرد: ضرورت دارد در حوزه مدیریت پسماند برنامه داشته باشیم تا معضلات این حوزه را رفع کنیم که اولویت اول بحث تفکیک زباله از مبدا است و مهندس اسلامی استاندار مازندران نگاه ویژه ای به تفکیک زباله از مبدا دارند و این امر باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.

مهدوی با بیان این که ناظران بازیافت در سطح شهرهای استان انتخاب شدند که بر روند اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا در شهرها و بخش ها و نظارت می کنند، گفت: مشارکت مردمی را باید مورد توجه قرار دهیم که نیاز است از آموزش استفاده شود.

گفتنی است؛ در این نشست نمایندگان دستگاههای اجرایی مرتبط به بیان نقطه نظرات خود در حوزه بهبود وضعیت تفکیک زباله از مبدا در استان پرداختند.