معادن هراز از عوامل مهم ایجاد گرد و غبار در منطقه

به گزارش خب نگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ مدیریت صحیح معادن در محور هراز نیازمند برنامه ریزی صحیح و اقدام عملی از سوی مسئولان است که ضرورت دارد تلاش های ارزنده ای در این مسیر انجام شود.

به گفته مسئولان، برداشت های غیرمدیریت شده در معادن این محور در کنار مشکلات زیست محیطی که ایجاد می کند سبب صورت گرفتن گرد و غبار در منطقه خواهد شد.

این هشداری از سوی مسئولان استانی است که ضرورت دارد برای مقابله با آن اقدام لازم صورت گیرد که در کنار مدیران شهرستانی، ادارات کل صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی و آبخیزداری، حفاظت محیط زیست و استانداری مازندران وظیفه دارند ورودی جدی و شایسته داشته باشند.

ستار بابایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران در همایش زیست محیطی صیانت از جنگل‌ ها و مراتع شمال کشور در آمل با بیان اینکه از سال 1382 با برنامه مصوب به‌ دنبال صیانت از جنگل‌ها بودند اما به‌ دلیل نبود تعامل در دستگاه‌های اجرایی دچار اشکال شدندگفت: برنامه‌ های مصوب برای مردم و متخصصین کافی نبود تا اینکه دولت در برنامه ششم توسعه بهره ‌برداری از دولت را محدود به قانون کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران خاطرنشان کرد: قانون به ‌درستی وضع می ‌شود اما نکته مهم‌ تر اجرای درست قانون است که باید پیگیر آن باشیم.

بابایی با بیان اینکه حذف یا فراوانی یک گونه باعث معضل زیست ‌محیطی می‌شود، تصریح کرد: گاها براساس فراوانی یا حذف یک گونه گونه ‌هایی به ‌وجود می‌آیند که ناخواسته است.

وی با اشاره به اینکه محیط زیست و منابع طبیعی از اولویت ‌ها در کشور محسوب نمی‌ شود، ادامه داد: اعتبارات دولتی رقم کمی‌ است و حق مطلب ادا نمی‌ شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران 70 درصد عرصه را در مازندران ملی عنوان کرد و افزود: باید بررسی کرد که به چه میزان برای حفاظت از این منابع بودجه برخورداریم.

وی با بیان اینکه از سال 94 تاکنون یک هزار و 191 فقره قاچاق صورت گرفته، یادآور شد: 29 درصد قاچاق‌ های صورت گرفته در آمل بوده که دلیل آن هم حضور بیشترین واحدهای بهره برداری از چوب در این شهرستان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران با بیان اینکه در کمیته فنی به این نتیجه رسیدیم که معادن هراز از عوامل مهم ایجاد گرد و غبار در منطقه به شمار می ‌رود، گفت: برداشت‌ ها قانونی است اما میزان بهره‌ برداری باید در قانون تجدیدنظر شود و براساس شرایط بروز شود.

حسین‌علی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مازندران تصریح کرد: مردم در چهارچوب قانون می‌ توانند پیگیر مطالبات خود بالاخص در خصوص محیط زیست باشند و هر زمان مردم یک‌صدا خواستار مطالبات خود شدند شاهد پیشرفت و توفیقات خوبی در آن حوزه بودیم.

وی با اشاره به اینکه به بهانه اشتغال در محورهراز کوه را می ‌فروشند و نابود می‌کنند، گفت: اشتغال نباید وابسته به منابع طبیعی باشد و منابع طبیعی دیگر ظرفیت ندارد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان مازندران با بیان اینکه محیط زیست مخالف توسعه و اشتغال نیست، تاکید کرد: سرمایه‌گذاری باید بر محور توسعه پایدار حرکت کند و نمی‌ شود که پروژه‌ای کلنگ بخورد و پس از آن مشکلات زیست محیطی بررسی شود.