مدیر بازیافت مواد زائد جامد استان مازندران : با افزایش تولید زباله علاوه بر تهدید سلامت ، بهداشت ومحیط زیست آسیب جدی به جامعه وارد می کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ، شیدالله مهدوی، مدیر بازیافت مواد زائد جامد استان مازندران در همایش دهیاران بخش مرکزی شهرستان آمل با اشاره به تولید روزانه 3100تن زباله در مازندران و محدودیت زمین برای دفن بهداشتی زباله، اظهار کرد: با توجه به شرایط جغرافیای و اقلیمی استان مازندران باید اعتبارات مناسبی به این بخش تخصیص داده شود.

 وی به مشکلات زیست محیطی دفن غیر بهداشتی زباله اشاره کرد و گفت: با افزایش تولید زباله علاوه بر تهدید سلامت ، بهداشت ومحیط زیست آسیب جدی به جامعه وارد می کند.

وی ادامه داد: با دستور استاندار مازندران بحث تفکيک زباله از مبدأ در دستور کار قرار گرفت و با آموزش دهياران در روستاها اين موضوع آغاز گرديده و سازمان پسماند استان مازندران در اين راستا با حضور در روستاهاي استان مازندران نسبت به اطلاع رساني و آگاهي بخشي به دهياران جهت فرهنگ سازي اين امر مهم اقدام مي نمايد.

مدیر بازیافت مواد زائد جامد استان یکی از اقدامات اساسی پسماند را جهت کاهش تولید زباله، اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا دانست و عنوان کرد: دستگاه ها و سازمان های مردم نهاد می توانند با آموزش و فرهنگ سازی در جهت تفکیک زباله گام های اساسی بردارند.

مهدوی با بیان اینکه مشارکت و همدلی شورا، دهیار و بهورز روستاها می تواند اجرای این طرح را تضمین کند، گفت: با توجه به مشکلات اولیه انجام این طرح با اراده ای که در اداره کل امور روستایی وشوراهای استانداری ، بخشداری وسایر مجموعه مرتبط وجود دارد انشاالله شاهد انجام موفق این طرح  دراین مناطق هستیم.

مدیر بازیافت استان ضمن تاکید بر آموزش و فرهنگ سازی درتمامی حوزه ها خواستار همکاری سایر دستگاها وسازمان ها ازجمله دستگاههای فرهنگی و اجتماعی ، رسانه ملی وآموزش وپرورش شد وخاطرنشان کرد: براساس طرح جامع مدیریت پسماند 9 منطقه استان به عنوان شهر هدف مشخص وباید تلاش نمائیم تا با اجرای این طرح مرکز دفن زباله استان براساس طرح جامع کاهش یابد.

وی ضمن تشکر از سایر دستگاها وسازمانها بویژه دفتراداره کل امورروستایی وشوراهای استانداری وبخشداری، مشکلات ومعضلات حوزه پسماند در استان را عدم ساختار مناسب عنوان کرد و افزود: فقدان سازمان مدیریت پسماند استان آسیب جبران ناپذیری را در این حوزه وارد نموده وضرورت ایجاد سازمان مستقل مورد تاکید می باشد.

علي حيدرزاده معاون برنامه ريزي ویژه فرمانداري آمل بحث تفکيک زباله از مبدأ را يک امر بسيار مهم دانست و افزود: دهياران بايد بحث تفکيک زباله از مبدأ را يک امر مهم تلقی کنند و دربين روستائيان فرهنگ سازي نمايند تا بتوانيم اين موضوع را در شهرستان گسترش دهيم.

وی افزود: دهياران بايد در رابطه با موضوع سيماک ـ خانه هلال و آب آشاميدني روستاهاي تک محور بصورت جدي دنبال کرده و پاي کار باشند اين موضوعات مهم در آينده نزديک در روستاهاي اين بخش با پيگيريهاي بخشدار احداث شوند.

محمدرضا نصيري بخشدار مرکزي آمل از دهياران بخش مرکزي خواست با حضور به درب منازل روستائيان نسبت به فرهنگ سازي و اطلاع رساني نسبت به تفکيک زباله از مبدأ و آموزش آنان اقدام نمايند.