معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران : تاکنون با راه‌اندازی این مرکز تعداد مراکز ساماندهی متکدیان در این استان به 3 مرکز رسیده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛ علیرضا یونسی معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران درجریان بازدید از مرکز ساماندهی متکدین شهرستان آمل ( حیات نو) با بیان اینکه شهرستان آمل  در زمینه‌های مختلف حرف اول را می‌زند، عنوان کرد: این شهرستان پایش تصویری، رسیدگی به محلات آلوده امت‌آباد و اکنون ساماندهی متکدیان به خوبی ورود یافته است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه راه‌اندازی مرکز حیات نو اکنون با همکاری و هماهنگی فرمانداری، شهرداری و بهزیستی همت بلندی انجام دادند که مایه مسرت است، گفت: تاکنون با راه‌اندازی این مرکز تعداد مراکز ساماندهی متکدیان در این استان به 3 مرکز رسیده است.

وی ادامه داد: این مراکز در شهرهای تنکابن، ساری و آمل راه‌اندازی شد که در صورت انتخاب پیمانکار از سوی دیگر شهرداران شهرهای استان، استانداری استقبال می‌کند.

معاون استاندار مازندران با تاکید براینکه سازمان‌های حکومتی موظف به همکاری با این مرکز هستند تا از ظرفیت آن استفاده شود، خاطرنشان کرد: در این امر می‌توان با کمک کارشناسان و روان‌شناسان بسته فرهنگی تهیه دیده و به مرکز ارایه داده تا نیروهای مرکز از این بسته فرهنگی جهت ساماندهی متکدیان استفاده ببرند.

سید جعفر رسولی معاون استاندار و فرماندار ویژه آمل ضمن قدردانی از تلاش مسئولان استانی بر ساماندهی متکدیان حاصل تلاش این امر را با راه‌اندازی مرکز ساماندهی در آمل بیان کرد و گفت: در این امر با کمک دستگاه قضائی، شورای اسلامی شهر، شهرداری، نیروی انتظامی، بهزیستی و سایر دستگاه‌های مرتبط با موضوع طی جلسات و پیگیری‌های متعدد مکانی گرفته شد که برای بهزیستی شهرستان است.

رسولی با بیان اینکه مرکز حدود 40 روز فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: طی این دوران نیروهای مرکز موفق شدند 80 نفر متکدی را جمع‌آوری کنند از این تعداد 7 نفر کودک، 50 نفر زن و 23 نفر مرد بوده است.

رئیس ستاد جمع‌آوری و ساماندهی متکدیان آمل با بیان اینکه در این مرکز خدمات‌رسانی به متکدیان جمع‌آوری شده بصورت شبانه‌روزی است و باید مایحتاج اولیه جهت نگهداری آنان به مدت 72 ساعت فراهم شود، گفت: بیشتر متکدیان شهرستان باتوجه به شروع به کار مرکز حیات نو در سطح شهر مشاهده نمی‌شود و با توجه به وجودشان به روستاها و محلات این موضوع نیز باید توسط بخشداران و دهیاران به فرمانداری و مراکز مرتبط گزارش شود تا آنها در اسرع وقت ورود پیدا کرده و نسبت به جمع‌آوری آنان اقدام کنند.

احمد امیرسلیمانی شهردار آمل گفت: با توجه به شرایط بد اقتصادی با توافق قراردادی انتخاب پیمانکار از سوی شهرداری انجام شد.

امیرسلیمانی با بیان اینکه در نشست‌های گذشته آمل به عنوان پایلوت شهرهای مرکزی استان برای جمع‌آوری و ساماندهی متکدیان شده بود، عنوان کرد: با توجه به عدم موافقت این طرح، ساماندهی متکدیان از سوی این سازمان دستور کار قرار گرفت.

وحید حسین زاده رئیس بهزیستی آمل نیز با بیان اینکه ساماندهی متکدیان به مدت سه سال بلاتکلیف مانده بود که امروز با انتخاب پیمانکار در این شهرستان به سرانجام رسیده است، گفت: از سوی بهزیستی مکانی با پرداخت اجاره‌ای توسط پیمانکار برای جمع‌آوری متکدیان در اختیاز گذاشته شد.

وی با اعلام اینکه در این شهرستان 12 دختر 9 تا 12 ساله از خانواده بدسرپرست و بی‌سرپرست شناسایی شدند که نیاز به ساماندهی دارند، بیان کرد: در امر تکدی‌گری امکان هست از این کودکان سوءاستفاده ببرند که به لحاظ نابهنجاری و آسیب اجتماعی مناسب نیست.

وی ادامه داد: برای نگهداری و ساماندهی متکدیان باید دستگاه قضایی و دادستانی همکاری داشته باشند تا نتیجه مطلوب به دست آوریم.

غزاله فولادی مسئول مرکز جمع‌آوری و ساماندهی حیات آمل نیز در این جلسه با بیان اینکه با آغاز فعالیت مرکز حیات نو جمع‌آوری متکدیان در سطح شهر به طور جدی دستور کار قرار گرفت، بیان کرد: پس از جمع‌آوری از سوی نیروهای گشت به مرکز آورده و در این مکان برای ساماندهی آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

غزاله فولادی با اشاره به اینکه متکدیان پس از شناسایی هویت‌شان توسط مددکار اجتماعی و روانشنای مرکز، هر یک تشکیل پرونده شده و در سیستم مرکز ثبت می‌شود سپس برای ساماندهی آنها تلاش می‌شود.

وی با اعلام جمع‌آوری 80 متکدی طی 40 روز فعالیت مرکز بیان کرد: از بین این متکدیان کودکانی هستند که به عنوان طعمه از سوی برخی سودجویان استفاده می‌شود.

فولادی با تاکید براینکه اکنون مهمترین دغدغه این مرکز همکاری و مساعدت دستگاه‌هایی اجرایی به ویژه دادستانی و نیروی انتظامی است، بیان کرد: اگرچه تاکنون مسئولان امر برای تحقق ساماندهی این متکدیان مشارکت داشتند.