سرپرست شهرداری آمل : قریب به ۳۳ سال از تخلیه زباله شهر آمل در منطقه عمارت می گذرد و در راستای دفن بهداشتی آن در سالهای اخیر، اقدامات موثری توسط شهرداران وقت صورت پذیرفته است

بیانیه سرپرست شهرداری آمل در خصوص اتفاقات اخیر زباله شهر آمل به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم شهروندان فهیم و گرانقدر شهرم آمل

با سلام و درود و عرض تبریک به مناسبت عید سعید غدیرخم و ضمن قدردانی از صبوری و همراهیتان و پوزش از شرایط پیش آمده چند روز اخیر، در خصوص زباله و پسماند شهرمان، خاطر شما عزیزان را مستحضر می دارم؛
قریب به ۳۳ سال از تخلیه زباله شهر آمل در منطقه عمارت می گذرد و در راستای دفن بهداشتی آن در سالهای اخیر، اقدامات موثری توسط شهرداران وقت صورت پذیرفته است (پوشش روزانه زباله با خاک، آهک پاشی، تلاش در جهت کنترل شیرابه و …) و به صورت موازی، تمهیدات مختلفی از جمله جداسازی زباله خشک و تر، تفکیک زباله از مبداء، کمپوست، احداث نیروگاه زباله سوز و … در دستور کار قرارگرفته و در این خصوص مذاکرات متعددی با شرکتهای داخلی و خارجیSWT) مالزی، JGC ژاپن، دانشگاه آزاد اسلامی و…) صورت پذیرفت.
اما همانگونه که استحضار دارید؛ تامین منابع مالی و تخصیص اعتبار به منظور راه اندازی و بهره برداری از فناوری نوین در این حوزه با توجه به بودجه محدود و اندک شهرداری و سازمان مدیریت پسماند میسور نبوده و نمی باشد، اما این کاستی، خللی در انگیزه و پیگیری های مدیران شهرداری وارد نداشته و مدیریت شهری (شهرداری و شورای اسلامی شهر) را برای نیل به اهداف خویش مصمم تر نموده است.
نکته در خور تامل اینکه احداث نیروگاه زباله سوز و بهره برداری از آن مسیری متفاوت از تهیه زمین جدید به منظور دفن موقت زباله شهر آمل می پیماید. حتی اگر به فرض مثال احداث نیروگاه – که اراضی مورد نیاز آن با منابع مالی داخلی شهرداری و سازمان مدیریت پسماند ابتیاع گردیده است – از ۲ ماه آینده آغاز شود، زمانی بیش از ۱۸ ماه را می طلبد و در این بازه زمانی آنچه باید به آن دقت ویژه ای گردد، جمع آوری زباله روزمره شهر آمل تا آغاز به کار رسمی نیروگاه موصوف می باشد . می دانم از فرایندهای اداری فراخوان، تایید شرکت ذیصلاح توسط مراجع قانونی رعایت قوانین و مقررات جاریه، بررسی صلاحیت شرکت های متقاضی، اخذ استعلام از دستگاه های اجرائی ذیمدخل در این خصوص مطلعید که هرچند به مصالح شهر و شهرداری می باشد، اما ناخواسته بر زمان آغازین احداث نیروگاه زباله سوز تاثیر خواهد گذاشت.
و اما نکته آخر؛ به استناد ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، مدیریت اجرائی کلیه پسماندها (( غیر از صنعتی و ویژه)) در شهرها به عهده شهرداری می باشد و مدیریت اجرائی پسماندهای صنعتی و ویژه به عهده تولید کننده خواهد بود. بنابراین در حوزه مدیریت اجرائی ( جمع آوری، حمل و دفن بهداشتی زباله) قصور و کوتاهی ای از سوی شهرداری صورت نپذیرفته و آنچه در این مدت، بحران زباله قلمداد گردیده، ناتوانی شهرداری در مدیریت اجرائی نبوده، بلکه اشباع منطقه عمارت از انباشت زباله در بازه زمانی بیش از سه دهه می باشد.
حالیه؛ با حمایت و همراهی اعضای محترم شورای اسلامی شهر، تهیه زمین جدیدفراتر از حدود وظایف و اختیارات قانونی شهرداری و شورای اسلامی شهر – جهت دفن موقت زباله تا راه اندازی نیروگاه مدنظر به طور جدی در دستور کار قراردارد، تا در راستای حفظ سلامت و بهداشت شما عزیزان و شهر پر صلابتم ، آمل، گامی موثر و هدفمند برداشته شود.
بر خود واجب می دانم از تلاشهای بی وقفه و هوشمندانه جناب آقای رسولی فرماندار ویژه محترم شهرستان آمل، پیگیری های مجدانه حجه الاسلام حاج آقا مرتضوی امام جمعه ارجمند شهرستان آمل و همراهی ونگاه قانونمدارانه جناب آقای دکتر طالبی دادستان گرانقدر شهرستان آمل سپاسگزاری نمایم. امیدوارم در زمان تعیین شده و به یاری خداوند متعال و در سایه وفاق و همکاری اعضای محترم شورای اسلامی شهر، محل جدید دپوی زباله شهر آمل در اختیار شهرداری قرارگیرد تا آب سردی بر تن پر حرارت منطقه عمارت (شاهزید) ریخته شود و دفن زباله تا ابد از این منطقه رخت بر بندد./
با تجدید احترام
دوست محمد کوهستانی – سرپرست شهرداری آمل