قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل : دانشگاه فناوری نوین آمل یکی از دانشگاه‌های جوان است که نباید انتظار زیادی از این دانشگاه داشته باشیم اما با وجود پتانسیل ها و نیروهای جوان بسیار باارزشی است.

   به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین ؛  کنفرانس بین المللی فناوری های نوین درعلوم(یوسرن) به میزبانی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل وبا حضور معاون وزیرعلوم  ، رئیس بنیاد نخبگان مازندران و حدود 35 نفر از دانشمندان برتر ویک درصد دنیا از کشورهای مختلف  به عنوان مهمان های ویژه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد ودکترا ، در مرکز همایش های دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت اله آملی آغاز به کار کرد.

پرفسور داوود دومیری گنجی رییس دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین شهرستان آمل دراین همایش با اهمیت خواندن برگزاری این کنفرانس با این رویکرد بالای علمی وحضور دانشمندان برتر یک درصد دنیا نخستین بار در سطح استانهای شمالی کشور هست که در آمل برگزار می شود، گفت، این دانشگاه همچنین برای اخذ مجوزدبیرخانه کنفرانس دانشمندان بین‌المللی یک درصد برتر دنیا که سال گذشته در شیراز بوده در قابل کمیته ای سه جانبه بررسی خواهد کرد.

وی درخصوص اهداف برپایی این کنفرانس را ارتباط نزدیکتر میان دانشمندان برتر با نسل‌های مختلف یعنی قبل و بعد یادگیری آموخته‌ها تجربیات علمی آنها وبهره مند شدن دانشجویان تحصیلات تکمیلی از تجربه های ناب این دانشمندان وبرقراری تبادل ارتباط های بین دانشگاهی بیان کرد وادامه داد: بیش از هزار مقاله علمی به دبیرخانه این همایش بین المللی ارسال وپس از بررسی هیات داوران از میان این تعداد مقاله های ارسالی، بیش از 400 مقاله برتر انتخاب شد.

پرفسور داوود دومیری گنجی، به محورهای برگزاری این کنفرانس بین المللی اشاره کرد وافزود : این همایش در سه بخش فناوری های نوین در حوزه مهندسی، فناوری های نوین در حوزه سلامت و کشاورزی و فناوری های نوین در حوزه علوم پایه  و چهارنشست علمی که هر نشست به 5 موضوع متنوع در سه محور اصلی این همایش می پردازد و در کنار ان سخنرانی ها کاربردی برگزار خواهد شد.

رئیس دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل با اشاره به اینکه رویکرد این دانشگاه از سوی وزارت علوم برای نسل سومی ها با هدف توسعه روزافزون فناوریها و ایده های نوین وبرنامه های تخصصی دراین حوزه است، گفت، که برگزاری کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در علم با حضور نخبگان برتر دنیا از رویکردها ورسالتهای این دانشگاه در شهرستان آمل است.

پرفسور دومیری گنجی، همچنین به اخذ برگزاری 4 رشته درمقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل با مجوز وزارت علوم اشاره کرد وگفت: اخذ این مجوزهای جدید درحالی بود که هنوز این دانشگاه در رشته های کارشناسی خود فارغ التحصیل نداشته و این از پیگیریها وافتخارات این دانشگاه است.

وی افزود: این دانشگاه اکنونحدود 30 عضو هیئت علمی دارد و در تلاش است در یک برنامه ریزی جدید این تعداد را به 300 عضو هیئت علمی افزایش دهد.

دکتر محسن جهانشاهی رئیس بنیاد نخبگان مازندران هم دراین کنفرانس بین المللی با قدردانی از تلاش های درخورتحسین دکتر دومیری گنجی در برگزاری نخستین کنفرانس بین المللی فناوریهای نوین درعلوم به میزبانی دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل گفت، که باید به زنجیره تولید علم فناوری و بازار همزمان توجه ویژه شود و دراین مسیر باید علم خود را به صنعت معرفی کنیم، فعالیت سه هزار و ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور موجب مباهات است که باید تلاش بیشتری ر بحث کسب‌وکار داشته باشیم.

جهانشاهی با اشاره به اینکه استان مازندران بیشتر از ۲۰۰ مراکز دانشگاهی دارد، افزود: در حال حاضر نخبگان دانشگاهی مازندران در حال رفع مشکلات صنعت مازندران هستند و کمتر از هر دو کیلومتر در مازندران یک مرکز تولید محتوا داریم

رئیس بنیاد نخبگان مازندران با اشاره به اینکه سال گذشته کشورمان ۱۸ درصد رشد علمی داشت، افزود: در حوزه فناوری نانو، رتبه چهار را در خاورمیانه داریم و ۳۰ درصد تولید مقالات علمی مربوط به ایران است.

وی بابیان اینکه باید علم خود را به صنعت معرفی کنیم، ادامه داد: فعالیت سه هزار و ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور موجب مباهات است که باید تلاش بیشتری ر بحث کسب‌وکار داشته باشیم.

وی گفت: دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در حال بررسی رفع زباله بابل هستند و این مهم توسط دانشجویان دانشگاه مازندران هم در حال بررسی است.

دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل از عوامل برگزاری این کنفراس بین المللی تقدیر کرد و گفت: 33 دانشگاه ایران در ارزیابی های صورت گرفته نهایی پایگاههای معتبرعلمی جهان درسال2017، در رتبه بین المللی قرار گرفته اند.

حسین سالار آملی با بیان اینکه در سال جاری موفقیت ایران در تولید وانتشار مقالات مشترک بین المللی نیز 23 درصد افزایش داشته و این روند نیز ادامه دارد، افزود: ایران تجربه بسیار خوبی در دوران تحریم کسب کرده و به دستاوردهای زیادی دست یافته، توانمندی های علمی و پژوهشی دانشگاه های ایران باعث همکاری های دوجانبه ومشترک با بسیاری از دانشگاههای معتبر خارجی شده است

وی اضافه کرد: در 2 دهه گذشته توانمندی های علمی ایران در حوزه های دانش های نوین وبرتر از جمله نانو و بیو فناوری، سلول های بنیادین، هوافضا ومیکروالکترونیک باعث شده تا درمنطقه ونیز کشورهای معتبراروپایی وآمریکایی متمایز شود.

سالار آملی افزود: هم اکنون بسترهای مناسبی برای ارتباط گیری با دانشگاه های معتبر خارجی در دوران پساتحریم ایجاد شده واین مهم با شناخت بیشتر از ظرفیت های دانشگاه های کشور وتبادل استاد ودانشجو می تواند در راستای برطرف کردن نیازهای جامعه، ایجاد اشتغال و ثروت برطرف کرد.

وی با اشاره به اینکه علم در خدمت توسعه است، ادامه داد: دوره پیشرانی آموزش را اواخر دهه ۶۰ به‌خوبی گذراندیم و پیشرانی پژوهش که دهه ۷۰ تا ۸۰ را گذارند مهم‌ترین دوره توجه به فناوری است.

سالار آملی بابیان اینکه اواخر دهه ۸۰ بزرگ‌ترین چالش، دستاوردهای فناوری بود و امروز در مرحله فناوری و نوآوری هستیم، ادامه داد: فناوری‌های نوین و نو در کنار طرح‌های فناوری قرار می‌گیرد که درروند سیاست‌گذاری جمهوری اسلامی طی این چهل سال اخیر موفق بوده است.

وی با بیان اینکه وقتی افراد دانشگاهی وارد دانشگاه ایران می‌شوند به همراه خود چیزها، اندیشه‌ها و نوآوری‌ها دارند که در کنار آنها اوج می‌گیرند گفت: دانشگاه فناوری نوین آمل یکی از دانشگاه‌های جوان است که نباید انتظار زیادی از این دانشگاه داشته باشیم اما با وجود پتانسیل ها و نیروهای جوان بسیار باارزشی است.

پرفسور مجتبی شمسی پور رئیس انجمن شیمی ایران دراین همایش با بیان اینکه فلسفه آموزش حلقه گمشده است گفت : در دوهه اخیر در زمینه فناوری علمی رشد خوبی درعلم داشتیم جزو بالارتین رشد علمی دردنیال قرار گرفتیم .

 وی اشاره کرد : با تلاش محققان ودانشمندان  دانش آموختگان  نسل های اول ودوم در دنیا رتبه پنجم دهم درصد دراداشته ایم ولی آلان به 52 درصد رسیدیم .

  رئیس انجمن شیمی ایران اشاره کرد : متاسفانه درکشورمان بیش از 50 هزار فارغ التحصیل بیکار دررشته شیمی راداریم .

 وی ادامه داد : دانشگاهها علیرغم همه بی مهری ها انگیزه را حفظ کردند وحداکثر استفاده رادرپیشرفت مملکت داشتیم .