ساماندهی کارگران ساختمانی آمل در پیچ و خم وعده های مسئولین !!!

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : در شهر آمل کسی نیست که میدان 17 شهریور و روبروی بانک ملی  خیابان امام رضا را نشناسد و یا گذرش به این مکانها نیفتاده باشد، مکانهایی که محل تجمع کارگران است؛ کارگرانی که در کنار جدول ها و میدان نشسته اند و هر رهگذر و سرنشین خودرویی را کار تازه و کارفرمایی جدید تصور می کنند که قرار است در عوض انجام دادن کار برای وی، سفره آن شب خانواده هایشان با لقمه نانی هر چند فقیرانه پر شود.

صبح ها اگر یک لحظه ای خودرو کسی ترمز کند به ناگاه کارگران زیادی به سوی این خودرو هجوم خواهند آورد به این خیال که نیاز به کارگر دارد تا شاید از قافله عقب نمانند و امشب صاحب لقمه نانی برای امرار معاش خانواده شوند.

صبح های غم انگیز این مکانها زمانی غم انگیزتر می شود که حتی یک مسئول دلسوز پیدا نمی شود تا برای دقایقی در کنار این قشر زحمت کش و بی توقع بنشیند و درد دل آنان را برای یکبار هم که شده بشنود.

شنیدن صحبت های این کارگران، شنیدن دردهای بی پایان آنهاست ، دردهایی که گویا کسی حوصله شنیدنشان را ندارد.

بیشترین غصه این قشر آسیب پذیر و زحمت کش نابسامانی است ، نابسامانی که اگر اراده ای برای پایان دادن به آن پیدا شود بسیاری از مشکلات آنان حل می شود.

ساماندهی این کارگران را انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل به عهده گرفت و آستین بالا زد.

متاسفانه نداشتن ساماندهی کارگران ساختمانی که به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی درشهرستان می باشد

مسلم مکاری  رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل می گوید: بارها و بارها در راستای طرح های پیش بینی شده برای ساماندهی این کارگران قدم پیش گذاشتیم اما متاسفانه مسئولین چندان تمایلی برای سامان دادن به این وضعیت ندارند گویا هیچ گاه صحنه های غم انگیز کنار میدان 17 شهریور وخیابان امام رضا  این شهر را ندیده اند.

وی اشاره کرد: طرح ساماندهی کارگران ساختمانی آمل را از طریق شورای شهر و شهرداری آمل  پیگیری کردیم و حتی با رئیس شورای وقت شهر آمل  نیز دیدار داشتیم تا برای ساماندهی کارگران این شهر چاره ای بیاندیشند ، مجددأ وعده هایی داده شد اما متاسفانه وقتی پای کار می رویم چنان چوب هایی لای چرخ می گذارند که از کرده خود و پا پیش گذاشتن برای حل مشکلات این قشر به شدت پشیمان می شویم.

مکاری یادآورشد: متاسفانه نداشتن ساماندهی کارگران ساختمانی که به عنوان یک معضل بزرگ اجتماعی درشهرستان می باشد بیش از 7 سال می باشد فریاد می زنیم که مکانی را برای اسکان کارگران به ما بدهید و این مکان درحقیقت یک برند و شناسنامه برای گرفتن کارگران با مهارت بالا در امر ساخت وسازمی باشد که امنیت درخانواده ها برقرار می شود.

کارگران ساختمانی از حمایت‌های مناسبی برخوردار نیستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل  یادآورشد: نیاز شهروندان و مجریان به خدمات قابل ارائه توسط کارگران قابل انکار نیست و خدماتی که نقش عمده ای در طرح‌ های عمرانی شهر و حتی کشوری برعهده دارند و این قشر که برای تأمین نیاز خانواده‌های خود ناچار به انجام کارهای عمرانی سخت و حتی زیان آور بوده و در عین حال از حمایت‌های مناسبی برخوردار نیستند.

مکاری با اعلام این مطلب به طرح ساماندهی کارگران فصلی ساختمانی اشاره کرد و گفت: هدف از این طرح تهیه یک بانک اطلاعاتی از کارگران ساختمانی و فصلی و به تبع آن ساماندهی این قشر است و ارتقاء مهارت‌های کارگران ساختمانی از مهم‌ترین بخش ‌های این طرح است و بر اساس این طرح، کارگران ساختمانی و فصلی در سامانه ‌ها و مکان‌های مشخصی استقرار می‌ یابند.

 وی ارائه آموزش‌های مهارتی به کارگران ساختمانی را منجر به کاهش حوادث ناشی از کار در این قشر عنوان کرد و تصریح کرد: نرخ حوادث ناشی از کار در کشور ما به نسبت بسیاری دیگر از کشورها  بسیار بالاست و به همین دلیل است که ضرورت دارد آموزش‌های مهارتی  در بین کارگران به خصوص کارگران فصلی و ساختمانی گسترش یابد.

مکاری با بیان اینکه حضور کارگران ساختمانی در نقاط مختلف سطح شهر که باعث ازدحام، اختلال و بعضاً ایجاد مزاحمت ‌هایی برای شهروندان می‌شود تصریح کرد: تبعات اجتماعی ناشی از تجمعات، مدیریت شهری را بر آن داشت تا نسبت به اتخاذ راه حل مناسب برای جلوگیری از تشدید و بروز این مشکلات اقدام نماید.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل  گفت: نبودن امنیت شغلی هم در زمره ســــایر دغدغه‌های کارگران قراردارد ، رکود در صنعت ساختمان سازی سرمایه گذارانی که قبلا درآمل سرمایه گذاری می کردند بخاطر فشارهایی را که شاهد بودند از آمل رفتند و در شهرهای ساحلی در حال ساخت وسازهستند و رکود صنعت ساختمان برای خودش حادثه خیز می شود که اکثر کارگران دچار حادثه می شوند بخاطر عجله کردن در کار می باشد.

بیش از 6 هزار نفر تحت پوشش انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل  قراردارند

مکاری اشاره کرد: انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل  بیش از 6 هزار نفر را تحت پوشش خود دارد که دارای کارت مهارت فنی هستند و خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته بیمه کارگران ساختمانی از طریق سامانه انجام می گیرد و برای ارتقا کارگران ساختمانی از این تعداد 4 هزار و پانصد نفر بیمه شدند و مابقی تا پایان سال بیمه خواهند شد.

مدت 35 سال درکار ساختمانی هستیم یک متولی نداشتیم

شیرزاد محمدی کنگرج خزانه دار انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل  گفت: مدت 35 سال درکار ساختمانی هستیم یک متولی نداشتیم و درسال 1390 با همت آقای مکاری مغازه خودشان را دراختیار ما قرار دادند و با 5 نفر کارمان درجهت ساماندهی کارگران ساختمانی شروع کردیم که به 70 نفر رسیدیم و دارای 7 نفربه عنوان هیئت مدیره بودیم.

وی افزود: به دلیل نداشتن مکانی به عنوان ساماندهی کارگران با مشکلاتی روبرو بودیم که بارها به شورای شهر آمل و شهرداری به دنبال زمین بودیم که جوابی به ما ندادند و مکانی رابه استیجاری برای ساماندهی کارگران درنظر گرفتیم که الان 13 نفر هیئت مدیره هستیم و تمام خرج و مخارج توسط هیئت مدیره پرداخت می شود بدون اینکه ریالی را به عنوان حق الزحمه دریافت کنند.

مکانی را در سال 90 پیشنهاد دادیم و پیگیری های زیاد کردیم تاکنون هیچ جوابی به ما ندادند

خزانه دار انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل  عنوان داشت: مکانی را در سال 90 پیشنهاد دادیم و پیگیری های زیاد کردیم تاکنون هیچ جوابی به ما ندادند و توسط نماینده مردم آمل درمجلس زمینی را بابت ساخت مکان برای ساماندهی کارگران از شخص وزیر راه وشهرسازی دستور گفتند که قرار بود زمین مجانی دراختیار ما قرار بگیرد متاسفانه پیشنهاد دادند که برای خرید زمین می بایستی 150 میلیون تومان پرداخت کنند و اگر قرار بود پول بدهیم درهمان اوایل پیگیری به ما می گفتند با قیمت همان روز زمین را خریداری می کردیم.

طرح ساماندهی کارگران ساختمانی آمل حدود 3 سال قبل قول دادند

سید امین عسکری دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل  یادآورشد: درگذشته هر کارفرمایی که برای گرفتن پروانه ساختمانی به شهرداری ها مرا جعه می کردند پولی را بابت بیمه کارگران ساختمانی پرداخت می کنند و الان بیش از 30 سال  تمام پولها به حساب شهرداری واریز می شد و با پیگیری فراوان حدود 5 سال است که این پول به کارگران ساختمانی برگشت می کند.

وی اظهارداشت: طرح ساماندهی کارگران ساختمانی آمل حدود 3 سال قبل درمسجد امام رضا همین آقایانی که در دوره پنجم شورای شهر رای گرفتند به عنوان فرماندار و رئیس شورای شهر سابق حضورداشتند و به ما قول دادند که این کار عملیاتی می شود ولی کاری انجام ندادند.

طرح ساماندهی کارگران ساختمانی جزو وظایف شهرداری ها می باشد

دبیر انجمن صنفی کارگران ساختمانی آمل اشاره کرد: طرح ساماندهی کارگران ساختمانی جزو وظایف شهرداری ها می باشد و در مکانهایی که کارگران تجمع می کنند جمع آوری و در این مکان هدایت شوند.

عسکری ادامه داد: با رکود صنعت ساختمانی شاهد بیکار کارگران ساختمانی هستیم و در 4 سال  قبل طرحی را برای ساماندهی کارگران دادیم که درشهرستانهای دیگر اجرائی کردند و طرحی که ما دادیم هنوز بی جواب ماندیم.

وی عنوان داشت: زمینی که قرار بود رایگان به ما بدهندبا پیگیرهای دکتر یوسفیان ملا ودستور وزیر راه وشهرسازی الان راه وشهرسازی مازندران برای تحویل زمین درخواست 150 میلیون تومان پول می کنند درحالی که روبروی همین زمین، زمینی که دارای ساختمان می باشد 100 میلیون تومان خرید وفروش می شود .

اینکه وعده های مسئولین در قبال این کارگران چرا همیشه بی جواب می ماند مسئله ای است که ما نیز به دنبال پاسخ آن می گردیم.