آمل میزبان متخصصان حوزه هاری 15 کشور / تولید انبوه واکسن هاری حیوانی در کشور/اختصاص اعتباری برای ایجاد زیرساخت‌ها درمرکز آمل / راه‌اندازی آزمایشگاه سرطان‌شناسی

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : نشست تخصصی هیات امنا مرکز انستیتوپاستور شمال کشور در آمل با حضور رئیس ، معاونین وهیت امناء انستیتو پاستور ایران ، فرماندار ویژه آمل ، خیرین درمرکز پژوهشکده انیستیتوپاستور شمال کشور در آمل برگزار گردید دکتر مصطفی قانعی رییس انستیتو پاستور ایران در حاشیه نشست  درگفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه تولید واکسن هاری انسانی از حدود 4 سال قبل توسط  انستیتو پاستور ایران آغاز شده وهم اکنون مراحل آزمایش قرار دارد که این مرحله نیز باید به تدریج سپری شود گفت: با تلاش محققان ایرانی، تولید واکسن هاری انسانی درمرحله آزمایش به خوبی جواب داده وتا کمتر از دوسال آینده و اخذ مجوزهای مربوطه بین المللی، ایران به جمع 5 کشور تولید کننده این فرآورده های دارویی اضافه خواهد شد.

وی افزود: اگر هم انستیتو پاستور امسال بخواهد اقدامی برای تولید واکسن هاری انسانی درکشور داشته باشد، حداقل شش ماه باید درانبارهای ویژه نگهداری شود تا اجازه ترخیص بگیرد وپس از آن شش ماه دیگر هم باید مراحل آزمایشی خود را بگذراند.

رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه اکنون هیچ مشکلی بر سر راه این طرح مهم تحقیقاتی وزیربنایی در کشور وجود ندارد، ابرازامیدواری کرد، که تا کمتر از دوسال آینده و در سال98، ایران می تواند درکنار چهار یا پنج کشور تولید کننده واکسن هاری در دنیا تبدیل شود.

 تولید انبوه واکسن هاری حیوانی در کشور

دکترقانعی ادامه داد،: هم اکنون ایران در تولید واکسن هاری حیوانی هیچ مشکلی ندارد و تولید انبوه این واکسن درکشور به طور کامل نیاز داخلی را تامین می کند.

وی افزود: مهمترین موضوع در بحث هاری درکشور، فراهم بودن چرخه پیشگیری وآموزش های لازم به جامعه هدف هست که این فرایند اکنون توسط پژوهشکده انستیتو پاستور شمال کشور شعبه آمل به طور موفقیت آمیز درحال انجام است.

 مرگ 8 نفر براثر بیماری هاری در کشور

رییس انستیتو پاستور ایران، شمار افرادی را که درسال گذشته توسط انواع حیوانات دچار گزش شدند را بیش از 155هزار نفر اعلام کرد وگفت، که حدود نیمی از این افراد در منطقه شمال کشور سکونت دارند که 8 نفر از این شمار در سال گذشته براثر شدت گزش وبیماری هاری جان خود را از دست دادند.

دکتر قانعی افزود: درپی افزایش تعداد حیوان گزیدگی وکاهش مرگ ومیر دراین بخش، انیستیتوپاستور ایران از حدود چهارسال قبل تاکنون فرایند تولید واکسن انسانی را آغاز کرده وامیدواریم که هرچه سریعتر تولید آن را روانه بازار کنیم.

دکتر قانعی با بیان اینکه خوشبختانه بسته کامل آموزش، پیشگیری وحتی درمان بیماری های مشترک میان انسان ودام ازجمله هاری در ایران به طور کامل وموفقیت آمیز وجود دارد، اضافه کرد، در کشورهای درحال توسعه بزرگترین مشکل کنونی آنها، بیماری هاری است و تجربه موفق ایران در این زمینه می تواند الگوی خوبی برای ریشه کن کردن این بیماری باشد.

وی اضافه کرد، که پژوهشکده پاستور آمل در 4 سال گذشته دراین حوزه بسیار زیربنایی وبا برنامه کار کرده و پیشتاز در کشور شده است.

** آمل میزبان متخصصان حوزه هاری 15 کشور

رییس انستیتو پاستور ایران همچنین از برگزاری همایش بین المللی هاری با حضور متخصصان وکارشناسان حدود 15 کشور دنیا نیمه نخست مهرماه در پژوهشکده انیستیتوپاستور شمال کشور در آمل خبر داد وگفت: این همایش یک هفته ای در موضوعات مختلف بیماری هاری ازجمله دلایل، آموزش، پیشگیری برگزار خواهد شد.

پژوهشکده انیستیتوپاستورشمال کشور شعبه آمل با داربودن آزمایشگاه های مرجع و تشخیص بیماری های مشترک میان انسان ودام از مراکز علمی و اصلی رسیدگی به نمونه های ارسالی بیماریها محسوب می شود.

حمایت انستیتوپاستور زیست فناوری دانش‌آموزی

ویبا اشاره به زیست فناوری دانش‌آموزی و برنامه‌های حمایتی انستیتوپاستور بیان کرد: در این حوزه با هماهنگی و مشارکت معاونت علمی پیش می‌بریم و پاستور آمل بعنوان پایگاه این طرح را قبول کرده تا انجام دهد.

وی اشاره کرد : در زمینه دانش‌آموزی این مرکز نمونه خوبی را ارایه کرده است و با بخش خصوصی پیش  می‌برد، در این حوزه بهترین مکان انتخاب شده زیرا تمام اقتصاد آمل بر پایه زیستی است بنابراین دانش‌آموزان آن زیست فناوری یاد بگیرند اقتصاد این شهرستان متحول می‌شود.

رییس انستیتو پاستور ایران  اضافه کرد : انستیتوپاستور ایران نیز بیشترین حمایت از معاونت علمی توسعه زیست فناوری را از این مکان کردیم و امروز یکی از نیروهای تهران را به مرکز پژوهشکده شمال کشور مستقر کردیم تا موضوع را پیگیری کند.

بازدید 3 هزار دانش‌آموز از پایگاه زیست فناوری پژوهشکده شمال کشور

دکتر قانعی تصریح کرد : تاکنون 3 هزار دانش‌آموز از پایگاه زیست فناوری پژوهشکده شمال کشور بازید کردند که در کشور چنین تعداد دانش‌آموزی را نداریم که چنین مرکزی را مشاهده کرده باشند.

وی گفت : انستیتوپاستور آمل به لحاظ توسعه و ساختمان مشکلاتی داشته که هیات رئیسه پاستور ایران به این مکان آمدند تا در این نشست تمام نیازهای این مرکز را در برنامه امسال مورد بررسی قرار دهند.

راه‌اندازی آزمایشگاه سرطان‌شناسی

وی اظهارداشت : این مرکز به زیرساخت‌های نیاز دارد که با رایزنی هئیت رئیسه 500 میلیون تومان اعتبار برای آن مصوب شده تا ساخت و سازها و تجهیزات آن را حل شود برای راه‌اندازی آزمایشگاه سرطان‌شناسی نیز بالغ بر 12 میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است تا چنین آزمایشگاهی در استان معتبر و شناخته شده شود.