رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل : دستگاه‌های اجرایی و نظارتی کمتر در حوزه محیط زیست کار کرده‌اند و بسیاری از فعالیت‌ها برای رفع مسئولیت بوده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : با افزایش زندگی شهرنشینی و نبود مکان برای دفن زباله و پسماندها، موضوع «مدیریت پسماند» به یکی از مسائل مهم زیست محیطی تبدیل شده است.

با توجه به اینکه جمع آوری زباله ها و پسماندها برعهده شهرداری ها بوده، نیاز است که این سازمان با آموزش ویژه شهروندان موضوع تفکیک زباله از مبدأ را پیگیری و این فرهنگ را در میان شهروندان نهادینه کند.

متاسفانه در حوزه پسماند مسیر به گونه ای پیش می رود که نشان می دهد اگر فکر و راهکاری عملی و مثبت در این زمینه اندیشیده نشود نسل های آینده دیگر شاهد زمینی پاک و محیطی زیبا نخواهند بود و این خیانتی است که نسل امروز در حق آیندگان می کنند.

دفن زباله و پسماند یکی از ساده ترین روش هایی است که در این سال ها برای مدیریت پسماند در شهرها و روستاهای کشور از آن استفاده شده که البته این روش خود دارای تبعات زیست محیطی بسیاری است.

حوزه فعالیت دستگاه‌ها در زمینه پسماند و محیط زیست مشکل وجود دارد

بهمن صادق نژاد رئیس اداره محیط زیست شهرستان آمل در جلسه کارگروه پسماند شهرستان آمل با بیان اینکه در سال های اخیر هیچ اتفاق خاصی در زمینه حمایت از محیط زیست در این شهرستان صورت نگرفته است، عنوان کرد: دستگاه‌های اجرایی و نظارتی کمتر در حوزه محیط زیست کار کرده‌اند و بسیاری از فعالیت‌ها برای رفع مسئولیت بوده است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه حوزه فعالیت دستگاه‌ها در زمینه پسماند و محیط زیست مشکل وجود دارد، افزود: اکنون زیر پل ترک کلا به دلیل مغایرت و عدم تعیین حوزه فعالیت انباشته از زباله است.

صادق نژاد ادامه داد: برای افرادی که فاضلاب را در رودخانه هراز تخلیه می‌کند 50 هزار تومان جریمه کارساز نیست  و با توجه به اینکه کار وی بهداشت عمومی را تهدید می‌کند.

رییس محیط زیست آمل با اعلام اینکه اگر این قانون دو ماه مسدود و فرد بازداشت شود تاثیر دارد و این مفاد در قانون نیز وجود دارد، گفت: افرادی که فاضلاب خانگی کار می‌کنند مکانی در نظر بگیرند و ما سامان می ‌دهیم.

وی با بیان اینکه دپوی زباله و نخاله می‌تواند برای آبزی پروری مضر باشد و این اقتصاد و بیت المال است که مورد تهدید قرار می‌گیرد.

صادق نژاد خواستار بازدید اعضای کارگروه از مرکز دفن زباله محور هراز شد و گفت: افرادی که آنجا فعالیت می‌کنند ایرانی هستند و زباله جان آنها را تهدید می‌کند؛ مردم در حاشیه مرکز عمارت در شیرابه زندگی می‌کنند و به منظور تفکیک زباله در آن مکان به سر می‌برند.

وی افزود: مردم انتظار دارند در زمینه زیست محیطی و بهداشتی فعالیت چشمگیری صورت گیرد.

شرایط زیست محیطی خوبی در این شهرستان وجود ندارد

حسین احسانی معاون سیاسی فرمانداری ویژه آمل در ادامه جلسه گفت: در زمینه محیط زیست حرف درمانی صورت می‌گیرد.

وی یادآور شد: برای مسایل زیست محیطی تاکنون آگاهی بخشی و فرهنگ سازی خوب صورت نگرفته و متاسفانه به این مسایل بطور جدی ورود پیدا نکردیم.

احسانی با تاکید بر اینکه با وجود تلاش‌های مسئولان شهری تاکنون برای راه اندازی کارخانه زباله سوز شهرستان هنوز وضعیت مشخصی ندارد، اظهار داشت: اکنون شرایط زیست محیطی خوبی در این شهرستان وجود ندارد.

معاون فرماندار ویژه آمل با بیان اینکه با آبگیری سد هراز، مرکز دفن زباله چه باید بشود، بیان کرد: با توجه به وضعیت دپو در عمارت برای جابه جایی این میزان زباله دو سال زمان نیاز است و الان فرصت‌ها دارد از دست می‌رود بنابراین شهرداری این عزم را داشته باشد و نسبت به وضعیت زباله عزم راسخی داشته باشد.

جلسات پسماند و محیط زیست با حضور مسئولان ارشد شهرستان تشکیل شود

منوچهر مجد رئیس نظام پزشکی شهرستان آمل نیز در جلسه با بیان اینکه مسئولان شهری برای اجرای برخی طرح ‌ها می توانند از الگوپذیری شهرهای ایران استفاده ببرند، گفت: در یکی داروخانه‌های یزد از نایلون ها برای دادن دارو استفاده نمی‌شود  و این امر می‌تواند در آمل فرهنگ سازی شود.

مجد ادامه داد: شهرداری می‌تواند در میادین میوه و تره بار و نیز فروشندگان را به استفاده از کیسه های کاغذی و پارچه ای تشویق کنند.

وی تصریح کرد: جلسات پسماند و محیط زیست با حضور مسئولان ارشد شهرستان تشکیل شود.

امید است عزم و اقدام ویژه ای برای بهبود وضعیت زیست محیطی و دفن زباله در  شهرستان آمل وجود داشته و تلاش های ارزنده ای در این مسیر صورت گیرد که نیاز است مسئولان استانی و کشوری همکاری شایسته ای در این مسیر داشته باشند.