مدیر جهادکشاورزی شهرستان آمل : امسال طبق پیش‌بینی 280 هزار تن برنج با کشت رتون و دوباره نشا تولید داریم که از این مقدار 180 هزار تن برنج سفید است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : سید حسین اسلامی معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل در جلسه شورای کشاورزی شهرستان آمل با بیان اینکه در سال‌جاری سطح کل برداشت و کشت اراضی شالی‌زاری آمل 37 هزار و 298 هکتار است، بیان کرد: امسال با توجه به تجهیز اراضی 600 هکتار باغات به زراعت اضافه شده که 17.7 درصد بوده است.

وی با تاکید براینکه سطح زیرکشت اراضی شالی شهرستان مقام دوم استانی را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: امسال طبق پیش‌بینی 280 هزار تن برنج با کشت رتون و دوباره نشا تولید داریم که از این مقدار 180 هزار تن برنج سفید است.

اسلامی با اعلام اینکه این شهرستان برنج 4.5 میلیون ایرانی را تامین می‌کند، گفت: در اجرای طرح بیمه اراضی نیز 6 هزا و 150 هکتار اراضی صورت گرفته که 30 درصد اراضی کشاورزی را شامل می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی آمل با بیان اینکه در اجرای توزیع کود نیز در مرحله اول 13 هزار تن انجام شد، تصریح کرد: خوشه‌دهی برنج نیز در سطح 31 هزار و 500 هکتار اراضی است که از این مقدار 100 هکتار ارغام پرمحصول داریم.

وی اولین برداشت به طور رسمی و سطح استانی را در روستا کمانگرکلا در 25 تیرماه با حضور مسئولین بیان و مطرح کرد: تاکنون برای تامین آب کشاورزی مشکل نداشتیم اگر چه 11 روستا تحت استرس داریم که علی‌رغم تجهیز چاه و برنامه‌ریزی سالانه این تعداد روستا را داریم.

وی با بیان اینکه شهرستان آمل رتبه اول تولید گل و گیاهان زینتی در سطح و تولید استان را به خود اختصاص داده است ادامه داد: سطح زیرکشت گل و گیاهان زینتی این شهرستان 8.174 هکتار، سطح گلخانه با پوشش و فضای بسته 4.89 هکتار و سطح کشت گل و گیاهان زینتی در فضای باز 4.85 هکتار است.

وی با بیان اینکه میزان تولید گل و گیاهان زینتی این شهرستان 4.76 میلیون شاخه، اصله، بوته و گلدان است، اظهار کرد: سطح زیرکشت گل و گیاهان در گلخانه های هیدروپونیک 18 هزار مترمربع است که در حال ارتقاء به 28 هزار مترمربع در زمینه تولیدگل آنتوریوم و رُز است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اینکه بیش از 48 هکتار زمینهای بایر و بلاکشت شخم و شیار و کشت گردید اظهارداشت: با پیگیری مستمر کارشناسان امور اراضی این شهرستان به کلیه مالکین زمینهای بلاکشت و بایر شناسایی شده در این شهرستان که بیش از 177 هکتار می باشد؛ تذکر و اخطار کتبی ارائه تا زمان مناسب و فرصت باقیمانده همه این زمینهای زراعی به کشت محصولات کشاورزی اختصاص داده شود.

اسلامی افزود: برای شروع مبارزه با آفت ملخ و کانون کوبی مناطق آلوده و شناسایی شده 2 اکیپ مجهز با تجهیزات و ملزومات و انواع سموم عملیات سمپاشی از تاریخ 31 اردیبهشت شروع و تاکنون در دو منطقه پایین لاریجان و بالا لاریجان در سطح 70 هکتار عملیات مبارزه شیمیائی انجام گرفته و همچنان ادامه دارد.

وی اظهار کرد: مبلغ کل غرامت برنج سال 1395 حدود 430/618/289/18  میلیون ریال بوده که به حساب 2491 نفر برنجکار شهرستان آمل در سطح 2437 هکتار اراضی شالیزاری خسارت دیده واریز گردید.

وی با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون در کشاورزی، افزود: در سال 95 با تخصیص اعتبار به مبلغ 5 میلیارد تومان در بخش مکانیزاسیون و جذب اعتباری به مبلغ 136میلیارد ریالی ( 270 درصد) به تعداد347 نفر با تعداد 134 دستگاه کمباین، تعداد 93 دستگاه تراکتور، تعداد 83 دستگاه تیلر، 4 دستگاه ماشین نشاء کار چهار ردیفه، 6 دستگاه ماشین نشاء کار 6 ردیفه، یک دستگاه بیلر، تعداد 16 دستگاه روتیواتور و سایر ماشین آلات و ادوات کشاورزی تحویل و توسط متقاضیان خریداری شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل گفت: 176 شالیکوبی در سطح شهرستان وجود دارد که از این تعداد 26 واحد مدرن هستند و اگر هر 5 واحد شالیکوبی موجود که قصد مدرن کردن به یک واحد مدرن را داشته باشند اعتبارات موجود می باشد.