کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: وجود ناخالصی ها در نمک می تواند ایجاد مسمومیت کرده و حتی باعث ممانعت در جذب آهن بدن و بروز کم خونی ناشی از کمبود آهن شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سعیده معانی اظهار داشت‌:‌ مصرف نمکهای معمولی و تصفیه نشده علاوه بر این که پاسخگوی نیاز بدن به ید نیست حاوی ناخالصی های محلول و نامحلول زیان آوری هستند که می تواند سلامت مصرف کننده را به مخاطره انداخته و منجر به بروز عوارض نامطلوب در اندامهای گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی شود.

وی افزود: نمک، جزء جدایی ناپذیر سفره ایرانی و یکی از اجزای کوچک اما مهم در آشپزی است و مقدار مجاز آن نقش حیاتی در بدن انسان دارد.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: نمک خوراکی باید از نوع یددار تصفیه شده باشد که این نوع نمک حاوی ید به میزان کافی است و ناخالصی های آن طی فرآیند تصفیه، حذف شده و کاملا بهداشتی است.

معانی خاطرنشان کرد: افراد هیچ گاه از نمک های غیر یددار و تصفیه نشده برای مصارف خوراکی، طبخ غذا و حتی خیساندن برنج استفاده نکنند و در هنگام خرید نمک به تاریخ تولید و انقضای نمک، پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر روی بسته بندی نمک دقت کنند.

وی ادامه داد: نگهداری و ذخیره کردن نمک یددار به مدت طولانی و بیشتر از یک سال موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود بنابراین ضرورت دارد از نگهداری طولانی مدت نمک خودداری کنند.

به گفته معانی، برای حفظ ید در نمک باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظروف دربسته پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه ای رنگی نگهداری کرد.