علیرضا ایراندوست : با احیای هویت محلی محلات قدیمی از یک سو و اعتبار بخشی به محلات جدید به ویژه در شهرها و شهرک های مهاجرپذیر با انواع خرده فرهنگ ها از سوی دیگر، می توان این شکاف را از بین برد و زمینه مشارکت پذیری افراد و گروه‌های مختلف برای رفع مشکلات شهری و کمک به تدابیر مدیریتی را افزایش داد.

علیرضا ایراندوست در گفت‌و‌گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: در دنیای مدرن امروز و در روند جهانی شدن حرکت در مسیر توسعه پایدار به ویژه در کشورهای در حال توسعه بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: احیای هویت محلی به منظور ایجاد تعلق خاطر شهروندان به محل کسب و زندگی خود و در نتیجه ایجاد و ارتقای حس مسئولیت پذیری آنها در مقابل شهر و رویدادهای شهری است.

کارشناس مسائل شهرسازی با اشاره به اینکه برخی با این نظریه موافق هستند که بازنمایی واقعیات از سوی رسانه ها، ارادی است و انعکاسی نیست، خاطرنشان کرد: رسانه ها به جای انعکاس واقعیات جامعه، اراده های پنهان پشت تصاویر و یا تصورهای خود را به جامعه القا می کنند.

ایراندوست افزود: گاهی واقعیات آنقدر نمایان است که آن را انعکاسی یا ارادی می‌نامند که در این وضعیت رسانه های مختلف نیز باتمام تلخی مجبور به انعکاس آن شده اند.

وی با بیان اینکه همچنان میان شهروندان و مدیریت شهری، فاصله و شکاف وجود دارد، گفت: این مشکل با احیای هویت محلی برطرف می‌شود.

این کارشناس مسائل شهرسازی افزود: با احیای هویت محلی محلات قدیمی از یک سو و اعتبار بخشی به محلات جدید به ویژه در شهرها و شهرک های مهاجرپذیر با انواع خرده فرهنگ ها از سوی دیگر، می توان این شکاف را از بین برد و زمینه مشارکت پذیری افراد و گروه‌های مختلف برای رفع مشکلات شهری و کمک به تدابیر مدیریتی را افزایش داد.

ایراندوست با بیان اینکه واقعیت این است که اکنون مطالبات مردمی از متولیان شهری در حال گسترش است، گفت: جمع‌آوری و تفکیک زباله، حفظ و ارتقای فضای سبز محلی، آموزش‌های ترافیکی، آمادگی برای مقابله با بحران و حتی رسیدگی به آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، بی خانمانی و غیره در قالب این انتظارات مطرح می شود که راهکاری جز فرهنگ‌سازی برای آن وجود ندارد که این امر خود، به مشارکت همه جانبه شهروندان بستگی دارد.

وی با اشاره به اینکه برخی کارشناسان اجتماعی بر این باورند از بین رفتن تعلق خاطر شهروندان به محل مورد سکونت خود و عدم مشارکت آن ها در حل مشکلات شهری، خود زمینه ساز بروز ناهنجاری های متعدد دیگری می شود، گفت: تا زمانی که هویت محله ای بازیابی نشود نمی توان به مشارکت شهروندان، به عنوان نقطه کانونی حل معضلات شهری، امیدوار بود و در نتیجه نمی توان در راستای حل مشکلات به ویژه در زمینه فرهنگی و اجتماعی گامی موثر برداشت.

ایراندوست در پایان اظهار کرد: تعریف جایگاه محلات، شهرک های نوپا، ایجاد مدیریت های محله ای و اختیار به مدیران محلات در چارچوب های حقوقی و تعریف شده مدیریت شهری از جمله راهکارهایی است که در بحث مدیریت شهری باید به آن اشاره کرد.