علی اکبر مظلوم رئیس نظام پرستاری آمل از اینکه صلاحیت حرفه ای پرستاران در دست بیگانگان قرار دارد انتقاد کرد

 

به گزارش پایگاه خبری کمال آنلاین، علی اکبر مظلوم رئیس نظام پرستاری آمل در گفتگویی با این پایگاه در مورد صلاحیت حرفه ایی پرستاران عنوان داشت اجرای آیین نامه صلاحیت حرفه ای در حالی به اجرا گذاشته شده است که از نمایندگان صنفی پرستاران در اعطای این حق حرفه ای در آن نشانی نیست.

صلاحیت حرفه ای در واقع حق یا پروانه فعالیت پرستاران محسوب میشود.
این امر در مورد کار در بخش خصوصی و دولتی و یا حتی کار در منزل باید برای افراد صادر شود.
صلاحیت حرفه ای دارای ارزش و اهمیت ویژه ای است ،چراکه باعث خواهد شد پرستاران با اطلاعات علمی و بعد از طی کردن دوره های خاص به این مهم دست یافته و به اعتقاد بنده لایق پرستاری کردن خواهند شد. 
در این نوع نگاه در واقع صلاحیت حرفه ای باعث خواهد شد دست اجانب از پرستاری کوتاه شده و هر کسی نتواند به امر خطیر مراقبت به کار گرفته شود و جایگاهها به خصوص در مورد پرستارانی که دوره های ویژه علمی را گذرانده اند در سطح بالاتر و در بخشهای خاصی که آموزش دیده اند به کارگیری خواهند شد و سطح مراقبتی بیماران با توجه به مدارک مکتسبه سطح بندی شده و جایگاه پرستاران و بهیاران و کمک بهیاران مشخص شده و هر کسی نمیتواند کار گروه دیگر را انجام دهد .
صلاحیت حرفه ای باید باعث پیشرفت شده و پرستاران هزینه دردسر پرداخت نکنند و اگر هزینه ای هم پرداخت میکنند باعث پیشرفت و اعتلای این حرفه شریف گردد .

اعطای صلاحیت حرفه ای یا همان پروانه فعالیت پرستاران را باید با حق مطب یا حق دفتر در نظام پزشکی و نظام مهندسی مقایسه کرد و اگر خوب بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که در هردو مورد فوق الذکر این حق توسط نظام صنفی یعنی نظام پزشکی و نظام مهندسی اعطا میشود نه معاونت درمان یا سازمانهای مربوطه در شهرداری یا......

اما چرا صلاحیت حرفه ای پرستاران توسط معاونت پرستاری باید اعطا شود؟؟؟

به نظر می آید عزیزان ما در وزارت بهداشت به صورت خاص و عام در صدد به زمین زدن نظام پرستاری هستند چرا که نظام پرستاری تنها نهاد مطالبه گر در پرستاری است و قوانین اجازه دفاع از حقوق پرستاران را به این (ngo) می دهد.

اعضای نظام پرستاری توسط خود پرستاران انتخاب میشوند و همین مورد موجب شده تا به خصوص در این دوره طلایه دار دفاع از حریم پرستاری باشند هر چند به اعتقاد من اشتباهاتی هم داشته اند اما دلیل نمیشود این حق مسلم طبق عرف و قانون از سازمان گرفته شود .

شاید مسیله مهم دیگری که در گرفتن این  مورد از سازمان و در اختیار معاونت پرستاری گذاشتن آنهم به ناحق شده' به دلیل مسایل مالی باشد که اگر صلاحیت حرفه ای به سازمان سپرده شود باعث خواهد شد تا علاوه بر اینکه باید پرستاران عضو نظام پرستاری باشند تسویه مالی را هم باید انجام دهند که این امر موجب قدرتمندتر شدن هیاتهای مدیره سراسر کشور و درنهایت سازمان نظام پرستاری شود و شماره نظام پرستاری هم دارای ارزش زیادی خواهد شد علاوه بر اینکه موجب پیگیری بهتر و بیشتر سازمان از حقوق تضییع شده پرستاران خواهد شد .

مسیله مهم دیگری که باعث این ظلم مسلم در حق پرستاران شده نیروهای کمک پرستار می باشد که به احتمال قریب به یقین برای به کار این نیروها به جای بهیاران ، صلاحیت حرفه ای به ایشان نیز اعطا خواهد شد و این اعطا در واقع باعث مشروعیت بخشیدن در بکار گیری این نیروها خواهد شد .

از موارد مهم دیگر اعطای صلاحیت حرفه ای به این صورت و بدون حضور سازمان نظام پرستاری ،سلیقه ای و زیر نظر مدیران خواهد شد و مطمنا بازهم مانند اعطای مسیولیت ها کمکی در جهت پیشبرد اهداف نخواهد کرد.

همه موارد فوق الذکر که به عرض رساندم باعث خواهد شد که صلاحیت حرفه ای که با این شرایط در حال اعطا شدن هست نه تنها باعث پیشرفت سطح مراقبت نشده بلکه دردسری جدید برای پرستاران مشغول کار شده و پول کلانی را هم از جیب پرستاران به نا کجا آباد خواهد برد .

سازمان نظام پرستاری را کسی به ارث نخواهد برد و انتخابات تعیین می کند که چه شخص یا اشخاصی این مسیولیت خطیر را باید بر عهده بگیرند ولی آنچه مسلم و مبرهن هست پایه های قوی و حامیانی قدرتمند به نام پرستاران و گردانندگان اصلی نظام سلامت که در حال حاضر دویست هزار نفر هستند دارد.

معاونت پرستاری هم قایم به شخص نخواهد بود بلکه تغییرات مدیریتی و تغییر در دولتها که امری بدیهی است در آن اتفاق خواهد افتاد و پایه ای قوی مانند نظام پرستاری ندارد چرا که انتصابی بوده و با تغییر وزیر یا دولت به حتم تغییر خواهد کرد .

لذا از مسیولین امر خواهشمندم با توجه به مسایلی که عرض کردم لطف نموده قانون را به اجرا در آورند و سلایق شخصی و اختلافات نظرات را در سطح کلان پرستاری کشور کنار گذاشته و با همیت به این امر خطیر که آینده سلامت جامعه را تامین خواهد کرد نگاه کنند و حداقلها را برای اعطای این حق فعالیت رعایت نمایند و کار را از مجاری قانونی و عرفی آن انجام دهند .

پرستار علی اکبر مظلوم 
رییس هیات مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل