فرماندار ویژه آمل : موفقیت آمل در جذب اعتبارات بافت فرسوده زبانزد کشوری است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : در جلسه ستاد بازآفرینی شهری که  در فرمانداری آمل برگزار شد بازآفرینی سکونتگاه غیر رسمی اسپیاری، بافت تاریخی نیاکی محله و بافت فرسوده ملت آباد مورد تصویب قرار گرفت.

احمد منفرد فرماندار ویژه آمل در این جلسه ضمن تقدیر از بهسازی و نوسازی های صورت گرفته در بافت فرسوده آمل اظهار کرد: هنوز کارهای زیادی داریم تا به شرایط مورد توقع خودمان برای یک شهر با حداقل سابقه 3 هزار ساله برسیم.

وی افزود: اقدامات دستگاه های اجرایی در سکونتگاه غیر رسمی امت آباد حائز اهمیت بود و این موفقیت در بافت های تاریخی با دخالت سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل موجب خرسندی است.

وی با اشاره به اینکه هنوز استاندارد های لازم در ساخت و سازها توسط کارفرماها رعایت نمی شود گفت: این مشکل زمانی نمایان می شود که یک شدت باد متوسط سقف و دیوار خانه ها را نابود می کند.

فرماندار ویژه آمل تصریح کرد: رعایت نکردن اصول شهرسازی نه تنها کاهش هزینه نیست بلکه زیانی است که از پیش خریداری شده است.

منفرد با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی عضو ستاد بازآفرینی تا سه شنبه 12 بهمن فرصت دارند تا نظرات خود را برای تهیه طرح جامع سه محله جدید اعلام کنند خاطر نشان کرد: موفقیت آمل در جذب اعتبارات بافت فرسوده زبانزد کشوری است و امیدواریم با تسریع در تهیه طرح جامع بازآفرینی سه محله جدید خدمات گسترده ای به مردم آمل داده شود.

فرماندار ویژه آمل بر استحکام بنا در کنار بهسازی و نوسازی تاکید کرد و گفت: تکنولوژی های جدیدی وارد عرصه ساخت و ساز شده که انبوه سازان و حتی کارفرمایان می توانند از آن استفاده کنند.

وی از عدم انطباق معماری های جدید با هویت شهری آمل و استان انتقاد کرد وگفت: سازمان های مرتبط و طراحان باید اهتمام بیشتری برای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی شهر داشته باشند.

حمید رضا طاهرنژاد مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل نیز در این جلسه اظهار کرد: آمل 404 هکتار بافت ناکارآمد و فرسوده دارد که مساحت واقعی آن حدود 800 هکتار است.

دبیر ستاد بازآفرینی شهری آمل با اشاره به اینکه یک هفتم مساحت آمل فرسوده است افزود: برای جذب اعتبارات سه محله جدید سکونتگاه غیر رسمی اسپیاری، بافت تاریخی نیاکی محله و بافت فرسوده ملت آباد مورد بررسی قرارگرفت و منتظر نظرات دستگاه های اجرایی عضو ستاد هستیم تا طرح جامع آن تهیه گردد.

وی با اشاره به اینکه رشد بافت فرسوده در کشور بیشتر از احیاء آن است گفت: آمل در جذب اعتبارات کشوری رتبه نخست مازندران را دارا است و امیدواریم این جایگاه در سه محله جدید نیز ادامه یابد.

مدیر عامل سازمان بهسازی و نوسازی شهرداری آمل با بیان اینکه حفظ بافت تاریخی فقط با خرید خانه های تاریخی میسر نمی شود تصریح کرد: شهرها باید برای حفظ هویت شهری دارای الگو باشند و این مختص یک یا دو سازمان نبوده و باید همه دستگاه های اجرایی این دغدغه را داشته باشند.

طاهرنژاد به تجربه موفق مرمت بازار در آمل اشاره کرد و گفت: با مرمت بازار آمل نه تنها الگویی از معماری ایرانی و بومی مازندران را شاهد هستیم بلکه ایمنی بازار قدیم آمل که میراث کهن این شهر است را افزایش دادیم.

وی بابیان اینکه تردد خودروهای امدادی و آتش نشانی در بازار قدیم آمل ناممکن است ادامه داد: قبل از مرمت کف بازار در فواصل شیرهای هیدرانت کار گذاشته شد تا در موقع آتش سوزی در طول مسیر بازار به آب دسترسی داشته و حادثه را کنترل کنیم.

طاهرنژاد افزود: ایمنی برق نیز با اجرا ی سقف سنتی در ضلع غربی و شرقی شهرداری تجربه خوبی بوده در ادامه این تجربه را تکرار می کنیم.