مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل : فضای سبز شهری به عنوان بخش جاندار محیط شهری مکمل بخش بی جان شهر یعنی ساختار کالبدی شهر می باشد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : باحضور اعضای شورای اسلامی شهر آمل، مدیرعامل سازمان پارکها وفضای سبز شهرداری آمل ، معاونت گل وگیاه مدیریت جهاد کشاورزی آمل ، معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد آمل ، کارشناسان و علاقمندان به امر توسعه فضای سبز شهری و بازدیدکنندگان، همایش کاربرد گیاهان دارویی در منزل در دوره های آموزشی سومین نمایشگاه گل و گیاه آمل برگزار شد.

مهندس محبوبه علیزاده مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل با بیان اینکه فضای سبز شهری به عنوان بخش جاندار محیط شهری مکمل بخش بی جان شهر یعنی ساختار کالبدی شهر می باشد گفت: امروزه جامعه شناسان، روانشناسان و پزشکان بر این باورند علاوه بر تامین بهداشت جو و محیط مکان های مسکونی، نقش مثبتی در سلامتی شهروندان بر عهده دارند که از مهمترین آن می توان به تاثیرات آن بر زندگی شهروندان می باشد که روزانه ساعاتی را برای گذراندن اوقات فراغت خود در این گونه فضاها می گذرانند.

وی افزود: با توجه به اهمیت و نقش مهم فضای سبز در کیفیت زندگی شهر می توان به نقش آن در سلامت روحی و روانی شهروندان پی برد.

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل اشاره کرد: سلامت شهروندان و پایداری شهری و کمیت و کیفیت و بازدهی روانی اجتماعی و اکولوژیکی فضاهای سبز شهری یکی از آثار طراحی و برنامه ریزی مناسب شهری می باشد که باید مورد توجه قرارگیرد.

مهندس علیزاده خاطرنشان کرد: در توسعه شهری آنجا که باید میان فرهنگ، طبیعت و توسعه تفاهم  ایجاد گردد از برنامه خارج شده و توسعه حالتی یکجانبه و ماشینی به خود میگیرد.

وی عنوان داشت: فضای سبز یک شهر زیبایی، نشاط و آمیختگی مردم با طبیعت را نشان میدهد و لازم است هرچه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل ضمن قدردانی از برگزارکنندگان نمایشگاه گل وگیاه گفت: برگزاری چنین نمایشگاهی فرصتی خواهد بود که با برگزاری دوره های آموزشی با نوآوری درصنعت گل وگیاه آشنا و یک نوع پیوندی بین بازدید کنندگان وتولید کنندگان گل و گیاه خواهد بود.

وی با اشاره به گسترش فضای سبز در شهر آمل اظهارداشت: خوشبختانه از سالهای گذشته تاکنون و با همت شورای شهر و شهرداری توانستیم با احداث پارک در محلات سرانه فضای سبز شهر آمل را افزایش دهیم.

مهندس شهره صفاپور مدیرعامل شرکت مانا گیاه پارسیان درخصوص انواع دم نوش گفت: دم نوش نوعی نوشیدنی است که در آن جزیی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه ، میوه یا اجرای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است بصورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: دم کردن یا گرفتن عصاره به وسیلهٔ آب متداول‌ترین و قدیمی‌ترین روش به کار بردن داروهای گیاهی است و روش تهیه به این صورت است که ابتدا روی گیاه که به طرز صحیحی خرد شده آب جوش می‌ریزند سپس آن را به مدت ۵-۳ دقیقه در یک ظرف در بستهٔ شیشه‌ای یا چینی می‌گذارند و گاهی آن را هم می‌زنند و سپس مایع را از کاغذ صافی یا الک با شبکهٔ ریز عبور می‌دهند.

وی ادامه داد: در ایران در سال‌های اخیر دم‌ نوش‌های گیاهی و میوه‌ای مورد استقبال و مصرف برخی خانوارها قرار گرفته است و این استقبال دلایل مختلفی دارد و برخی برای نفع درمانی از این دم‌ نوش‌ها استفاده می‌کنند و تعدادی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه آن را مصرف می‌کنند و بعضی هم به خاطر اینکه دم ‌نوش را یک نوشیدنی شیک می‌دانند برای پذیرایی از آن استفاده می ‌کنند.

دکتر یوسف نیک نژاد، مدیر قطب گیاهان دارویی  دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی در این همایش گفت: گياهان دارويی از ارزش و اهميت خاصی در تأمين بهداشت و سلامتی جوامع هم به لحاظ درمان و هم پيشگيری از بيماريها برخوردار بوده و هستند.

وی افزود: گرايش عمومی جامعه به استفاده از داروها و درمانهای گياهی و به طور كلی فرآورده های طبيعی به ويژه در طی سالهای اخير روبه افزايش بوده و مهمترين علل آن اثبات اثرات مخرب و جانبی داروهای شيميايی از يك طرف و ايجاد آلودگي های زيست محيطی كه كره زمين را تهديد ميكند.

وی اشاره کرد: با توجه به شناختی که مردم از گیاهان دارویی پیدا کردند شاهد افزایش 30 درصدی بودیم و برای درست مصرف کردن گیاهان دارویی باید راه زیادی را طی کنیم.

دکتر نیک نژاد بیان داشت: 15 کشور پیشرفته دنیا در امر گیاهان دارویی فعالیت دارند که ایران جزو یازدهمین کشور در جهان است و به سمت گیاهان دارویی حرکت می کند.

لازم بذکر است که این دوره آموزشی نمایشگاه به همت سازمان پاکها و فضای سبز شهرداری آمل، مدیریت جهاد کشاورزی آمل و دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی برگزار شد و در پایان برای شرکت کنندگان گواهی آموزشی صادر شد.