مدیرکل دفتر آموزش های کار ودانش وزارت آموزش و پرورش : ضرورت دارد با کاهش تصدی گری، فرهنگ کار و کار آفرینی را در مدارس و میان دانش آموزان تقویت کنیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : با حضور مدیرکل دفتر آموزش کار ودانش وزارت آموزش و پرورش ، امام جمعه آمل، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران، مدیر و معاونین آموزش وپرورش آمل، اعضای شورای اسلامی شهر آمل، خیرین، روسای دانشگاههای علمی کاربردی، والدین و دانش آموزان نخبه، یازدهمین همایش تجلیل از دانش آموزان نخبه هنرستان های فنی و حرفه ای و کار ودانش آمل  در سالن اجتماعات شهید رجایی اداره آموزش و پرورش آمل برگزار شد.

سید مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر آموزش کار ودانش وزارت آموزش و پرورش افزود: اکنون تعداد زیادی کارشناس بیکار بدون مهارت در کشور داریم در حالی که کشور به نیروهای ماهر مانند تاسیسات کار، خیاط و مشاغلی از این دست نیاز دارد.

وی از کمبود نیروهای ماهر به عنوان چالش جدی کشور یاد کرد و گفت: به طوری جدی و هدفمند نیاز به آموزش های کارآفرینی در کشور داریم.

آذرکیش ادامه داد: امروز با روندی که در کشور وجود دارد صرفا مدرک تحصیلی برای فرد شغل نمی آورد و حرفه آموزی و مهارت در یک رشته خاص است که علاوه بر ایجاد کارآفرینی می تواند زمینه ادامه تحصیل در مقطع تکمیلی و تخصصی همان رشته را فراهم آورد.

مدیرکل دفتر آموزش های کار ودانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در افق 1404 برنامه توسعه ای کشور، هنرجویان هنرستان ها می توانند به توسعه پایدار کشور خدمت کنند گفت: ضرورت دارد با کاهش تصدی گری، فرهنگ کار و کار آفرینی را در مدارس و میان دانش آموزان تقویت کنیم.

آذرکیش گفت: به جهت اهمیت مهارت آموزی در میان دانش آموزان، درس های کار آفرینانه در مقطع ابتدایی نیز به دروس این مقطع اضافه شد تا دانش آموزان از همان سنین پایه با فرهنگ مهارت علمی و کار آفرینی و تولید آشنا شوند.

وی افزود: خوشبختانه خانواده ها نیز با درک صحیح از وضعیت شغلی کشور، فرزندانشان را به سمت رشته های فنی و حرفه ای و کار ودانش در هنرستان ها با هدف مهارت آموزی و کارآفرینی در آینده هدایت می کنند.

حجت الاسلام سید جلیل مرتضوی امام جمعه آمل با بیان این که خداوند سبحان بزرگان و اثر گذاران جامعه را درقرآن به نیکی بیان می کند، گفت: گاهی این انسانها پیامبر و یا غیر پیامبر هستند و انسانهای بد را هم در قرآن نام می برد تا درس عبرتی برای همگان باشد.

وی با اشاره به این که قرآن با تن پروری و منیت مخالف است، افزود: قرآن کریم دست نیاز به سمت انسانهای دیگر را منع می کند و دین اسلام با کار و تلاش عجین بوده و به سعی و تلاش بی نهایت علاقمند است.

 امام جمعه آمل ادامه داد: کسانی که دارای سعی و تلاش هستند انسانهای درست کردار و دست خیر بسوی نیازمندان دارند و نبی مکرم اسلام به انسانهای شاخص احترام می گذاشت وبه جوانان دارای علم احترام بسیاری قائل بوده است.

 حجت الاسلام مرتضوی با تاکید بر این که جایگاه بزرگ و نخبگان را گرامی می داریم تصریح کرد: در نگاه اسلام سرمایه دار مردود است و نگاه ما نسبت به سرمایه دار این بوده که دارای ثروت و تولید باشد تا سرمایه داشته باشد.

 وی اظهارداشت: سرمایه دار باید از فرصت درآمد کسب کند و فرصت تولید علم تبدیل به تولید ثروت شود و گرنه فایده ای در آن وجود ندارد.

اسفندیار نظری، معاون آموزش و پرورش مازندران با اشاره به فعالیت ۳۴۳ هنرستان فنی و حرفه ای و کار ودانش در مازندران گفت: بیش از ۳۱ هزار دانش آموز در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.

وی ادامه داد: توسعه کارآفرینی در هنرستان های کار و دانش و فنی و حرفه ای با هدف ایجاد بسترهای عملی و کاربردی هنرجویان پس از فارغ التحصیل شدن در استان به یک اولویت و ضرورت جدی تبدیل شده است.

نظری با بیان اینکه امروز از فرهنگ کارآفرینی در دنیا به عنوان یک سبک زندگی یاد می شود و کشورهای اروپایی در حال تمرکز بر کارآفرینی در کشورهای خود هستند، ادامه داد: خوشبختانه یادگیری و مهارت آموزی در یک رشته خاص در هنرستان ها یک اولویت مهم شده و این امر دانش آموزان هنرستان ها را به طور جدی با فرهنگ کسب و کار فناورانه آشنا و آنان را به طور مستقیم با شرایط تولید و بازار آشنا می کند.

دکتر عباس مرزبند مدیر آموزش وپرورش آمل ضمن قدردانی از دست اندرکاران برنامه این همایش آقایان رضایی و رمضانی و مدیران هنرستانهای شهر آمل گفت: عزیزانی که امروز تجلیل می شوند بی تردید با این امکانات محدود که درهنرستانها بوده و است به این مهم دست پیدا کردند.

وی افزود: دغدغه های امروز جامعه است و اگر به فنی و حرفه ای و کار ودانش درست پرداخته شود یکی ازمشکلات اصلی جامعه که اشتغال می باشد پاسخ داده خواهد شد.

مدیرآموزش وپرورش آمل با انتقاد از اینکه در گذشته کمتر به امر فنی و حرفه ای توجه شده است عنوان داشت: با این بضاعت در طول این سالها افتخارات خوبی توسط دانش آموزان کسب شد و اگر به کمبودها توجه و برطرف شود شاهد افتخارات بیشتری خواهیم بود.

مرزبند یادآورشد: بنیادی ترین سد راه فنی و حرفه ای نگرش منفی در بین خانواده ها و دانش آموزان می باشد که باید نگرش و دید را عوض کرد و اگر بتوانیم به رشته های فنی و حرفه ای و کار ودانش اهمیت بدهیم قطعا دانش آموزان بیشتر جذب این رشته ها خواهند شد.

 در این آئین از 31 دانش آموز نخبه علمی هنرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش شهرستان آمل که در کنکور سراسری امسال حائز بهترین رتبه شدند تجلیل بعمل آمد.