راه اندازی مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران قوت قلبی برای کشاورزان است+عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین : شالیکوبی داران استان گیلان به همراه دکتر سید حسین پیمان رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه گیلان و سید تقی جعفریان امیری رئیس هیئت مدیره شالیکوبی داران مازندران، مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران را از نزدیک مورد بازدید خود قرار دادند که مورد استقبال مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره مرکز قرار گرفتند.

سید اسماعیل یزدان پناه، مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران گفت: برای ارتقای تولید برنج کشور و خودکفایی آن باید به حلقه مفقوده که بازاروتجارت آن است توجه کرد که با تولید زنجیره های بهم پیوسته ای را تشکیل میدهد.

وی تاکید کرد: لازمه رسیدن به خودکفائی وخود اتکائی برنج تجارت و بازاریابی است که در دنیا هیچگاه  هیچ تولیدی بدون تجارت و بازرگانی نداریم بلکه با تجارت و بازرگانی سالم آن تولید موفق است  و اگر کارخانه ای کالای خود را مستقیم به بازار عرضه می کند حتما یک بخش تجارت را درخود می بیند و بازرگانی بسیار حائز اهمیت است و اگر درست ساماندهی کنیم فاصله بین تولید و مصرف کننده را کم می کنیم.

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران اشاره کرد: با توجه به معضلات برنج ونفوذ سودجویان در چندسال اخیر باعث آشفته شدن بازار شدند و تجار واقعی توان آن را نداشتند با آنها رقابت کنند و باعث عقب نشینی و ایجاد چنین بازاری شدند.

یزدان پناه اضافه کرد: با این آشفتگی در بازار عده ای از تجار خوش نام آملی  ومازندرانی چنین مرکزی را طراحی کردند که امیدواریم چنین مرکزی را در استان گیلان داشته باشیم که بتوانیم درتعامل همدیگر حرکت کنیم تا بتوانیم برنج کشور را صادر کنیم.

وی اظهارداشت: برای مصرف داخلی برنج کم داریم و این دلیل نمی شود برنج خود را صادر نکنیم و اگر ید واحد باشیم قطعا خواهیم توانست برنج خاورمیانه را به دنیا صادر کنیم که می تواند برای کشورمان آورده خوبی داشته باشد.

یزدان پناه با بیان اینکه تاکنون برای ساخت این مرکز ریالی از دولت پول نگرفتیم عنوان داشت: ما دوست داشتیم دولتمردان دست ما را بگیرند که بجای گرفتن وام با سود 25 درصدی وامی با بهره کمتر به ما دهند تا بتوانیم در اسرع وقت این مرکز را به بهره برداری برسانیم.

وی با تاکید بر اینکه در این مرکز تمام پیش بینی ها و امکانات با متد روز دنیا دیده شده است اظهارداشت: ما به دنبال این هستیم تا آزمایشگاه همکار را در این مرکز راه اندازی کنیم تا هر برنجی از اقصی نقاط کشور را مورد آزمایش قرار دهیم.

مدیرعامل مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران با اعلام اینکه این مرکز با 427 سهام ‌دار در زمینی به مساحت 170 هزار مترمربع و 50 میلیارد سرمایه اولیه در حال راه‌ اندازی است، گفت: فاز نخست این مجموعه شامل 50 هزار مترمربع برای احداث انبار و 6 هزار مترمربع برای فضای اداری، سالن همایش، معاملات، گمرک و آزمایشگاه مجهز در نظر گرفته شده است.

یزدان پناه با بیان اینکه دولت قولی که بابت کمک برای ساخت چنین مرکزی را داده عملی نکرده است افزود: ما هیچ وقت برای ادامه کارمان منتظر دولت و بانک نبوده و نخواهیم بود و تاکنون یک ریال از دولت کمک دریافت نکردیم.

وی تصریح کرد: امروز بسیار خوشحال هستیم که بعد از 3 سال تلاش بی وقفه امیدواریم بتوانیم فاز اول را تا 7 ماه دیگر اتمام و به بهره برداری برسانیم.

دکتر سید حسین پیمان رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه گیلان با ابراز خرسندی از وجود چنین مرکزی در آمل گفت: ما در استان گیلان به دنبال نوآوری بودیم که پروژه سازمان صنایع کوچک وزارت صنعت، معدون و تجارت برای شهرک صنعتی تحت عنوان توسعه خوشه های صنعتی را راه اندازی کنیم.

وی افزود: الان به مدت  3سال است که این طرح در حال اجرا می باشد و به هدف افزایش کیفیت کار شالیکوبی و استاندارد سازی همراه با افزایش تولید رسیدیم.

دکتر پیمان تاکید کرد: برای تشویق و ترغیب صاحبان شالیکوبی داران تورهای داخلی و خارجی را ترتیب دادیم که بسیار مثمر ثمر بود و توانستیم راندمان کاری را با کیفیت بخشی بالا ببریم.

رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه گیلان با قدردانی از مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره این مرکز بیان داشت: اولین باری که این مرکز را دیدیم بسیارخوشحال شدیم که برای بهبود وضعیت برنج در کشور کارهایی در دست اقدام می باشد و امروز مرکز را با این پیشرفت دیدیم باید دست مریزاد گفت.

دکتر پیمان ادامه داد: می توان برنج ایران را صادرکرد و این بازدیدها می تواند تاثیر گذار بر کارایی باشد و شعارما می توانیم دیگر شعار نیست بله عمل است که این مرکز توسط بخش خصوصی و بدون کمکهای دولتی در دست اقدام می باشد.

وی تاکید: این مجموعه و مجموعه دیگر می توانند در سیاست های دولت نقش اساسی را داشته باشند و خوشبختانه این مرکز با وجود مشاوران قوی آگاهانه در حال احداث می باشد.

سید تقی جعفریان امیری رئیس هیئت مدیره شالیکوبی داران مازندران  به روند کم اهمیت دادن به کشت برنج در استان های شمالی مطالبی را عنوان داشت و گفت: در دولت های گذشته فریاد زدیم جلوی کسانی که خاک بر روی زمین کشاورزی می ریزند و تبدیل به باغ می کنند را بگیرند و امروز می بینیم که با بارش برف باغداران چه صدمه جبران ناپذیری را متحمل شدند.

وی افزود: مازندران حقش این نیست که با کشاورزان اینگونه برخورد شود ولی متاسفانه 50 درصد زمین های کشاورزی به مرکبات تبدیل شدند.

رئیس هیئت مدیره شالیکوبی داران مازندران  بیان داشت: ساخت چنین مجموعه هایی باعث قطع دست واسطه می شود و کشاورزان دلگرم می شوند و باید دست به دست هم دهیم تا راهکارهایی را برای حل مشکلات پیدا کنیم.

در این دیدار شالیکوبی داران استان گیلان از مدیرعامل و هیئت مدیره این مرکز برای راه اندازی آن قدردانی و تشکر نمودند و خواهان ارتباط بیشتر شدند.