ضرورت بسترسازی شرایط برای رفع دغدغه کشاورزان و شالیکوبی داران

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال آنلاین

توسعه فعالیتهای حوزه کشاورزی به خصوص در عرصه برنج برکات و دستاوردهای بسیاری دارد که ضروری است تا در سالی که از سوی مقام معظم رهبری بعنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گذاری شده است بتوانیم در این عرصه قدم های شایسته ای برداریم.

کشاورزان و شالیکوبی داران هرکدام برای خود دغدغه ها و مشکلاتی دارند که تلاش شایسته برای رفع آن می تواند نقش بسزایی در بهبود وضعیت این اقشار فعال و زحکمتش در حوزه تولیدات داخلی داشته باشد.

ضرورت دارد دولت با عزم جدی وارد عمل شده و حمایتهای ارزنده ای را از فعالان کشاورزی صورت دهد تا بتوانند با آسودگی برای تامین برنج هم میهنان عزیز ایران اسلامی تلاش کنند.

خودکفایی در حوزه برنج هم نیازمند نگاه ویژه به کشاورزان و شالیکوبی داران در کنار هم است تا بتوانیم با این حرکت ارزنده برای توسعه اقتصادی کشور گام های شایسته ای برداریم.

ضرورت دارد دولت وارد عمل شده و حمایت های شایسته ای صورت دهد تا شالیکوبی ها هم به سمت صنعتی بروند که با این کار هدر رفت برنج کشاورزان کمتر خواهد شد.

سید جعفر رسولی، معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه آمل در گفتگو با خبرنگار ما اظهارداشت: باید هماهنگی صورت گیرد تا کشاورزان دغدغه ای نداشته باشند و شالیکوبی ها هم فعالیتهای خود را به نحو شایسته ای صورت داده و دچار مشکل نشوند.

وی تصریح کرد: ضرورت دارد حمایت های شایسته ای از کشاورزان و شالیکوبی داران صورت گیرد تا شاهد رفع دغدغه ها و مسائل و مشکلات آنان باشیم.

فرامرز نبی پور، فعال حوزه کشاورزی شهرستان آمل در گفتگو با خبرنگار ما تصریح کرد: کارخانه های شالیکوبی دارند کیسه ای 25 تومان کارمزد می گیرند و این کار درستی نیست و کشاورزان ناراحت هستند.

وی اظهارداشت: تقاضا داریم حق و حقوق کشاورزان داده شده و کشاورزان هم با مشکلی در انجام فعالیتهای خود مواجه نشوند که کشاورزان تحت فشار هستند و مشکلاتی دارند که باید عدالت رعایت شود.

اکبر اکبری فعال دیگری از حوزه کشاورزی ادامه داد: برای حمایت از کشاورزان نیاز است تا شالیکوبی داران برای کشت دوم همان نرخ کشت اول را دریافت کنند که اگر کشت دوم از سوی کشاورزان صورت نمی گرفت آنها هم سفارشی نداشتند.

وی  تصریح کرد: حجم زمان کار دستگاهها افزایش پیدا کرده است که برنجی باید تحویل داده شود رطوبت بالایی دارد و استهلاک دستگاهها را داریم که مشکلات و سختی های بسیاری در کار وجود دارد.

سید اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در گفتگو با خبرنگار با تاکید براین که شعار سال مقام معظم رهبری باید نصب العین مدیران قرارگیرد گفت: آنچه مسلم است اقتصاد مقاومتی برای کشورمان بسیار مهم است و حتی رهبری استفاده شعاری و ابزاری را ممنوع کردند و فرمودند که حتما باید اقدام وعمل شود.

 وی با بیان اینکه  اگر برنامه ریزی نداشته باشیم در آینده کشاورز ما در کاشت برنج دچار ضرر و زیان می شود و مشاهده می کنیم که پس از یکسال زحمت در آخر ته کیسه آن چیزی نمانده تا  بتواند هزینه روزمره زندگی و تامین فرزندان مثل ازدواج و تهیه مسکن را فراهم کند و کشاورز مجبور خواهد بود بخشی از زمین های خود را بفروش برساند تا بتواند به امورات زندگی خود برسد.

وی اشاره کرد:  کشاورز برای رهایی از قرض و بدهی مجبور می شود زمین های خود را بصورت قطعه قطعه بفروش برساند و این یعنی سطح زیرکشت تولید برنج ما کم می شود و قطعا در سال 2025 با توجه به افزایش جمعیت و نیاز بیشتر به برنج  و تولید کمتر ما شاهد کمبود برنج هستیم.

 چهره برتر صنعت، معدن و تجارت کشور با تاکید بر اینکه اگرعده ای امروز دم از مصرف کننده می زنند و با این شعار واردات برنج را افزایش می دهند عملا تیشه به ریشه کشاورز می زنند گفت: اینها دلی سوخته برای مصرف کننده ندارند بلکه دلشان برای جبیب های خودشان می سوزد و اگر این اتفاق بیافتد و سطح زیر کشت کاهش پیدا کند و نتوانیم به نقطه خودکفایی برسیم در آینده مصرف کننده ما باید چندین برابر برنج را خریداری کند.

گزارش : علیرضا عزیز کمالی