نماینده مردم آمل در مجلس :صدور مجوزها برای ساخت‌و ساز افراد غیر بومی و خوش ‌نشین‌ها در روستاها که سبب افزایش مصرف آب می شود

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، در این مراسم که با حضور نماینده مردم آمل در مجلس، فرماندار و معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه آمل، مسئولین و مردم برگزار شد مجید عبداللهی، مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران  با بیان این که در کمبود آب ما دچار دغدغه هستیم، گفت: در دوران گذشته روستاها برای تامین آب شرب از منابع چشمه و رودخانه بهره‌مند می ‌شدند و نیاز خود را برطرف می‌کردند و امروزه هر چه به سمت جلوتر حرکت کردیم با کمبود آب مواجه شدیم.

وی با تاکید بر اینکه در آینده سرگذشت تلخی را بابت آب خواهیم داشت افزود: متاسفانه مصرف آب چندین برابر شد و منابع بسیار کم است و اکنون جمعیت جهان سه برابر و مصرف شش برابر شده است و این تاثیری بر افزایش مصارف می‌گذارد.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی مازندران اشاره کرد: استفاده بی ‌رویه از آب‌های زیرزمینی ما را به سفره‌ های زیرزمینی آب شور منتهی و مازندران را به کویر تبدیل می‌کند و در صورت افزایش مصارف از سوی مردم و عدم رعایت در آن با مشکل کم ‌آبی و بی ‌آبی مواجه می‌شویم.

وی با تاکید بر اینکه منابع مالی هر روز درحال کم شدن است و این درحالی بوده جمعیت در 100 سال گذشته 3 برابر شد و مصرف آب 6 برابر و چیزی بنام ذخیره آب نداریم.

عبداللهی با اشاره به اجرای پروژه‌ های آب ‌رسانی در حوزه روستایی این شهرستان در جهت تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه  است، بیان کرد: تاکنون با تلاش نماینده مردم آمل در مجلس 500 میلیون دلار برای پروژه ‌های آب ‌رسانی کمک ‌رسانی شد اما برای دوره بعد کمک به این بخش نیاز است تا درصد بهره‌ وری افزایش یابد.

وی با اشاره به این که 71 درصد از روستاهای مازندران  از آب شرب بهره ‌مند هستند، گفت: در حالی‌که این بهره‌مندی در کشور به 78 درصد می ‌رسد و باید برای توسعه آب ‌رسانی تلاش مضاعفی صورت گیرد.

عزت‌الله یوسفیان‌ملا نماینده مردم آمل در مجلس در این مراسم گفت: امید همه ما بر این بود که برجام مطالبات را جواب بدهد و 100 میلیارد دلاری که قرار بود به خزانه دولت بیاید متاسفانه نیامد اما با وجود مشکلات اقتصادی بیشتر ین پروژه ها در حال حاضر در شهرستان آمل است.

وی با اشاره به احداث مجتمع زیارو به دشت که هزینه ای بالغ بر 15 میلیارد تومان دارد، افزود: برای احداث مجتمع آبرسانی دو روستای رشکلا و اسپیاربن بخش دابودشت آمل یک میلیارد و 700 میلیون تومان هزینه در برداشته است.

وی با انتقاد از ساخت وسازهای بی قواره در روستاها بیان داشت: از 384 کیلومتر از آستارا تا آشوراده برای ساخت و ساز  هجوم آوردند و به اطراف روستاها آمدند و بلا به جان روستا شدند.

نماینده مردم آمل در مجلس با بیان این که با آمدن افراد غریبه به روستاها فرهنگ تغییر می کند، بیان داشت: در یک قسمت شهر آمل بیش از 5 هزار واحد ساخت وساز صورت گرفت و اگر آب تهران باشد بازهم جوابگوی این نیاز نیست.

یوسفیان ملا با انتقاد از صدور مجوزها برای ساخت‌و ساز افراد غیر بومی و خوش ‌نشین‌ها در روستاها که سبب افزایش مصرف آب می شود، گفت: با افزایش بی‌ رویه جمعیت غیربومی در روستاها تأسیسات آبی که برای افراد بومی تعبیه شده بود مصرف آب جوابگو نیست و جمعیت بومی را دچار چالش کرده است که باید از ادامه این روند جلوگیری شود.

وی افزود: بخش مهمی از مشکلات آب روستاها به دلیل افزایش جمعیت است اما این جمعیت بومی نیست و افرادی هستند که به قصد ویلاسازی و خانه سازی به این روستاها روی آورده اند.

نماینده مردم آمل در مجلس با بیان این که روستاییان نباید به این راحتی زمین های خود را به ویلاسازان بفروشند، اظهارداشت: این افراد ویلاهایی که باید به میلیاردها تومان بسازند را کمتر از یک میلیارد تومان در روستاها می سازند و سود کلانی می برند.

وی با اشاره به این که ویلاسازان کمک به مساجد و دهیاری ها را بهانه ای برای راضی کردن اهالی برای فروش زمین به آنها قرار می دهند، گفت: نباید با این کمک های اندک، اجازه داد ضمن نابودی روستاها این بخش دچار مشکلات شود.

اسماعیل صالحی مدیر امور آب و فاضلاب روستایی آمل با بیان اینکه برای بهره‌برداری این پروژه بالغ بر 16 هزار و 952 میلیون ریال هزینه شده است، افزود: این پروژه با آب‌ رسانی به دو روستای رشکلا و اسپیاربن بخش دابودشت آمل، بیش از یک هزار خانوار روستایی بهره‌مند می‌شوند.

وی افزود: این مجتمع آب ‌رسانی در زمینی به مساحت یک‌ هزار و 202 مترمربع با ساخت یک شبکه توزیع 20 کیلومتر، یک حلقه چاه، خط انتقال به طول دو کیلومتر، مخزن زمینی 500 مترمربع، احداث منبع هوایی به 100 مترمربع و ایستگاه پمپاژ، تهیه و نصب و راه‌اندازی یک دستگاه دیزل ژنراتور انجام شده است.