معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران :در حال حاضر دو برنامه اقتصاد مقاومتی و طرح خوداتکایی برنج هر دو تا افق 1404 تدوین شدند

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، اولین کارگروه تخصصی اقتصاد مقاومتی و طرح خودکفایی برنج  با حضور مسئولین زراعت برنج و کشاورزی استان مازندران در موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران برگزار گردید. دکتر رحمان عرفانی معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران، به بیان اهمیت برنج در تامین غذای کشور پرداختندوگفت : مازندران قطب برنج است و در تاریخ هم در زمان جنگ جهانی دوم، مردم تهران را از قحطی و مرگ حتمی نجات داده است.

 وی به تاریخچه طرح های خودکفایی برنج اشاره نموده و بیان داشت : در حال حاضر دو برنامه اقتصاد مقاومتی و طرح خوداتکایی برنج هر دو تا افق 1404 تدوین شد ند که مقداری ناهمخوانی بین آنها وجود دارد که باید مرتفع شود. اعضای جلسه خواستار تجدید نظر جدی در برنامه خوداتکایی و اقتصاد مقاومتی شدند.

مهندس عزیزالله شهیدی فر، معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : هم اکنون با 240 هکتار سطح کشت برنج در مازندران، از میزان پیش‌بینی شده برای سال جاری (235000 هکتار) جلوتر هستیم که ازاین مقدار33 هزارهکتار کشت دومو210 هزار هکتار کشت اول می باشد.

ویدر خصوص نگرانی کشاورزان در خصوص برداشت دیرتر ارقام برنج در کشت مکانیزه، بیان داشت : اختلاف زمانی از بذر تا بذر بین کشت مکانیزه و کشت دستی وجود ندارد ولی زمان نشا فرق می‌کند، زیرا سن نشا در کشت دستی 30 روز و در مکانیزه 20-22 روز است.

 معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران  تاکید کرد : چون دوره مزرعه در مکانیزه طولانی‌تر است، کاشت مکانیزه نباید به تاخیر بیفتد و حداکثر نیمه اول اردیبهشت کشت شودو امسال اولین کاشت برنج در 20 فروردین به صورت مکانیزه با ارقام طارم انجام شد.

شهیدی فر عنوان داشت : با توجه به اینکه برنج 3 ماه روی زمین می‌ماند، امسال اولین برداشت هم 20 تیرماه بصورت مکانیزه انجام شده است.

مهندس ساعدی مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران  تصریح کرد :تجهیز و نوسازی که برای برنج صورت می‌گیرد متاسفانه گاهی برای باغات مصرف می‌شود، یعنی زمین شالیزاری به باغ تغییر کاربری می‌دهد.

وی ادامه داد : طی چند سال گذشته درآمد باغات خیلی بیشتر از شالیزار بوده و خیلی‌ها شالیزار را به باغ تبدیل کردند. اما الان هر چند که باغ صرفه دارد اما برای کسی که بخواهد شالیزار را همین الان به باغ تبدیل کند کارایی ندارد.

دکتر بهادری، مدیر هماهنگی و ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت :در حال حاضر دانش فنی ما در خصوص کشت برنج خوب است اما ضریب نفوذ فنی ما در مزرعه باید افزایش پیدا کند و با عمل به توصیه‌های ترویجی برنج، نه تنها عملکرد مزرعه بالا می‌رود، بلکه حتی ضریب تبدیل هم بالاتر می‌رود. در مزرعه بایع‌کلا در سطح 10 هکتار بدون کود و سم، هکتاری 5 تن محصول بومی سالم گرفتیم.