مراسم افتتاحیه مجلس نهم فردا (یکشنبه) در صحن علنی پارلمان با حضور منتخبین ملت و برخی از مسئولان کشور برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، مراسم افتتاحیه مجلس نهم فردا (یکشنبه 7 خرداد ماه) با حضور منتخبین ملت و جمعی از مسئولان قوای سه‌گانه در صحن علنی مجموعه بهارستان برگزار می‌شود.

و سپس مصطفی محمدنجار وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری انتخابات مجلس نهم ارائه می‌دهد. ارائه گزارش توسط وزیر کشور در قانون اساسی وجود ندارد، ولی رویه‌ای است که انجام می‌شود.

سپس آیات 35 تا 42 سوره مبارکه شورا قرائت می‌شود و پیام مقام معظم رهبرى پیام مقام معظم رهبری به مجلس نهم که معمولا حجت الاسلام والمسلمین گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب آن را قرائت می‌کند، در صحن علنی خوانده می‌شود و مراسم سوگند انجام می شود.

پس از ارائه گزارش وزیر کشور، مراسم تحلیف منتخبین مجلس نهم برگزار می‌شود و نمایندگان منتخب ملت طبق اصل 67 قانون اساسی سوگند یاد می‌کنند و نمایندگانی‏ هم که‏ در جلسه‏ نخست‏ شرکت‏ ندارند، باید در اولین‏ جلسه‏‌ای‏ که‏ حضور پیدا می‏‌کنند، مراسم‏ سوگند را به‏ جای‏ آوردند.

متن سوگند نمایندگان طبق اصل 67 قانون اساسی به شرح ذیل است:

بسم‏ الله‏ الرحمن‏ الرحیم‏

من‏ در برابر قرآن‏ مجید، به‏ خدای‏ قادر متعال‏ سوگند یاد می‏‌کنم‏ و با تکیه‏ بر شرف‏ انسانی‏ خویش‏ تعهد می‏‌نمایم‏ که‏ پاسدار حریم‏ اسلام‏ و نگاهبان دستاوردهای‏ انقلاب‏ اسلامی‏ ملت‏ ایران‏ و مبانی جمهوری‏ اسلامی‏ باشم‏، ودیعه‌ای‏ را که‏ ملت‏ به‏ ما سپرده‏ به عنوان‏ امینی‏ عادل‏ پاسداری‏ کنم‏ و در انجام وظایف‏ وکالت‏، امانت‏ و تقوی‏ را رعایت‏ نمایم‏ و همواره‏ به‏ استقلال‏ و اعتلای کشور و حفظ حقوق‏ ملت‏ و خدمت‏ به‏ مردم‏ پایبند باشم‏،  از قانون‏ اساسی‏ دفاع‏کنم‏ و در گفته‏‌ها و نوشته‏‌ها و اظهارنظرها، استقلال‏ کشور و آزادی مردم‏ و تأمین‏ مصالح‏ آنها را مد نظر داشته‏ باشم‏."

نمایندگان‏ اقلیت‌های‏ دینی‏ این‏ سوگند را با ذکر کتاب‏ آسمانی‏ خود یاد خواهند کرد.

در پایان همان جلسه اول، نمایندگان به منظور بزرگداشت بنیانگذار جمهورى اسلامى ایران حضرت امام خمینى (ره) و شهیدان انقلاب اسلامى و اداى احترام و تجدید عهد با آنان در مرقد مطهر آن حضرت و بهشت زهرا حضور می یابند.

طبق ماده 11 آئین نامه داخلی مجلس انتخاب هیأت رئیسه موقت در دومین جلسه علنى مجلس انجام می شود. ترکیب و طرز انتخاب آن مانند هیأت رئیسه دائم است، به جز اینکه اکثریت نسبى در انتخاب رئیس کافى خواهد بود.

طبق ماده 26 آئین نامه داخلی مجلس پس از انجام مراسم تحلیف، نمایندگان به حکم قرعه بطور مساوى به پانزده شعبه تقسیم مى‏شوند و افراد باقیمانده به‏ترتیب از شعبه اول به بعد، یک یک به شعب افزوده مى‏شوند. نمایندگانى که بعداً سوگند یاد مى‏کنند به حکم قرعه به عضویت شعبى که کسرى دارند پذیرفته مى‏شوند.

هر شعبه داراى یک رئیس، دو نایب رئیس، یک سخنگو و دو دبیر خواهد بود که جداگانه با رأى مخفى با ورقه و با اکثریت نسبى بیش از یک سوم کل اعضاء شعبه، انتخاب مى‏شوند و در صورت تساوى به حکم قرعه عمل خواهد شد.

نتیجه انتخابات با ذکر آراء طى گزارشى به‏وسیله سخنگو به اطلاع مجلس مى‏رسد. مناط اعتبار براى رسمیت جلسات شعب، حضور حداقل دوسوم اعضاء مى‏باشد و تصمیمات شعب، به‏جز در مورد انتخاب افراد، با اکثریت مطلق آراء عده حاضر خواهد بود.

براساس ماده 27 آئین نامه داخلی مجلس، هر یک از شعب براى تمام دوره نمایندگى رسمیت دارند و وظایف و اختیارات آنها عبارتند از: 1- رسیدگى به اعتبارنامه‏ها. 2- تعیین اعضاى کمیسیون تحقیق.3- تعیین اعضاى کمیسیون تدوین آئین‏نامه داخلى مجلس. 4- بررسى و تشخیص صلاحیت نامزدهاى عضویت درکمیسیون‏هاى تخصصى مجلس./