طوفان و بارش شدید مردم و مسئولین آملی را غافلگیر کرد / ضرورت آماده سازی زیرساخت ها و امکانات برای حوادث احتمالی

 

به گزارش پایگاه خبری کمال نیوز، در شب 12 شهریور  حوالی ساعت 45/4 صبح آسمان آمل شاهد رعد وبرق همراه با طوفان شدید و بارش باران شد که خسارت های فراوانی در شهر و بخش های شهرستان بوجود آورد.

  احمد منفرد در حاشيه بازديد از مناطق خسارت ديده اضافه کرد: اين طوفان به سقف و سربندي 900 واحد مسکوني، 20 واحد مسجد و مدرسه ،20 واحد شاليکوبي ، 500 اصله درخت ، 160 اصله تير برق و 20دستگاه خودرو خسارت وارد شد.

وي اداده داد: از سوي شهروندان 400 مورد آبگرفتگي معابر در شهرستان آمل تاکنون گزارش شد.

منفرد به تشکيل ستاد مديريت بحران شهرستان از ساعت‌هاي اوليه پس از وقوع حادثه اشاره کرد و افزود: نيروهاي امدادي در مناطق آسيب ديده شهري و روستايي حضور دارند.

فرماندار ويژه آمل با تشکر از همه دستگاه‌هاي اجرايي که در اولين فرصت تمام امکانات خود را براي کمک‌رساني به مناطق آسيب ديده به کار گرفتند، خاطرنشان کرد: در آينده نزديک با برگزاري جلسات متعدد توسط ستاد بحران شهرستان آمل در خصوص ميزان و نحوه تامين خسارات وارده تصميم گيري خواهد شد.

منفرد ادامه داد: با مساعدت وزیر نیرو یک اکیپ 60 نفره از استان تهران به عنوان استان معین مازندران دیشب وارد شهرستان آمل شدند.

وی افزود: این اکیپ ساماندهی و سازماندهی انجام شد و در قالب 5 گروه به شهر و بخش های شهرستان آمل عازم شدند و این تعهد را می کنیم که مشکلات برقی شهر و روستاهای شهرستان امروز قبل از رسیدن اذان مغرب به اتمام برسانیم.

عزت الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و لاریجان در نامه ای به معاون اول رییس جمهور خواستار جبران خسارت طوفان و بارش شدید باران شد که این نامه بدین شرح است:

جناب آقای مهندس جهانگیری معاون اول محترم  ریاست جمهور احترام ساعاتی قبل طوفان کم سابقه شهرستان آمل را درنوردید که خسارات مالی فراوان بجا گذاشت علهذا استدعا و انتظار دارم نسبت به کارشناسی و برآورد ضررزیان وارده به روستا و شهر اقدام واز بودجه جبران حوادث غیر مترقبه جبران و پرداخت گردد عزت الله یوسفیان نماینده شهرستان آمل

محمد مهدی گرائیلی افرا مدیر امور برق شهرستان آمل با اشاره با طوفان هوا همراه با رعد و برق درشهرستان گفت: در ساعات اولیه حوادث ستاد مدیریت بحران با حضور کلیه روسای ادارات و بخش ها در دفتر مدیریت برگزار شد.

 وی با بیان اینکه قبل از هرگونه اقدامی میزان خسارت و بیشترین حوادث را مورد بررسی قراردادیم افزود: متاسفانه در دو بخش دابو و دشت سر به علت اینکه فضای این دو بخش باز بوده و از لحاظ فنی بادگیر بوده باعث شکسته شدن پایه های برق زیادی همراه با قطعی شدید برق شدیم.

مدیر امور برق شهرستان آمل بیان داشت: تاکنون 120 اصله پایه های فشار متوسط و فشار ضعیف در مناطق مختلف شکسته شد و10 دستگاه پست توزیع هوائی در مناطق امور سقوط کرد.

 گرائیلی افرا عنوان داشت: مجموعا 100کیلومتر خطوط 20 کیلو ولت  و 80 کیلومتر خطوط فشار ضعیف دچار آسیب جدی وارد شد.

 وی تصریح کرد: برابر برآورد انجام شده توسط فهرست بهای شرکت توزیع بیش از یک میلیارد تومان خسارت به تجهیزات توزیع امور برق آمل وارد گردیده است.

 مدیر امور توزیع برق آمل تاکید کرد: با توجه به وضعیت بحرانی حادثه و قطعی برق تقاضای نیرو کردیم که خوشبختانه اکیپ 60 نفری از امور توزیع برق تهران با اکیپ کامل و با ماشین آلات دیشب وارد آمل شدند و ضمن پوزش از مردم شهرستان آمل قول می دهیم تا غروب امروز مشکلات شهر و روستاهای شهرستان مرتفع شود.

مدیر امور برق شهرستان آمل با اشاره به فوت مرحوم مجید قلی‌ زاده سیم ‌بان اداره برق بخش دابودشت آمل در هنگام انجام ماموریت دچار سانحه برق‌ گرفتگی شد و جان خود را از دست داد اضافه کرد: مرحوم قلی‌ زاده در حال خدمت‌ رسانی به مردم برای اتصال برق در مناطق مختلف بود به دلیل خستگی کار و همچنین پیگیری برطرف شدن خاموشی متعدد برق جان خود را از دست داد.

احمد اميرسليماني شهردار آمل درباره اين حادثه گفت: از نخستین ساعات صبح روز جمعه ۱۲ شهریور  بارش باران، رعد و برق شدید و طوفان شهرستان آمل را محاصره کرد و اين طوفان خسارت های زيادي به مبلمان شهري ، فضاي سبز شهر ، منازل و واحدهای مسکونی، تاسیسات برق رسانی، آب رسانی وارد كرد و بارش بی وقفه باران موجب بروز آبگرفتگی در شهر شد.

وي افزود: از نخستين ساعات اوليه اين حادثه نیروهای ستاد مديريت بحران ، خدمات شهری ، واحد حفاری امانی ، سازمان های عمران ، پارکها و فضای سبز ، پسماند و آتش نشاني در آماده باش كامل بودند و توانستند در اسرع وقت خدمات رساني را شروع كنند.

شهردار آمل تصريح كرد: با همت نيروهاي شهرداري تا صبح شنبه شهر به حالت عادي برخواهد گشت.

جمشید نیکزاد رییس جمعیت هلال احمر آمل اظهارداشت: بر اثر طوفان و بارندگی شدید برخی از نقاط شهری و روستاهای حسین آباد، بوران و برخی دیگر روستاها دچار خسارت مالی و تخریب سقف منازل شد.

بهزاد نعمتی مشایی، مدیر عملیات  سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری آمل افزود: این سازمان در روز جمعه مورخ 12شهریور با بیش از هشتاد عملیات روز بسیار پرمشغله ای را سپری کرد.

وی افزود: طبق اعلام قبلی ستاد مدیریت بحران استان و دستور آماده باش شهردار آمل به تمامی سازمانهای شهرداری سازمان آتش نشانی آمل با فراخوان کلیه نیروهای خود به وضعیت آماده باش درآمده بود.

نعمتی در ادامه ضمن اشاره به این مطلب که متاسفانه در این حوادث  خسارتهای زیادی را شاهد بودیم از زحمات بی دریغ سایر ارگانها ونهادها چون فرمانداری ویژه شهرستان آمل ، شهرداری آمل، هلال احمر وادارات آب ، برق ، گاز ، اورژانس  وهمچنین پرسنل خدوم نیروی انتظامی تقدیر و تشکر کرد.

نعمتی خاطرنشان کرد: 75 نیروی عملیاتی به همراه 17 ماشین سبک و سنگین عملیاتی فعالیت داشتند که بیشتر عملیاتها مربوط به آبگرفتگی ، قطع درختان و محبوس شدن داخل آسانسور میباشد.

یحیی عسگری پور بخشدار امام زاده عبدالله گفت: اين طوفان همراه با رعد و برق شديد و با سرعت 100ـ90 کيلومتري در ساعت که ابتدا باعت واژگوني درختان، قطع برق و خسارات کلي به مزارع  کشاورزي در روستاهاي محمدآباد و رزکه، تأسيسات برق، تخريب سقف برخي از ساختمانهاي روستايي بين 100% ـ 40 %، راههاي محورهاي مواصلاتي روستايي را به همراه داشته است تا ساعت 10 صبح برق کليه روستاهاي مناطق جلگه اي و نيمه جلگه اي بخش قطع بوده که به موجب آن قطعي آب و تلفن را نيز به همراه داشته است.

وی ادامه داد: با گزارش مديران دستگاههاي اجرايي و کارشناسان ادارات به اتفاق بخشدار و با بسيج همه ظرفيت هاي روستايي و دهياران و شوراها، ابتدا بازگشايي محور ، اقدام بعدي و رفع آبگرفتگي منازل و ساير اقدامات لازم را به عمل آمده است.

گفتنی است، ضرورت دارد با همت ستاد مدیریت بحران شهرستان آمل تدابیر خاصی اندیشیده شود تا در مواقع بروز حوادث شاهد قطعی گسترده آب و برق در شهرستان نباشیم که این امر نیازمند بسترسازی زیرساخت های لازم و حمایت های ویژه مسئولین استانی و کشوری است.