غلامعلی طاهری عضو کمیسیون هنری بنیاد شهید خواستار نظارت این بنیاد بر اجرای مناسب و با کیفیت نقاشی‌های دیواری با مضامین ایثار و شهادت شد.

 

 

غلامعلی طاهری عضو کمیسیون هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفت‌وگو با خبرنگار هنرهای تجسمی فارس درباره اجرای نقاشی‌های دیواری با مضامین ایثار و شهادت در سطح شهر تهران گفت: از سال 89 قرار شد به صورت جدی تغییراتی اساسی در نقاشی‌های دیواری سطح شهر تهران صورت گیرد، به ویژه نقاشی‌های فرسوده و قدیمی که باید بازسازی می‌شد و یا  آن که با طرح‌های جدید جایگزین می‌شد که این اتفاق افتاد و هم‌اکنون شاهد تغییراتی در این زمینه در سطح شهر تهران هستیم که همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به طرح‌هایی که با این مضامین ارائه شده است گفت: در طول سال گذشته و امسال در مجموع از میان صدها طرح ارسالی با مضامین ایثار و شهادت 58 طرح در کمیسیون هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران انتخاب شد و به تصویب رسید.

طاهری تعداد آثار اجرا شده از میان 58 اثر منتخب را 43 طرح عنوان کرد و گفت: در سال 90 و اوایل امسال در مجموع 43 طرح در سطح شهر تهران اجرا شد و 25 طرح دیگر نیز برای اجرا باقی مانده است.

این هنرمند نقاش درباره نحوه نظارت بر اجرای این نقاشی‌ها و کیفیت نهایی آثار خلق شده توضیح داد: همه آثاری که اجرا می‌شود،‌مورد تأیید کمیسیون هنری بنیاد شهید نیست و متأسفانه برخی از طرح‌ها دچار ضعف اجرایی است.

وی افزود: کمیسون هنری بنیاد شهید در انتخاب طرح‌های نقاشی دیواری سعی دارد بهترین‌ها را به لحاظ زیبایی و ارزش هنری انتخاب کند و انتظار دارد که با کیفیت خوب هم اجرا شود.

طاهری با بیان این که اجرای این نقاشی‌ دیواری‌ها را سازمان زیباسازی بر عهده دارد، گفت: طرح‌ها بعد از تصویب در کمیسیون هنری بنیاد شهید، توسط سازمان زیباسازی اجرا می‌شود و طراح این آثار نظارتی روی اجرا ندارد.

این هنرمند نقاش در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر ضرورت توجه بیشتر نسبت به اجرای با کیفیت آثار با مضمون ایثار و شهادت تأکید کرد: طرح هایی که به لحاظ مضمون برگرفته از تاریخ 33 ساله انقلاب و یادآور قهرمانی‌های ملت ایران در دوره‌های سخت و پرفراز و نشیب تاریخی است و ایثارگری‌های شهدا را به تصویر می‌کشد، باید با زیباترین شیوه‌ها اجرا شود که نیاز به دوباره کاری پیدا نکند.

وی درباره تعداد آثاری که کیفیت اجرایی نامناسبی داشته گفت: بیشتر این طرح‌ها با کیفیت خوب و مناسب اجرا شده است به جز 3 مورد که باید اساساً تغییر کند و  بعد از پاک‌سازی دوباره اجرا شود، در برخی از موارد نیز نیاز به برخی تغییرات جزئی دارد.

غلامعلی طاهری در بخش دیگری از سخنانش به ضرورت انجام نقاشی‌‌های دیواری با متریال ماندگارتر اشاره کرد و گفت: باید در زمینه طراحی و اجرای آثاری که با مواد ماندگارتری همچون سنگ، سرامیک و فلز انجام می‌شود،‌وارد شویم که کارهای ماندگار و قابل تامل‌تری به لحاظ هنری داشته باشیم.

وی همچنین تأکید کرد: من به عنوان یک نقاش انتظار دارم به سمت اجرای آثار ماندگار هنری نه صرفاً با مضامین ایثار و شهادت بلکه با هدف هویت بخشی به شهر تهران برویم و از رنگ کردن صرف دیوارهای شهر پا را فراتر بگذاریم.

طاهری اجرای برخی از آثار حجمی با مضامین شهدای دفاع مقدس در سطح شهر تهران را از سوی سازمان زیباسازی شهرداری تهران شتاب‌زده عنوان کرد و گفت: برخی از این‌ آثار شایسته آن شهدا نیست و می‌شد به دور از شتاب‌زدگی و با صرف زمان بیشتر آثار شایسته‌تری را به لحاظ هنری و پاسداشت مقام شهید خلق کرد. 

این هنرمند نقاش که در کمیسیون هنری بنیاد شهید حضور دارد در خاتمه از بنیاد شهید هم خواست تا در اجرای آثار هنری نیز نظارت بیشتری داشته باشد و تنها به تصویب طرح‌های هنری بسنده نکند