ایجاد اولین زیر ساخت ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات رایانش زیستی کشور در پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران در آمل +عکس

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، همزمان با زاد روز حکیم نامدار ایرانی، زیست فناور بزرگ دنیا محمد بن زکریای رازی و همزمان با گرامیداشت هفته دولت ، با حضور دکتر واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، استاندار مازندران، امام جمعه و فرماندار ویژه آمل، مدیران استانی و منطقه ای، سرمایه گذاری جهت ایجاد اولین زیرساخت ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات رایانش زیستی کشوردر پژوهشکده شمال انستیتو پاستورایران با اعتبار یکصد میلیارد ریالی آغاز شد.

 دکتر محسن آسوری، رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستورایران در این مراسم با بیان این که این پژوهشکده 5 استان کشور را دربرمی گیرد، گفت: با شعار تجمیع منابع برای همه در 6 بخش چون پژوهش، آموزش، خدمات تشخیصی تخصصی و رایانش زیستی فعالیت می کنیم.

وی ادامه داد: رایانش زیستی شاخه ای مهم و بین رشته ای از علم است که علوم مختلفی چون رایانه، ریاضی کاربردی ، آمار، پزشکی، بیولوژی مولکولی، علوم داروئی، ژنتیک، بیوشیمی، بیوفیزیک را شامل می شود و علاوه برحوزه انسانی در حوزه های دامپزشکی و کشاورزی نیز کاربرد فراوان دارد.

آسوری تصریح کرد: این حوزه خدمات پزشکی، دامپزشکی و کشاورزی را دربرمی گیرد و اهمیت بسیاری درموضوع علمی، اقتصادی و سیاسی دارا است.

وی افزود: تحقق این کار دستاوردهای بسیاری دارد که دنیای غرب در این عرصه سرمایه گذاری های بسیاری صورت می دهد و مرکز رایانش زیستی می تواند نقش بسزایی در ارائه خدمات این حوزه به کشور، بومی سازی و دیگر فعالیت ها داشته باشد.

رییس پژوهشکده شمال انستیتو پاستورایران با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در این خصوص اظهارداشت: امضای تفاهم نامه وزرای ارتباطات و بهداشت و ایجاد کارگروه رایانش زیستی از جمله اقدامات بوده است.

آسوری با اشاره به استقرار شرکت های دانش بنیان در مرکز رشد پژوهشکده و امضای تفاهم نامه های مختلف افزود: برقراری ارتباط با مراکز علمی خارج از کشور و ارائه پروپوزال از جمله فعالیت ها بوده است.

حجت الاسلام سید جلیل مرتضوی، امام جمعه آمل در این مراسم با گرامی داشت هفته دولت اظهارداشت: شهیدان رجایی و باهنر از مقام ارزشمندی برخوردار هستند.

وی با اشاره به این که اقدامی خوبی از حال صورت گرفتن است، تصریح کرد: حوزه ژنتیک از اهمیت بسیاری برخوردار است و کار بهداشت و درمان نیز اصولی می باشد.

امام جمعه آمل ادامه داد: ما باید فرهنگ سازی لازم را برای استفاده از فضای مجازی صورت دهیم که از هر ابزاری می توانیم به نحوی خوب یا بد استفاده کنیم.

حجت الاسلام مرتضوی تصریح کرد: دولت کارهای خوبی در حوزه ارتباطات و بهداشت و درمان انجام داده است که باید در عرصه معیشت مردم نیز گام های شایسته ای بردارد.

دکتر محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم با گرامی داشت هفته دولت اظهارداشت: باید از خدا بخواهیم تا اخلاص و راه شهیدان رجایی و باهنر را ادامه دهیم.

وی تصریح کرد: در دولت دکتر روحانی به حوزه ict توجه ویژه ای صورت گرفته و به عنوان پیشران توسعه و توانمندسازی بخش های مختلف شد که در دولت قبل به این امر اعتقادی نداشتند.

واعظی ادامه داد: وقتی کشاورزی ما در کشور با ictو It تلفیق شود بهره وری آن بالا می رود که انواع و اقسام کارها در کشور ما به صورت الکترونیکی انجام می شود و وزارتخانه های مختلف نیز دنبال این هستند تا پرونده ها الکترونیکی شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: امروز شاهد این هستیم دو علم برای هدف بزرگتر تلفیق می شود و کار خوبی ایجاد شده که باید دنبال شود و ما هم در بخش های مختلف حمایت های لازم را صورت می دهیم.

وی تصریح کرد: این پروژه ملی است که وقتی انجام شود می تواند کار بزرگی برای علوم پزشکی داخل کشور و بومی سازی باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان این مراسم یادداشتی را به تحریر درآورد که بدین شرح می باشد: در هفته دولت و در سفر به استان مازندران فرصت مغتنمی پیش آمد تا در انستیتو پاستور طرح شبکه ابری رایانش زیستی کشور مورد بحث قرار گیرد. بسیار خرسندم که در سالهای اخیر با توسعه زیرساختهای ict  زمینه مناسب برای اجرای پروژه های پیچیده با فناوریهای پیشرفته فراهم شود. اجرای پروژه تحقیقاتی رایانش زیستی میتواند تحول بزرگ به وجود آورد و گزارش جناب دکتر آسوری بسیار امیدوارکننده بود و امیدوارم انستیتو پاستور در تحقق این پروژه موفق شود. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آمادگی دارد در حد توان خود به این پروژه کمک کند تا با موفقیت انجام شود.