فرمانده امداد کوهستان گفت: هیچ حادثه ای که منجر به زخمی شدن و فوت یک طبیعتگرد و یا توریست در کوهستان ها و طبیعت شود متولی قانونی ندارد.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به استان کردستان، علی شادلو در گردهمایی اکوتوریسم و کوهستان که در روستای اورامانات تخت استان کردستان برگزار شده بود گفت: در تمام دنیا امنیت گردشگر مدیریت می شود به عنوان مثال در صنعتی مانند نفت، مخابرات و ... که بدنه عظیمی دارند خودشان فضای امنیتی خود را تضمین می کنند. اما در کشور بلاخیر ایران در بحث حوادث توریسم هیچ تدبیری نیندیشیده ایم.

وی بیان کرد: توریست های خارجی می دانند که اگر برای طبیعت گردی به ایران بیایند و اگر بلایی به سرشان بیاید خودشان هستند و خودشان. چرا که در ایران گروه های هلال احمر، ان جی او ها و داوطلبان هستند که به آسیب دیدگان در طبیعت خدمات می رسانند در حالیکه در دنیا هیچ وقت کار حرفه ای را به یک داوطلب نمی سپارند.

شادلو بیان کرد: امداد و نجات هوایی 15 میلیون تومان هزینه دارد و یک تورگردان نمی تواند برای یک توریست این مقدار را هزینه کند.

وی افزود: مدیریت بحرن یک کار جهانی است که باید ایرانیزه شود.

شادلو افزود: طبیعت گردی در ایران خلاء قانونی دارد. در حالیکه ایرانیان مهمانپذیر هستند و نباید در برخورد با توریستهای مهمان اینگونه رفتار شود.

شادلو بیان کرد: در ایران شرکت های بیمه اگر برای کسی حادثه ای رخ دهد تنها در صورتی که او بمیرد 5 میلیون تومان خسارت می دهد. این در حالیست که تاریخ مصرف چنین بیمه هایی گذشته است.

فرمانده امداد کوهستان گفت: یک خانواده ای که فرزند خود را برای گردش به طبیعت می برد حاضر است برای فرزند آسیب دیده خود یک میلیارد تومان هزینه پرداخت کند تا فرزندش سالم به خانه برگردد.

وی گفت: در امتحان جامع تورگردانان درباره امداد و نجات کوهستان و طبیعت هیچ بحثی نمی شود و حفظ جان انسانها وظیفه تور و لیدر نیست.

وی درباره خدمات رسانی اورژانس گفت: از زمانی که به اورژانس خبر حادثه ای داده می شود گزارش لحظه به لحظه آن ثبت و ضبط می شود و اگر در این میان تخلفی صورت بگیرد باید اورژانس و هلال احمر پاسخگو باشند. در حالیکه در ایران کسی پاسخگوی دیر رسیدن اورژانس نیست.

وی گفت: داشتن ابتکار عمل، استفاده حداکثری از حداقل امکانات، تسلی بخشیدن به مصدوم، حمایت روانی از او، رعایت فرهنگ غالب منطقه، پایبندی به تعالیم مذهبی و ارزش ها، شناخت محدوده فعالیت خود، عدم دخالت در امور پزشکی، آراسته بودن ظاهر و برخورد مناسب از جمله وظایف یک امدادرسان در طبیعت و کوهستان است. زمانی در کوهستان 4 نفر آسیب دیدند و ما برای کمک به آنها به کوهستان رفتیم. زمانی که از اورژانس و هلال احمر برای کمک درخواست کردیم آنها گفتند امکانی برای فرستادن امداد هوایی ندارند و مارا به نزدیکترین مسجد راهنمایی کردند.