معاون استاندار و فرماندار ويژه آمل گفت: با توجه به ساخت و سازهاي غير مجاز، مسيرهاي دستردسي ، وجود پسماند و فاضلاب در منطقه ،مشکلات زيست محيطي ، فعاليت معادن ،عدم وجود برنامه و طرح استاندارد و ... در محدوده تحت نفوذ قله مانع ثبت جهاني اين اثر طبيعي شده است .

به گزارش روابط عمومي فرمانداري ويژه شهرستان آمل ، احمد منفرد در نشست استاني کميته طبيعت‌گردي مازندران به ميزباني فرمانداري اين شهرستان با بيان اينکه بايد تلاش کنيم تا مردم کشور نام دماوند و قله دماوند را به نام آمل و مازندران بشناسند گفت: درارتفاعات البرز و مسيرهاي دماوند فقط قله نيست که نظر هر گردشگر يا توريستي را به خود جلب کند بلکه ديگر آثارهاي طبيعي چون دشت لار، دشت شقايق و آبشارهاي زيبايي وجود دارد که هر کدام جذابيت‌هاي خاص خودش را دارند .

وي با اشاره به اينکه در حال حاضر تنها اختيارمديريت موضوع امدادرساني به کوهنوردان در قله به ما سپرده شده است ، تصريح کرد: ثبت جهاني اين قله به نوعي هويت‌بخشي به اين اثر طبيعي است؛ ثبتش موجب ، مشخص شدن متولي آن مي‌شود.

منفرد مقدمه ثبت اين آثار ملي در جهان را اجراي قوانين و مقرراتي دانست و گفت: قله دماوند موهبت الهي و پديده زيبا خلقت است که با بهره‌مندي بالاي 5 هزار متر ارتفاع از چشم‌انداز بي‌نظيري برخوردار است.

فرماندار ويژه آمل با اشاره به اينکه اين شهرستان به غير از قله دماوند آثار ديگر در ثبت دارد که هر کدام جايگاه خاص خودشان را دارند، افزود: وجود بيش از هفت آبشار مختلف با اسامي خاص خود، وجود ماهي قزل آلاي خال قرمز  در مسير رودخانه هراز و دو منطقه گردشگري چلاو و اليمستان که سالانه شاهد حضور بسياري از مسافران خارجي بدون هماهنگي با شهرستان و استان در اين مناطق هستيم .

وي با بيان اينکه به منظور تشکيل کميته طبيعت‌گردي و فعاليت اين کميته براي شناسايي مشکلات دماوند بازديد از اين آثار طبيعي صورت گيرد، يادآور شد: براي ساماندهي و سازماندهي طبيعت‌گردي بايد ميراث فرهنگي آمار و برنامه‌هايش مشخص شود.

نماينده دولت در آمل ، قابليت و جايگاه اين شهرستان را در امر توسعه توريست و گردشگري دراستان ويژه توصيف و مطرح کرد: در حالي که شهرستان مي تواند از درآمدزايي اين قله بهره مند باشد ؛ متاسفانه در طول سال 94 و اوايل سال‌جاري تنها مواردي که از قله دماوند برخوردار بوديم گزارشات جمعيت هلال‌احمر مبني بر مفقودي و سقوط کوهنوردان و گردشگران و توريست‌ها بوده است.

مديرکل دفتر همکاري‌ و توافق‌هاي ملي گردشگري کشور:

اکنون حال دماوند مازندران خوب نيست

مديرکل دفتر همکاري و توافق‌هاي ملي گردشگري کشور مطرح کرد: اکنون حال دماوند مازندران خوب نيست و براي بدحالي دماوند بايست گريست . اگر فکري به حال آن نشود دماوند را از دست مي‌دهيم.

محمدعلي فياضي در نشست استاني کميته طبيعت‌گردي مازندران به ميزباني فرمانداري آمل با بيان اينکه وجود قله دماوند به عنوان بزرگترين قله خاورميانه از مواهب الهي است که خداوند نصيب کشور کرده است، بيان کرد: براي حفظ اين قله و سرافرازي آن در جهان بايد تلاش‌هايي جدي و خارج از جلسات اداري صورت گيرد.

فياضي با تاکيد براينکه براي رسيدن اين اثر طبيعي به ثبت جهاني بايد به رعايت اصول و کارهايي پرداخت، عنوان کرد: در حال حاضر متاسفانه به دلايل وجود مشکلات بر سر راه دماوند ثبت جهاني اين اثر امکان‌پذير نيست.

رئيس کميته طبيعت‌گردي کشور يادآور شد: براي ثبت جهاني قله دماوند شهرستان ، استان و کشور با حمايت و در کنار يکديگربايد تلاش کنيم تا با برطرف کردن مشکلات اين اثر طبيعي فاخر را به ثبت جهاني برسانيم.