از ضرورت چاره اندیشی برای ایجاد سایت موقت دفن زباله تا آخرین وضعیت قرارداد با شرکت ژاپنی

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ، احمد منفرد، فرماندار ویژه آمل در جلسه کارگروه پسماند آمل با بیان این که معضل زباله در حال تبدیل به فاجعه است که باید برای جلوگیری اقدامات لازم صورت گیرد و مصوبات جلسات اجرایی شود، گفت: محل تخلیه زباله و پسماند شهرداری و فاضلاب در نقطه ای واقع می باشد که بدترین جای ممکن است که پیشگیری از فاجعه عزم فراشهرستانی و کشوری را طلب می کند تا مشکل را حل کنیم.

معاون استاندار مازندران تصریح کرد: نیاز است نقطه جدید برای تخلیه پسماند و فاضلاب انتخاب کنیم و بعد برای انباشت زباله بیش از سه دهه در این نقطه تمهیداتی را صورت دهیم.

وی ادامه داد: نمی توانیم زباله ما همین جا باشد و سد را احداث کنیم که هر لحظه احتمال انتشار انواع بیماری ها و مسائل غیربهداشتی وجود دارد.

منفرد بیان داشت: جاده جدید و جایگزین محور هراز را داریم که بخشی از این مسیر عبور می کند و تهدیدی برای جاده است و ضرورت دارد فکر جدیدی صورت دهیم.

فرماندار ویژه آمل تصریح کرد: قراردادی را شهرداری آمل برای دفع بهداشتی زباله با شرکت جی جی سی ژاپنی با همکاری وزارت کشور و سازمان شهرداری ها صورت می دهند که کارهای مقدماتی آن انجام شده است.

وی ادامه داد: شرکت هایی آمدند و گفتند ساماندهی وضعیت زباله را خواهیم داشت اما این که وزارت کشور با شرکت ژاپنی به توافق رسید استقبال می کنیم اما زمان دارد می گذرد که باید کاری صورت دهیم.

معاون استاندار مازندران اظهارداشت: مصوب کردیم برای محل تخلیه فاضلاب کسانی که به این امر مشغول هستند در قالب شخصیت حقوقی ساماندهی و محل جدیدی برای آنان مهیا شود تا ادامه کار در قالب شکل موجود نباشد و نیاز داریم تا تصفیه فاضلاب را داشته باشیم.

منفرد اظهارداشت: حدود 300 تن زباله در روز داریم و حداقل سالی هزار تن می شود که حدود 200 هزار متر مکعب فضا برای یک سال نیاز داریم.

فرماندار ویژه آمل با بیان این که سد هراز پیشرفت خوبی دارد و فعال است و نباید کاری کنیم مانع پیشرفت آن شویم، گفت: فضایی می خواهیم تا در طول 5 سال حجم زباله را در آنجا مستقر کنیم و تفکیک زباله را نیز داشته باشیم.

وی اظهارداشت: گروهی متشکل از ادارات و دستگاههای مرتبط نسبت به بازدید از چندین مکان اقدام و نقطه ای را برای شروع کار مشخص کنند.

 احمد امیرسلیمانی، شهردار آمل اظهارداشت: وجود دغدغه ها درست است و مجبور هستیم از وزارت کشور تبعیت داشته باشیم که خواستند از هرگونه مذاکره با دیگر شرکت ها خودداری کنیم.

وی افزود: میان وزارت کشور و سازمان حفاظت محیط زیست کشور قراردادی منعقد شده است تا هرگونه قراردادی در این راستا باید در کارگروه مورد نظر بررسی شود.

شهردار آمل تصریح کرد: ما گروه های مختلفی را پیرامون ساماندهی وضعیت زباله آوردیم که داخل آن یا مشکلاتی وجود داشته یا دانش فنی لازم نبوده است و ما ناچار هستیم با گروه باتجربه ژاپنی همراه شویم که مورد تایید وزارت کشور است.

وی ادامه داد: بیش از سی سال است معظل زباله داریم و این دو سال هم ارزش آن را دارد تا صبر کنیم که تمام پیش نیازهای کار برای شرکت ژاپنی فراهم شده است.

امیرسلیمانی افزود: می توانیم ورود کنیم تا نسبت به تسریع در اجرای نیروگاه زباله سوز اقدام شود اما باید به دنبال گزینه موقت باشیم و سایتی را ببینیم که دفن زباله داشته باشیم تا نیروگاه به ثمر برسد.

شهردار آمل تصریح کرد: در اراضی خارج از محدوده شهری زمین هایی نداریم که به این امر اختصاص دهیم که از دستگاههای مرتبط امر می خواهیم تا زمین مورد نظر را در اختیار ما قرار دهند تا دفن زباله را انجام دهیم.

وی ادامه داد: سد هراز برای یک میلیون نفر امتیاز و نعمت ویژه است و اگر جاده به کوه زباله ما نمی خورد شاید همصدایی ایجاد نمی شد که این امر را به فال نیک می گیریم.

سید جعفر رسولی، معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه آمل تصریح کرد: ما در کنار شهرداری آمل هستیم و هر روز که می گذرد دیر است و باید به صورت موقت برای زباله کاری شود.

وی افزود: محلی که داریم باید تخلیه شود و شیرابه ها هم از زمین خالی شود که زمان مهم است و احداث سد هراز را نیز داریم.

محمد للهی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل افزود: بعد از مطالعات امکان سنجی نیروگاه زباله سوز و نشست با نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی، از وزارت کشور مبلغ 5 میلیارد ریال بابت ساماندهی مرکز دفن زباله دریافت شد که این مبلغ در حساب شهرداری ثبت شده است.

وی بیان داشت: مشکل اساسی ما نیروگاه زباله سوز است که باید رفع شود و منابع مالی شرکت ژاپنی تامین شد و مطالعات آن نیز تمام شده است.

للهی افزود: هفت دوره زباله برای شرکت ژاپنی ارسال شده است و ارزش حرارتی به آن میزان رسید که برای آن ها توجیه اقتصادی داشته باشد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری آمل ادامه داد: 20 مهرماه سالجاری در ایران حضور پیدا می کنند و مطالعات خود را ارائه می دهند که با تایید وزارت کشور کار در سال 2017 اجرایی می شود.

وی با اشاره به ایجاد مکان جدید موقت برای دفن زباله تصریح کرد: نمایندگانی از شهرداری، منابع طبیعی، محیط زیست و سد کارگروهی تشکیل دهند تا مکان های مورد نظر را بررسی کنند.

گفتنی است؛ رییس اداره آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری، رییس اداره منابع طبیعی آمل و رییس اداره حفاظت از محیط زیست آمل در این جلسه حضور داشتند و مقرر شد بازدید میدانی مدیران دستگاههای مرتبط به منظور انتخاب زمین سایت جدید و موقت دفن زباله آمل انجام شود.