فرماندار ویژه آمل : ایجاد منطقه گردشگری علاوه بر حفظ فرهنگ بومی می تواند احیاگر سنت های بومی و محلی شود که متاسفانه در حال از بین رفتن است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کمال نیوز ،  احمد منفرد فرماندار ویژه آمل در جلسه بررسی مدیریت تلفیقی جنگلهای هیرکانی در منطقه بلیران با بیان اینکه اجرای طرح تلفیقی باید فرهنگ را تغییر دهد گفت: تا زمانی که روستائی حاشیه نشین جنگل یاد نگیرد که نباید جنگل نابود شود چنین طرح هایی بی فایده خواهد بود.

 وی افزود: در گذشته به عنوان طرح های جنگلداری جنگل را نابود کردند و امروز کسی باور نخواه دکرد که چنین اتفاقی خواهد افتاد و اگر در سبد درآمدی مردم تغییری ایجاد شود قطعا بیشتر علاقمند به حفظ جنگل خواهند بود.

 معاون استاندار مازندران با بیان این که متاسفانه در کشور برای حفظ و حراست از جنگل بیش از 119 نفر به شهادت رسیدند ادامه داد: امروز در شهر شاهد هستیم که عده ای با قطع درختان دو ساله اقدام به فروش چوب در قالب چوب دستی می کنند و این یعنی توهین به جامعه و نوعی خودفروشی تلقی می شود.

 فرماندار ویژه آمل با تاکید بر این که 40 خانوار در روستای بلیران سکونت دارند اظهارداشت: ما باید به دنبال آگاهی بخش باشیم و دنیا هم به دنیا آگاهی پیش می رود و علم و آگاهی را نمی توان از هم جداکرد.

 منفرد اشاره کرد: روستائیان حاشیه جنگل برای حفاظت از جنگل آگاه هستند که باید آگاه تر شوند و منطقه بکر و زیبای بلیران را می توان به شکل مدرن به عنوان مرکز گردشگری شمال کشور بلکه ایران خواهد شد.

 وی عنوان داشت: ایجاد منطقه گردشگری علاوه بر حفظ فرهنگ بومی می تواند احیاگر سنت های بومی و محلی شود که متاسفانه در حال از بین رفتن است.

داریوش بیات مدیر پروژه ملی مدیریت تلفیقی جنگل‌های چندمنظوره هیرکانی با اشاره به اینکه تاکنون 7 کارگاه آموزشی با حضور مدیران شهرستانی در خصوص جنگلهای هیرکانی در منطقه بلیران برگزار شده است گفت: در این کارگاه 5 هدف کلی چشم انداز مورد تائید قرارگرفت.

وی با بیان اینکه اینکه عمر پروژه دو سال می باشد افزود: این پروژه تا سال 97 خواهد بود و کل طرح در 20 هزارهکتار است که در جنگلداری اجتماعی فعلا در هزار هکتار اجرایی می شود.

مدیر پروژه ملی مدیریت چند منظوره جنگل‌‌های هیرکانی تصریح کرد: اعتبارات بسته به نوع فعالیت دارد که با هم فرق می‌کند و به عنوان نمونه برای جنگلداری اجتماعی برای شروع آن در یک عرصه 1هزار هکتاری برای مطالعه آن 300 میلیون ریال اعتبار نیاز می ‌باشد و در این طرح فعالیت‌ هایی با اعتبارات کمتری همانند صنایع دستی و دیگر امور نیز می ‌تواند باشد.

وی با بیان این که مهمترین سرمایه به عنوان سرمایه اجتماعی است تاکید کرد: سرمایه اجتماعی مردمانی هستند که در این حوزه زندگی و کار می‌کنند و زمانی این سرمایه ساخته می‌ شود که همه بخواهند یک کاری انجام بدهند در غیر اینصورت سرمایه اجتماعی نخواهیم داشت.

وی اظهار داشت: کاری که در حقیقت در این مدت دو سال انجام دادیم ایجاد سرمایه اجتماعی بوده که بتوانند در کنار هم کار کنند و در کنار سرمایه اجتماعی سرمایه اقتصادی که همان منابع مالی می‌ باشد که بخشی دولتی و بخشی مردم با صندوق‌ها تامین می ‌کنند درآمدی را بوجود بیاورند که خودشان ایجاد اشتغال کرده و فعالیت کنند.

مدیر پروژه ملی مدیریت چندمنظوره جنگل‌‌های هیرکانی گفت: سرمایه طبیعی در منطقه وجود دارد ولی متاسفانه در حال تخریب است و ما می‌خواهیم جلوی تخریب سرمایه را بگیریم و سرمایه انسانی داریم که سعی می‌ کنیم با ظرفیت سازی و آموزش تک تک افراد ظرفیت ‌شان ساخته شود.

بیات افزود: آغاز کارهای اجرائی پس از تصویب در شورای برنامه ‌ریزی استان و تخصیص اعتبارات از امسال شروع می‌شود و برنامه‌هایی که جنبه نرم‌ افزاری دارند پروژه حمایت می ‌کند که انجام شوند و حمایت و تسهیلات دریافت کنند.

وی بیان داشت: در منطقه بلیران با آقایان شروع کردیم مخصوصا با دامداران که توانستیم آنها را جمع کنیم و یک شرکت تعاونی را شکل دهیم که بتوانند کار کنند و در حقیقت یک دستاورد بزرگی است که توانستیم در ظرف دو سال دامداران را در کنار هم قرار دهیم.

بیات تصریح کرد: در نهایت با مشارکت فعال حاضرین برنامه مدیریت تلفیقی پایلوت بلیران در فرمت قابل قبول سازمان مدیریت و برنامه‌ ریزی و در تطابق با برنامه ششم توسعه، نهایی و آماده ارائه به شورای برنامه‌ ریزی استان شد.

سیدمهدی حسین‌ نژاد بخشدار دشت سر با اشاره به اینکه مسافران فراوانی منطقه گردشگری بلیران را به عنوان اوقات فراغت خود انتخاب می کنند گفت: خوشبختانه در تابستان و در ایام تعطیلات در طول سال شاهد حضور مسافران در این منطقه هستیم که نیازمند به امکانات است.

 وی تاکید کرد: اگر زیرساختار و امکانات آماده باشد می توانیم خدمات خوبی را ارائه دهیم.