شهردار آمل مطرح کرد: حمایت ها و پیگیری های دکتریوسفیان برای احداث نیروگاه زباله سوز آمل قابل تقدیر می باشد

احمد امیرسلیمانی شهردار آمل در گفتگو با پایگاه خبری کمال نیوز با قدردانی از تلاش و زحمات دکتر یوسفیان ملا نماینده مردم آمل و لاریجان در مجلس گفت: خوشبختانه در سال گذشته به جهت پیگیری های دکتر یوسفیان ملا مبلغ 4 میلیارد و 500 میلیون ریال برای مطالعه و ساماندهی زباله در آمل اختصاص یافت.

وی اشاره کرد: با توجه به شرایط حاد مرکز دفن زباله و ارسال نامه های متعدد در خصوص وضعیت این مرکز و با تلاش نماینده مردم آمل در مجلس مجددا امسال هم 5 میلیارد ریال دیگر برای ساماندهی مرکز دفن زباله اختصاص داده شد.

شهردار آمل ادامه داد: از این مبلغ 3 میلیارد ریال برای ساماندهی مرکز دفن زباله و مبلغ 2 میلیارد ریال تومان برای مطالعه امکان سنجی احداث نیروگاه زباله سوز آمل در نظر گرفته شد.

امیر سلیمانی با اشاره به انجام مطالعات پیش امکان سنجی احداث نیروگاه زباله سوز آمل با حضور شرکت ژاپنی بیان داشت: شرکت جی جی سی ژاپن در راستای عملی کردن پروژه امحاء پسماندهای شهری شهرستان آمل از طریق سوزاندن، مطالعات پیش امکان سنجی را با حمایت های دولت و وزارت محیط زیست ژاپن انجام دادند.

وی ضمن قدردانی از حمایت ها وپیگیرهای دکتریوسفیان برای احداث نیروگاه زباله سوز آمل در خصوص مشخص نمودن شرایط  مطالعات پیش امکان سنجی تصریح کرد: شرایط مطالعه از طریق جلسات و هم اندیشی های صورت گرفته با سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و سازمان مدیریت پسماند شهرستان آمل مشخص شد و با این پیش فرض که می بایست با امحاء 500 تن زباله در روز که از این بین 320 تن از مناطق اطراف جمع آوری می شود ارزش حرارتی معادل 6.5 مگاژول حاصل شود.

شهردار آمل با اشاره به انتخاب نوع سیستم و فن آوری مربوطه خاطرنشان کرد: با توجه به مقایسه انجام گرفته بین سیستم های مختلف پردازش سیستم توده سوز با کوره استوکر پیشنهاد می شود.

امیرسلیمانی در خصوص شمای کلی تجهیزات افزود: پیشنهادهای مربوط به ساختار تاسیسات، موازنه مواد، مشخصات تاسیسات، چگونگی استقرار، برنامه بهره برداری سالانه و همچنین میزان مصرف مواد شیمیایی و سرویس های جانبی مربوطه ارایه گردیده است.

وی ادامه داد: پیشنهاد می شود که پروژه بصورت پی پی پی (بوت) اجرا شود و در این طرح شرکتهای خصوصی سرمایه گذاری کننده شرکتی تحت عنوان سی پی وی (شرکتی با اهداف خاص) را تشکیل دهند که این شرکت تاسیسات را احداث کرده و از آن بهره برداری کند و نیز این شرکت با حاکمیت محلی شهر آمل قرارداد عهده دار شدن امحای پسماندهای شهری و با سازمان انرژی های نو ایران قرارداد فروش برق را منعقد کند.

شهردار آمل ادامه داد: گزینه های محتمل برای اخذ کمک مالی بلاعوض(سوبسید)، کمک های مالی دولت ژاپن، کمک های مالی دولت ایران و گزینه های محتمل برای اخذ وام، وام آژانس همکاری های بین المللی ژاپن(جایکا) در امور سرمایه گذاری های خارجی و وام بانک های خصوصی می باشد.

امیر سلیمانی با اشاره به ارزیابی پروژه تصریح کرد: ارزیابی پروژه با ملاک قراردادن فاکتورهایی مانند متناسب بودن هزینه و درآمد، تاثیرات زیست محیطی، مقبولیت اجتماعی و همچنین فضای سرمایه گذاری صورت گرفت.

وی به اقدامات آتی پروژه اشاره کرد و بیان داشت: در راستای عمل کردن پروژه پیشنهاد شد تا مطالعات امکان سنجی با لحاظ آنالیز کمی و کیفی پسماندهای شهری، طراحی کلی تاسیسات به منظور برآورد هزینه ها و دقیق تر کردن محاسبات مربوط به کپکس و اوپکس، بررسی و تعریف سیستمی برای اجرای عملی پروژه، بررسی چگونگی اخذ سوبسید و وام، تامل درباره شرایط قرارداد به صورت متمرکز با طرفین ایرانی، تامل درباره توجیه اقتصادی و ارزیابی جامع صورت گیرد.

وی تصریح کرد: شرکت جی جی سی ژاپن با این پیش فرض که دولت جمهوری اسلامی ایران به دنبال پیشبرد اصلاح قیمت خرید برق به صورت معقولانه و ساماندهی حقوق تضامین دولت در پروژه های پی پی پی است با دقت تمام نحوه عملی کردن هرچه سریع تر پروژه را بررسی خواهد کرد.

شهردارآمل در پایان اضافه کرد: خوشبختانه تفاهم نامه اولیه بوسیله ایمیل ارسال شد که پس از مطالعه در سفر آتی نخست وزیر ژاپن به ایران در شهریورماه به عنوان یکی از اسناد همکاری  فی مابین دولت ایران وژاپن امضاء خواهد شد.