کمال نیوز: معاون اول محترم رئیس جمهوری برای افتتاح چندطرح تولیدی وعمرانی وخدماتی هفته جاری به مازندران سفر می کند؛ این رویداد را به فال نیک می گیریم ودراین باره با دکترجهانگیری دوستانه سخن می گوییم.

مازندران همچون دیگراستان شمالی، به جزیره ای خوشبخت می ماند که ساکنانش به هردلیلی بافقردست وپنجه نرم می کنند؛ بیاییم وتعریف فقر رافقط جیب های خالی نان آوران خانواده نبینیم؛ اینجا فقر، بساطش گسترده تر از جیب های خالی مردمان زحمتکش وشریف اش است.اینجا مازندران است؛ روزگاری قطب کشاورزی ومهد صنایع نساجی بود واکنون می خواهند قطب گردشگری اش کنند! و.... اما مردمانش فقیرهستند!

اینجا مازندران است ؛ درسال هایی نه چندان دوربه قطب کشاورزی ومهدصنعت شهره بود و برنامه ریزی های جامع وکامل مسئولان کاری کرد که امروز نه ازآن قطبی مانده و نه این را می توان مهدنامید! اراضی حاصلخیزش را فروختند و دانسته وندانسته برخرمن کشاورزی و کشاورزان آتش زدند!!

سیاست های یک بام ودو هوای دست اندرکاران ، صنعت راچنان زمینگیرکرد که شاغلان خوشبخت مازنی را به گدایی و صدقه گرفتن وادارد؟! با نام های زیبایی همچون خصوصی سازی بلایی بر سرصنعت واشتغال استان آوردند که قوم مغول وچنگیزیان روسفید بمانند!

حال که کشاورزی وصنعتش را آباد کرده اند، می خواهند صنعت گردشگری را هم رونق بخشند و برثروت مازنی های مرفه بیفزایند؛ حال چگونه وبا چه ابزاری؛ خدا داند وبس!

اینها وهزاران سطوری که درسایتها وپایگاه های خبری و رسانه ها نوشته شده شرح حال مازندران به اصطلاح زیبا وثروتمند است که عقل وهوش از همگان ربوده و همه آرزو دارند دراین سرزمین خوشبخت سهمی داشته باشند وای کاش این پرده خوش آب ورنگ را کنارزنیم وزشتی های پس آن را هم ببینیم!!

کاری ندارم که دولت گذشته با مازندران مستعد وثروتمند چه کرد؛ می خواهم انتظارات خودم به عنوان یک رسانه ای که دردهای استان را با پوست وگوشت خود لمس نموده ام ، ازدولت تدبیر وامید بیان نمایم وحال که معاون اول محترم دکتر روحانی به استان می آیند، بخش هایی از انتظارات مردم خوب، قدرشناس وفهیم مازندران را منعکس نمایم. باشد که مفید فایده وموثر واقع شود.

جناب دکتر جهانگیری عزیز ومحترم! نیک می دانیم که دولت تدبیر وامید دولتی خوش وقول است با مردانی کاربلد که اهل عمل اند وتجارب خوبی را ازگذشته با خود دارند.

معاون اول محترم! لطفاً همت نمایید تا کشاورزی استان باردیگر جایگاه واقعی خود را بازیابد وهمان قطبی باشد که درگذشته ای نه چندان دوربود.اجازه ندهید که اراضی کشاورزی استان تکه تکه شود و مردمان فقیر استان به خاطرشرایط نامطوبشان دردام سودجویان گرفتارشوند؛ اینجا فقرونداری کشاورزی را ازپای درآورده ! مازندران استعدادهای فراوانی برای توسعه کشاورزی ومکانیزه شدن دارد؛ اینجا سرزمینی ثروتمند است اگرفرصت ها ازدست نروند!

آقای دکترجهانگیری!

به نام های زیبا ودلفریب صنعت وبه خصوص صنایع مادرهمچون نساجی را داغان کردند و آتش برخرمن دهها هزارکارگرانداختند! قطعاً آمارپیش روی شماست؛ ای کاش تحقیق وتفحصی درباب چرایی تعطیلی دهها کارخانه ای انجام می شد تا واقعیت های تلخ نتایج سیاست هایی همچون خصوصی سازی که به دست کاسبان عاشق تولید وصنعت واشتغال زایی صورت گرفت، عیان گردد وچراغ راه آیندگانی باشد که می خواهند صنعت را ازفلاکت خارج نمایند.

آقای دکتر! امروز تجارب خوبی پیش روی شما ودولت آقای روحانی است؛ مدیرانی شایسته درصنعت استان داریم که دربرابر تمامی هجمه ها ایستادند و به دور ازهرگونه شعار وهیاهوپرچم تولید وتلاش برای خودکفایی را برفرار این سرزمین برافراشتند وطرح توسعه چوب وکاغذ مازندران –OCC- نمونه ای از این مبارزه وپایمردی است که می توان به آنها اتکاء کرد و نمونه هایی همچون صنایع نساجی که با پایمردی و پیگیری مسئولان استان سرانجام ازبحران ها برون رفت و کارخانه ای که بوی مرگ ازآن بلند شده بود، امروز چرخ هایش می چرخد و نوای خوش زندگی وحیات درشهرکارگری وصنعتی قائمشهردرآن پیچیده!

بگذاریم دلسوزان و صاحبان تفکرو تولیدگرانی که دلشان برای صنعت واشتغال می سوزد ، برای پویایی صنعت استان گام بردارند وموانع پیش رویشان را حذف ویا به حداقل برسانیم؛ این مهم قطعاً خواسته اصلی دولت تدبیر وامید است و راهبری دراستان می خواهد که با قاطعیت قطار توسعه صنعتی را درریل های زنگ زده به حرکت درآورد.

آقای دکترجهانگیری! درباره صنعت استان مطالب فراوان است وبسیارشنیدنی ومتاسفانه ازحوصله خارج! اما آیا می دانید که گردش چرخ های کارخانه معظمی همچون چوب وکاغذ مازندران که اشتغال مستقیم وغیر مستقیم بالغ بر 12 هزارنفر را فراهم کرده با چه مصایبی روبروست؟! مثلاٌ طرح دولت وسازمان محیط زیست درباره ممنوعیت برداشت چوب از جنگل های منطقه بی آن که فکری برای ادامه حیات این کارخانه بزرگ شود وشاید هم تفکری درجریان باشد وما بی خبریم!!

آقای دکتر! بد نیست که آماراین روزهای منابع رسمی را درباره نرخ بیکاری حدود 50 درصدی جوانان استان مازندران خدمتتان عرض نمایم واین که مازندران دربخش بهبود فضای کسب وکاردرمیان 31 استان کشور رتبه 30 را به دست آورده   وآمار بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی اش دردآوراست؛ آیا زمان آن نرسیده به دور از شعاراین مرده متحرک- اشتغال- را جانی تازه بخشیم!!

جناب جهانگیری! سخن درباره بخش های مختلف استان و مشکلات فراوان وبی انتهاست؛ اما با توجه به دیدگاه های روشن حضرت عالی درمباحث اقتصادی و تولیدی به یک بخش دیگرهمچون گردشگری که می تواند اشتغال وثروت برای مردمان استان به همراه داشته باشد، اشاره می کنم و التماس دعا!

جناب دکتر! مازندران دربدترین حالت سالانه پذیرای 12 تا 15 میلیون گردشگر داخلی درایام مختلف است که اگربرنامه ای جامع وکامل داشته باشیم و دستگاه ها ونهادهای ذیربط با متولیان بخش گردشگری همراهی نمایند و امکانات لازم برای میزبانی خوب فراهم باشد، این صنعت هم اشتغال زاست وهم درآمدکافی وقابل توجهی برای استان به ارمغان خواهد آورد. همه مسئولان هم درسخن گفتن دراین باب استاد تمام اند وکاملاً واقف برمشکلات! اما معلوم نیست که تاچه زمانی باید فقط حرف های دهن پرکن بشنویم و درعمل آه حسرتمان به ارتفاع قله اورست!!

مقدم معاون اول رئیس جمهوری را به استان سرسبز وزیبای مازندران گرامی می داریم وامیدواریم نتایج این سفر ونشست های بعدی ایشان با دولت و کارشناسان منجربه رونق و شکوفایی اقتصاد استان وتوسعه همه جانبه مازندران گردد.

فرامرز درخشنده:

خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود باشی ما رستگار