چند سالی است که در ماه مبارک رمضان برنامه ای با عنوان ماه عسل از شبکه سوم سیما پخش می شود که مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده است. برنامه ای که توانسته حرف مردم را در قالب بسیار زیبا نشان دهد و البته ساعات معنوی خاصی را هم در اوقات نزدیک به اذان و افطار ایجاد نماید. اما ماه عسل نیز به مانند سایر برنامه های پرمخاطب، امسال با حاشیه هایی همراه بود که سرانجام این حاشیه ها به توبیخ عوامل برنامه ختم شد.

MahAsal01 [2]

در این چند روز برنامه ماه عسل و مجری توانمندش – احسان علیخانی، آنچنان زیر بمباران انتقادات و بعضا بداخلاقی ها قرار می گیرند که دور از شان اعتقادات و فرهنگ این مرز و بوم است. البته انتقاد کردن خوب و مفید است و بعضی از این انتقادات بجا و مناسب بود اما یادمان نرود که انتقاد در فرهنگ ما با تخریب و فحش و ناسزا و بردن آبروی یک مسلمان آن هم در این ماه معنوی بسیار متفاوت است.

MahAsal07 [3]

در کنار انتقادات و بعضا شایعات بسیاری همچون گرفتن دستمزدهای آنچنانی مجری برنامه، یکی از این انتقادات حضور مدلینگ زن آن هم با ظاهری متفاوت در برنامه ماه عسل است که دیگر تاب و توان منتقدان را از بین برد. هنوز برنامه تمام نشده بود که تصاویری از این خانم به عنوان مدل در صفحات مجازی دست به دست می‌ چرخید و این بار علیخانی متهم به این شد که مهمانی بی‌ اخلاق را به برنامه‌ اش آورده و صدا و سیما هر طور شده باید جلوی او را بگیرد و همین امر سبب شد تا مدیران صدا و سیما دست به کار شوند و سرانجام عوامل دعوت کننده این مهمان جنجالی را توبیخ کنند.

MahAsal02 [4]

حالا تصاویر خانمی که مهمان برنامه بود در شبکه های اجتماعی دست به دست می شوند و برخی سایت ها (حتی سایت های مذهبی) برای انتقاد کردن از این برنامه، چهره خانم مهمان را با دستکش و هدبند در کنار عکس های صفحات شخصی اش قرار می دهند تا باز هم ماه عسل به واسطه حاشیه ها بر سر زبان ها بیفتد.

MahAsal06 [5]

درست است که عوامل برنامه می توانستند در مورد مهمانان برنامه تحقیق بیشتری نمایند تا این همه حواشی نداشته باشد اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا راه انتقاد کردن در این مورد، انتشار تصاویر بدون حجاب خانم مهمان (آن هم به صورت شطرنجی نشده) است؟ یعنی دقیقا همان برخورد و سیاستی که غیرمذهبی ها و غیرمتدینین در این موارد پیش می گیرند!

MahAsal03 [6]

یادمان نرود که این برنامه در کنار اشتباهات کوچکی که داشته، توانسته باعث آشتی مخاطبان زیادی با رسانه ملی شود. از اینکه یک فردی در منزل خود حتی برای یک ساعت هم که شده شبکه های ماهواره ای و آن برنامه های مخرب را کنار می گذارد و در کنار خانواده خود به مشاهده برنامه ای می پردازد که توجه به مسائل سبک زندگی اسلامی جزء دغدغه آن است را مشاهده می کند، این یک امتیازی برای رسانه ملی است که نباید به این سادگی ها نادیده گرفته شود.

MahAsal04 [7]

هر چقدر بر ماه عسل نقد داشته و نسبت به میهمانانش انتقاداتی داریم اما نمی توانیم منکر موضوعات جالب و حیاتی ای شویم که سوژه ای از برنامه در اکثر روزها می شود و دست آخر به مخاطب حال و هوای معنوی خاصی می دهد. باید از این برنامه هایی که بدین گونه به موضوعاتی همچون جهاد و شهادت، توجه به بیماران، کمک به قشر مستضعف جامعه و سایر مضامین مذهبی و انسانی می پردازد، توجه خاصی شود و از آنان تجلیل کرده و اگر هم نیاز به هدایت و راهنمایی وجود داشت در خفا و به دادن تذکرهای درون سازمانی اکتفا شود نه اینکه آبروی چندین ساله ی یک برنامه ی دینی و اعتقادی را با توبیخ های علنی زیر سوال برد که این اقدامات برای خود سازمان هم در آینده مشکل آفرین خواهد شد.

نگارنده: علی نیک زاد- مدیر مسئول سایت فرهنگی مذهبی قافی