کمال نیوز: بسم الله الرحمن الرحیم
یا مقلب القلوب و الابصار یا مدبر اللیل و النهار یا محول الحول والاحوال
حول حالنا الی احسن الحال
بهار طبیعت همراه با سبک زندگی فاطمی (س) گوارای تمامی فاطمیون

هفت سین مدیریت

هر سال بهار طبیعت یادآور تجلی قدرت الهی و ظهور اسم شریف یا محیی یا ممیت  درنظام آفرینش است ، طبیعتی که با تأمل و تعمّق در نظم آن می شود مبدأ و معاد را باور کرد.


پوست اندازی ظاهری و روجلدی طبیعت می تواند برای انسان و تمامی جنبندگان آفرینش درس عملی توحید باشد در همین راستا سنت دیرینه ایرانیان برآن است در ابتدای سال و شروع بهار با تأسی از تر و تازگی بهار ، مظاهر و پیامهای آن را در قالب هفت سین بر سر سفره های محبت و صمیمیت خانواده چینش می کنند.


در نظام حکومت اسلامی با توجه به آموزه های قرآنی و انسانی، متولیان و مدیران خدمتگزارمردم هم ، باید خویش را با صفا و صمیمیت طبیعت وفق دهند وهفت سین دل را برای سالی پربرکت از لحاظ خدمت به خلق الله رقم بزنند لذا نویسنده به زعم و ظرفیت وجودی اش هفت سین ذیل را برای مدیران لازم می بیند.


1- سلامت جان
طهارت روح و جان مقوله ایست که با تقوای الهی حاصل می شود همان تقوایی که امیرالمومنین ع در نهج البلاغه در ابتدای نامه اش به مالک اشتر نخعی یادآور می شود ( امره بتقوی الله ).


تا مدیران از سلامت نفس و جان برخوردار نباشند طیبه عدالت اجتماعی و وجدان کاری محقق نمی شود چراکه مدیر، مسئولیت را فرصتی برای ترقی دنیوی اش می بیند تا نردبانی برای تعالی انسانیتش .


2- سوابق درخشان مدیریتی
مدیر موفق مدیری است که مراحل و پله های مدارج مسئولیتی را یکایک و محکم برداشته باشد ، صرف عنوان مسئول ، مدیر را موفق نمی کند چراکه مدیریت بر کارشناسان یک نهاد و دستگاه دولتی ، مهارت شغلی است که با تجارب کاری و مدیریت در سطوح بخشها و واحدها بدست می آید لذا از اهم ویژه گی های یک مدیرموفق داشتن سوابق کاری و تجارب ارزنده گذشته است .


3- سعی و تلاش جهادی
درعرصه مدیریت ، مجاهدت مسئول یک دستگاه چارچوب بردار از لحاظ محدود شدن در ساعت اداری نیست از اینکه یک مدیر سعی و تلاش را محصور در وقت اداری کند بلکه تمام 24 ساعت شبانه روز وقت کار و تلاش است لذا ویژه گی مهم یک مدیردر نظام اسلامی طبق آموزه های قرآنی سعی و تلاش جهادی است که وقت و زمان و اقلیم جغرافیایی نمی شناسد.


4- سعه صدر
مدیر و مسئول بودن همانطوری که از اسمش پیداست منصبی است که مورد سوال مردم و جامعه است ، داشتن شرح صدر و بالابودن نرم تحمل مدیران و عدم بد اخلاقی اداری و عجول نبودن آیتم های است که موجبات رضایت مردم و عدم هدر رفت بیت المال را به همراه خواهد داشت لذامدیرانی موفق اند که در برخورد با مشکلات و مطالبات نیروها و مردم با سعه صدر و حوصله ممدوح مدیریت کنند.


5- سیره عملیه اهلبیت ع
با اعتقاد به این اصل از اصول مذهب که معصومین ع دارای عصمت و طهارت نفس می باشند و خداوند سبحان آنان را الگو و اسوه حسنه برای بشر قرار داد عمل به سیره و سنت معصومین ع می تواند مهمترین و بهترین روش مدیریتی را پیش پای ما قرا دهد و طبق مرام ومقال آنان جامعه اسلامی را رهنمون شد.


6- سبک زندگی اسلامی
انتخاب روش و شیوه مدیریتی در دنیای امروز غالبا" طبق تجارب و آموزه های بشری است ، بحمدالله اسلام ناب وفرهنگ شیعه اثنی عشریه سبکی از زندگی فردی ، خانوادگی و اجتماعی به ما معرفی می کند که در تاریخ بشریت بی مثال است لذاتفکر و روش مدیران باید طبق سبک و سیاق اسلامی باشد هم در جایگاه  حقیقی شان هم بعنوان مدیر و مسئول درنظام مقدس جمهوری اسلامی.


7- سحرخیزی و تهجد
باید براین حقیقت واقف باشیم که در عصر غیبت کبری جایگاه ولایت فقیه همان ولایت رسوا الله ع و ائمه معصومین ع است کسی که توفیق خدمت در حکومتی منصوب به نظام ولائی را دارد باید صبغه او صبغه زمامدار دولت کریمه و حکومت اسلامی باشد لذا از بایسته های یک مدیر ولائی ارتباط نزدیک او با مبدأ هستی و عبودیت مخلصانه اش در پیشگاه الهی است لذا با تأسی به ائمه هدی ع یک مدیر باید سحر خیزی ،تهجد و تزکیه نفس برای تحمل این امانت بزرگ مسئولیت را داشته باشد.

اسماعیل رمضانی :       اداره تبلیغات اسلامی شهرستان آمل