کمال نیوز: شهر آمل این روزها تشنه تر از پیش نیازمند زیباسازی شهری است و در این راستا المان ها نقش بی بدیلی بر شاکله و بدنه اصلی شهر خواهند داشت


زندگی پردغدغه امروزی در ازدحام ساختمانها و خیابان ها و شلوغی تردد خودروها دستاویزی جز هنر ندارند؛ هنری که تحت عنوان گرافیک شهری از آن یاد می شود و با خلاقیت های جالبی فضاهای قابل توجهی را خلق و در یاد مردمان هر شهر ماندگار می سازد.


گرافیک محیطی تلفیقی از رنگ ها، شکل ها، طرح ها، چراغ ها ، تابلوها و حتی خط و نوشتار است که در کنار یکدیگر به ارتباطات اجتماعی مردمان شهر کمک می کند.


هر آنچه در پارک ها می بینیم، علائم راهنمایی و رانندگی، پل های عابر پیاده، نمایشگرهای شهری، تابلوهای خیابان ها و کوچه ها، تابلوهای سر در فروشگاه ها و حتی طراحی ویترین مغازه ها نیز در زمره گرافیک محیطی قرار می گیرد.


گرافیک محیطی در اولین کارکرد خود نقش برقراری ارتباط و راهنمایی و اطلاع رسانی را از طریق نشانه ها عهده دار اند و در مرحله بعدی وظیفه زیباسازی محیط را ایفا می نمایند.


گرافیک محیطی همواره به دنبال زیبایی و خلق تعادل و آراستگی است؛ بنحوی که هریک از اجزا در محیط به درستی در کنار یکدیگر قرار می گیرد و حتی وجود تضاد در عناصر محیطی از رنگ تا بافت و… نیز نوعی هارمونی و هماهنگی دارند و اینگونه دعوت به آرامش شهروندان اصلی ترین نتیجه حاصل از بکارگیری صحیح از گرافیک محیطی خواهد بود.


تطابق و سازگاری المان های شهری با هویت شهر مهمترین رویکردی است که در بکارگیری عناصر زیباسازی شهر از دید کارشناسان این حوزه همواره مورد تاکید قرار گرفته است.


” زیباسازی، فرآیندی مستمر و پویا و در حال رشد است که با روان‌شناسی، فلسفه، هنر، فرهنگ، هویت، دانش، بینش، زمان و کارکردهای مختلف ارتباط داشته و ظهور پیدا می‌کند و جنبش زیبایی‌شناسی شهری رویکرد پیشرفته‌ایست که نه تنها به خاطر زیبا نمودن، بلکه [حتی] ترجیحاً به معنای ابزار کنترل اجتماعی از طریق راضی نگهداشتن جمعیت شهری و پاسخ‌گویی به نیاز آنها مورد توجه قرار می‌گیرد.


هدف زیباسازی فراهم آوردن محیطی است که همگی ما در آن احساس لذت کنیم. نگاه زیباسازی به شهر رسیدن به همان تعاریف ذکر شده و ارتقاء کیفیت محیط شهری است.


استفاده از المانهای شهری برای بالا بردن کیفیت محیط و زیبایی شهری از اهداف و سیاستهای شورای دوره چهارم شهر آمل است .


یکی از راه های ایجاد فضای زیبا برای شهروندان استفاده از المان هایی است که حس زیبایی شناسی شهروندان را تحریک می کند و خاطرات گذشته را در اذهان زنده می کند و نمونه این لمانهای نوستالژی را این روزها می توان در قالب چراغ های گرد سوز ( لمپا ) در چند نقطه از شهر مشاهده کرد .


این اتفاق زیبا در آمل تنها نمونه ای از ده ها طرح و برنامه ی نو و زیبایی شناسانه برای نصب المانهای بومی در میادین و خیابانها است که در کمیته ارتقای کیفیت سیما و منظر شهری در مرکز پژوهش شورای اسلامی شهر آمل تهیه و اجرایی شده که روزهای بهتری از منظر ارتقای زیبایی را در شهر آمل نوید می دهد .