رود دائمی تالار  بدلیل گستردگی آن در طول شهرستان سوادکوه ،قرن ها نقش شاهرگ حیات برای ساکنان و کشاورزان و گونه های جانوری و... را بازی میکند و یک موهبت عینی الهی برای ما بحساب می آید . مدتی است به همراه دوستان حامی محیط زیست قصد بررسی وضعیت رودخانه ی تالار از جوشش تا وصل به دریای خزر را داشتیم و تغییرات رنگ ظاهری و آلودگی آن در طول حدود100 کیلومتر سفرش به موازات جاده ی ترانزیت و نگاه گردشگران را داشتیم. چنانچه در سالهای اخیر به علل و عوامل پیش پاافتاده آلودگی تالار از وضعیت هشدار به مرحله بحرانی رسیده و آنطور که باید و شاید پرداخته نشد و همچنین به فواید وجود رودخانه ای زلال و فرحبخش در شهرها و تأثیرات مثبت روحی و روانی بر ساکنین اطراف و بهره اقتصادی قابل ملاحظه ناشی از تعریف پروژه های گردشگری و توریستی اشاره خواهد شد .

سرچشمه های جوشان شاخه های اصلی تالار از کوههای چرات و دراسله و گدوک و خطیرکوه و جنگلهای کسلیان متولد شده و در کیلومترهای اولیه کاملا" روشن و دلنشین و گوارا بوده و طولی نمیکشد که ضمن تلاقی با معادن شن و ماسه و تخلیه بی رحمانه حوضچه های شستشو ماسه به درون این رودخانه ، به یکباره در بالادست تالار رنگ و محتوای این رود زلال و پرآب و دائمی را دگرگون میکنند. این عمل ناشایست و غیرحرفه ای و طبیعت ستیز که رودخانه ای که میتواند سرمنشأ تحولات اقتصادی و توریستی و روحی و عاطفی و کشاورزی و دامپروری برای قسمت اعظمی از مازندران باشد ، فدای منفعت طلبی و کاهش هزینه های کارخانه داران شن و ماسه سوادکوه و صدور پروانه های بی حساب و بدون احراز شرایط برداشت و شستشو فراورده ها (البته در سالهای گذشته) میشود

که در این حین آن بلاهایی که انتظار میرفت بر سر اکوسیستم منطقه بیاید آمده است و بقول معروف کار از کار گذشته است ، و کارشناسان و فارغ التحصیلان محیط زیست و منابع طبیعی بهتر از فجایع رخ داده در این سالها باخبر  و به آن واقفند.