کمال نیوز:این روزها شبکه اجتماعی اینستاگرام در بین بخشی از جوانان مورد استفاده قرار می گیرد. این محبوبیت در حالی است که پیش از این گزارشاتی از منابع آگاه به مسایل فضای مجازی مبنی بر وجود خطرات فرهنگی زیادی در این شبکه های اجتماعی داده و بهترین راه حل را جایگزینی یک شبکه اجتماعی وطنی برای اینستاگرام، فیس بوک، توئیتر و ... معرفی کرده است.

برای بررسی تهدیدهای موجود در اینستاگرام، گفت و گویی با روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی ترتیب داده که در ذیل ماحصل آن را می خوانید:

پشت پرده اینستاگرام و واتس اَپ چیست؟

شبکه اینستاگرام، سرویس عکس و واتس اَپ، نرم‌افزار تلفن همراهِ کمپانیِ صهیونیستیِ فیسبوک اند و مدیریت آنها به دست تأثیرگذارترین صهیونیست جهان است و مهم‌ترین هدف این شبکه‌های شیطانی هم تبدیلِ اسرائیلِ منفور، نامشروع و کوچک به اسرائیلِ بزرگ است. درنتیجه برای این کار باید جعل و جهل و فساد را در جهان گسترش دهند، یعنی دقیقاً همان کاری که اغلبِ شبکه‌های اینترنتی و ماهواره ایِ آمریکایی و صهیونیستی انجام می‌دهند. مارک زوکربرگ در ۳۱ مرداد سال گذشته رسماً اعلام کرد «مأموریتِ جدید» خود را آغاز کرده است. او در شرح مأموریت جدیدش گفت با محوریت تلفن همراه قصد دارد ۵ میلیارد نفر را در سراسر جهان به شبکه صهیونیستی خود اضافه کند. چندی بعد با انتشار خبرِ خریدِ واتس اَپ و شرکت اسکنتا که تولید کننده پهپاد است و اضافه شدن شرکت های سامسونگ و اریکسون و نوکیا به پروژه این شبکه صهیونیستی، مشخص شد برنامه‌های رژیم صهیونیستی برای اشغال و الصاقِ سرزمین های مجازی دیگر به خود، وارد مرحله اجرا شده است.

پس چرا تا کنون اینستاگرام و واتس اَپ به طور کامل فیلتر نشده اند؟

خب طبیعتا این سؤال جدی پیش می‌آید که برنامه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشورِ مستقل، انقلابی و اسلامی و همچنین به عنوان رئیسِ جنبش عدم تعهد در مواجهه با این تغییرِ آرایشِ نظامی و امنیتی دشمن چیست؟ آیا وقتی ایادی شیطان بزرگ به شخصی‌ترین بخشِ حریمِ خصوصیِ کاربران وارد شدند و امنیتِ روانیِ جامعه را برهم زدند و مرزهای اعتقادیِ مردمِ ما را از میان بردند و باعث از هم گسیختگیِ نظام خانواده و انحراف آینده سازان ایران اسلامی شدند و فرهنگ اصیل اسلامی-ایرانی ما را مورد هجمه و دستبرد قرار دادند، مسئولین ما تنها با فیلتر کردنِ محدود و یک خط در میانِ آن‌ها وظیفه خود را انجام داده‌اند؟ به نظر می‌رسد این‌طور نیست. فیلترینگ تنها سرعتِ ادامه پیشرفتِ دشمن را کمتر می‌کند و مسئولینِ فضای مجازی مأموریتشان تنها دل‌خوش کردن خانواده‌ها به توفیقات فیلترینگ نیست. البته وقتی درد بیشتر می‌شود که همین فیلترینگِ محدود هم اعمال نشود یا نرم افزارهایی مانند اینستاگرام که تا اوایل سال گذشته فیلتر بود، رفع فیلتر شود و حتی علامتِ هشداردهنده بر ورودی منطقه تیر و میدان مینِ دشمن برداشته شود. دولت در اجرای وظایفِ قانونیِ خود و با هدف صیانت از حقوق شهروندی باید به سرعت اقدام به مسدودسازی اینستاگرام و واتس اَپ کند، ولی نباید فقط به فیلتر کردن آن‌ها بسنده کرد بلکه ابزارهای جایگزین فعلی هم باید تقویت و رفع اشکال شده و به فعال سازیِ بخش خصوصی در مواجهه با آمریکا و رژیم اشغالگر قدس در فضای مجازی کمک کند. این کوچکترین انتظار خانواده‌ها از دولت‌مردان است.

 آیا بستن صفحات و تصاویرِ مغایر با قانون و اخلاق در اینستاگرام و واتس اَپ ممکن است؟

نرم افزارهای تلفن همراه عموما و بطور خاص این دو نرم افزار، یور آر ال محور نیستند. یعنی بسته های محتوایی و تصاویر بارگذاری شده بر روی آنها دارای نشانی اینترنتی مستقیم نیست بلکه از طریق آی پی و اغلب بصورت رمز شده منتشر می شود. در نتیجه در حال حاضر میلیون ها تصویر مستهجن و پورنوگرافی در اینستاگرام منتشر شده که حتی یکی از این تصاویر را نمی توان بصورت مجزا فیلتر کرد که این موضوع در ارتباط با فعالیت های جاسوسی و خلاف عفت و اخلاق عمومی در واتس اَپ هم صدق می کند. بر اساس آمارهای منتشر شده در حال حاضر بیش از ۱۲ میلیون نوجوان زیر ۱۸ سال در ایران از اینترنت استفاده می کنند که همه این افراد در معرض آسیب های جدی ناشی از این هرج و مرج بی سابقه در اینترنت هستند و خانواده ها نیز با تصور اینکه دولت در اجرای وظایف قانونی خود که در بند یک اصل سوم قانون اساسی بر آن تاکید شده است، با هدف ایجاد «محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوی و مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی»، اینترنت را کنترل می کند، فرزندانشان را در این فضای دهشتناک تنها می گذارند، غافل از اینکه حتی یک تصویر بند انگشتی هم در این نرم افزارهای تلفن همراه قابل فیلتر کردن نیست! گمان می کنم بر کسی میزان غیرقابل انکار فساد و فحشا و محتوای مجرمانه در اینستاگرام پوشیده نباشد و هر کس تنها چند دقیقه وقت بگذارد بلافاصله بعد از نصب نرم افزار اینستاگرام بر روی تلفن همراه خود با تعداد بسیار زیادی از اینگونه تصاویر شرم آور مواجه خواهد شد.

آیا فعالیت نیروهای ارزشی در این پایگاه‌ها منطقی است؟

یقیناً ورود و فعالیت افراد بدون آموزش و مأموریت مشخص به سرزمینِ مجازیِ دشمن، حماقت است و تنها باعث می‌شود ساده اندیشان، مورد سوءاستفاده دشمن قرار گیرند و البته تصور اینکه رژیم اشغالگر قدس توان فنی خود را در اختیار مسلمانان و دشمنان درجه یکش قرار می دهد تا محتوایی خلاف ارزش ها و امنیت صهیونیست ها منتشر کنند، آنقدر مضحک است که نیازی به توضیح ندارد. فیسبوک بعد از خرید یک میلیارد دلاری اینستاگرام اعلام کرد این شرکت زیان ده است، خوب است از خودمان بپرسیم چرا یک کمپانی آمریکایی که سهامش در بازارِ بورسِ نزدکِ نیویورک به فروش رسیده و ارزش سهامش در حال کاهش و رو به سقوط است و از طرفی باید پاسخگوی انبوه سهامدارانش هم باشد، چنین مبلغ هنگفتی را برای خرید یک نرم افزار زیان ده هزینه می کند؟ و نرم افزاری که هنوز هم در آن تبلیغات دیده نمی شود چه منافعی برای صاحبانِ تاجرش دارد؟ واقعا برخی دوستان گمان کرده اند شیمون پرز عاشق چشم و ابروی آنها شده است که اینهمه سخاوت به خرج می دهد؟!

آیا می توانید چند نمونه از شبکه های اجتماعی عکس محور ایرانی را نام ببرید؟

لنزور و نگارخانه ایرانی دو نمونه موفقِ ایرانی هستند که می توانند جایگزین های مناسبی برای اینستاگرام باشند. البته نمونه های جایگزینِ دیگر هم وجود دارد که باید تقویت شوند.