کمال نیوز:با روی کار آمدن دولت دکتر روحا نی که به دولت" تدبیر و امید" اشتهار دارد انتظار عمومی جامعه برای استفاده از اندیشه و خرد صاحب نظران و کارشناسان فزونی یافت. عموم مردم وحتی منتقدین دولت جناب روحانی را خرد گرا و اندیشه محورمی دانندوبه همین دلیل انتظارشان از این دولت به نوعی بیشتر از دولت های قبلی می باشد. دولت تدبیر و امید زمانی سکان اداره امور را به عهده گرفت که دولت پوپولیسم قبلی نظام تصمیم گیری و برنامه ریزی ملی را برهم زد. سیاستگذاری های پرشتاب ، غیر عقلایی و غیرعلمی دولت احمدی نژاد حتی داد اصولگرایان را نیزبه آسمان برد. اما وقتی که دکتر حسن روحانی رییس جمهور کلید پاستوررا در دست گرفت آرامش خاصی در کشور حاکم شد هرچند کشور در ابعاد داخلی و خارجی با مشکلات ریز و درشتی دسته و پنجه نرم می کرد.
مشکلات فراروی کشور ، فشار منتقدان، خزانه خالی ، محدویت های ناشی از تحریم، تعهدات پرشمار دولت قبلی و نابسامانی های برجای مانده از گذ شته دولت یازدهم را در شرایط خاصی قرار داد اما این دولت با عقلانیت وخردورزی سعی میکند روی ریل تدبیر حرکت کند تا امید و اعتمادعمومی پویا و مانا شود. علاوه بر موفقیت های قابل توجه در حوزه دیپلماسی و محیط بین الملل یکی از مهمترین این تدبیر ها با رعایت تقویم کشورداری و تقدیم به موقع بودجه به مجلس و اتخاذ تصمیات عالمانه و بدور از احساسات کلید خورد. البته نمی توان انتظار داشت دولت در شرایط موجود و در راستای تعامل با سایر قوا و تامین نظر سایر بازیگران سپهرسیاست آرمانگرایی کند یا هرآنچه می پسندد مصوب نماید . یا نباید گفت این دولت در طول شش ماه گذشته اصلا اشتباهی نداشته است. چه آنکه در روند تصمیم گیری پلورالیستی و تعدد سازمان ها و فراوانی کارگروه ها ی زیر نظر پیکره بزرگ دولت امکان اشتباه و نقص امری بدیهی و متداول است.اما باید تلاش کرد اشتباهات به حداقل برسد.
با همه آنچه که در مقدمه به پیشگاه مخاطبان فرهیخته عرضه گردید انتظار دارم استاندار ساعی مازندران در راستای روند های خردورزانه رییس جمهور محترم تمهیداتی اتخاذ نمایند تا از مدیران و کارشناسان پیشکسوت و یا مقامات ادوار قبلی به نحومطلوبی استفاده گردد. اینکه سازمان ها در اقدامی سمبلیک تصاویر مقامات گذشته را در اتاق مدیر کل به قاب در کشند رافع مسوولیت شان نمی شودبلکه شایسته است سیستمی طراحی شود تا ازتجربیات و نظرات مدیران و کارشناسانی که فعلا در مصدر امور نیستند بهره برداری کرد. بدون شک این مدیران با آغوش باز دعوت کمک و همیاری را خواهند پذیرفت و از طرفی استفاده از تجربه مدیران قبلی یک نقطه عطف و نوعی فضیلت محسوب می شود.
استفاده از ظرفیت فکری و تجارب موفق مدیران و کارشناسان پیشکسوت نه تنها ضعف یا اشکال نیست بلکه به عنوان یک معروف شایسته فرهنگ سازی است و چه خوب خواهد بود مشوق های انگیزشی برای اجرای این مهم نیز لحاظ شود. بی توجهی به کارشناسان و مدیرانی که سالها تجربه اندوخته اند هدررفت سرمایه و منابع انسانی می باشد .چه آنکه در آموزه های دینی و چه در پیشنیه تمدنی و تاریخی و به خصوص در مدیریت نوین بر ضرورت استفاده از مشورت با افراد با تجربه تاکید شده است.
پیشنهاد نگارنده به دستگاه های اجرایی آن است که دفتری را در بهترین مکان سازمان برای حضور مدیران و کارشناسان پیشکسوت و بازنشسته در نظر بگیرند و در شوراها و کارگروه های سازمانی از توان فکری آنان استفاده نمایند. مدیر کل وقت روابط عمومی وزرات علوم به من می گفت "دکتر معین" وزیر اسبق وزارتخا نه تاکید داشت گزارش تحولات وزارت هر پانزده روز یکبار در اختیار وزرای سابق علوم قرار گیرد تا ضمن ارزیایی پیشنهادات و نظرات خود را مطرح نمایند. وی می گفت: نظر دکتر معین این بود که رشته اطلاعات وزرای سابق نباید گسسته شود چون مقامات سیاسی و ارشد همواره در معرض سوال نخبگان و رسانه ها قرار دارندو بروز بودن اطلاعات وزرای سابق به نفع کشور و مدیریت فعلی می باشد.
اردی بهشت 84 در حال بازدید از نمایشگاه و جشنواره کارآفرینی شیخ بهایی در اصفهان بودم که دیدم یک خودروی ون با تشریفات خاصی عده ای را پیاده نموده و مدیریت نمایشگاه به استقبال آنها رفته است. پرسیدم دوستان چه کسانی هستند بمن گفتند اینان مقامات ارشدسابق استان اصفهان می باشند که به عنوان اعضای اتاق فکر استانداری اصفهان همکاری می کنند ودر اینگونه نمایشگاه ها بدنبال بررسی و جذب ایده های برتر می روند تا امکان سرمایه گزاری در استان اصفهان فراهم شود . حالاباز بفرمایید مرغ همسایه غاز است!
حضرت علی (علیه السلام) فرمود: «خردمند، از مشورت دیگران بی نیاز نیست.». مرحوم ابوی همواره این کمترین رابا این بیت راهنمایی می کرد. بی پیر مرو به ظلمات هرچند سکندر زمانی!.