کمال نیوز: برای هر ملت، شناخت گذشته برای ساختن آینده‌ای بر پایه هویت فرهنگی خویش دارای اهمیت بالایی می باشد. در حقیقت پویایی و بقای فرهنگی در آینده، نیازمند پیوستگی میان دیروز و امروز و فردای ملت‌هاست.

امروزه در آغاز هزاره سوم و عصر ارتباطات و جهانی شدن، وجه تمایز ملت‌ها از یکدیگر هویت فرهنگی آنهاست که ریشه در میراث فرهنگی شان دارد. از این‌رو، حفظ میراث فرهنگی برای یک ملت، پشتوانه حیات فرهنگی در آینده خواهد بود. ضرورت حفظ میراث فرهنگی در دنیا سابقه ای دیرینه دارد.

در سال 1931 در اولین کنگره معماری و شهرسازی که در آتن برگزار گردید، حفاظت از میراث فرهنگی در هفت قطعنامه اصلی با عنوان منشور مرمت به تصویب رسید و در آنها توجه و احترام به آثار تاریخی از طریق حفاظت، حمایت، مراقبت، و مرمت توصیه شد. در دومین کنگره که در ونیز و به سال 1964 برگزار گردید، برای نخستین بار واژه میراث به‌کار گرفته شد.

در مقدمه مصوب این منشور که به "منشور ونیز "مشهور است، بر لزوم حفظ میراث گذشتگان به‌عنوان مسئولیتی همگانی تأکید شد و اعلام شده است: "یادمان‌های تاریخی ملت‌ها، سرشار از پیام روزگار گذشته، شاهد زنده سنت‌های کهن ایشان است که تا به امروز باقی مانده‌اند...

بر ماست که این میراث را در اصیل‌ترین حالت به نسل‌های آینده تحویل دهیم". بنابراین حفظ میراث گذشتگان به ویژه یادمان ها و بناهای تاریخی، مسئولیتی همگانی است که البته نیازمند همت متولیان مربوطه می باشد.

از لحاظ ساختار اداری، در ایران سازمان میراث فرهنگی و گردشگری عهده دار مسئولیت اصلی در این ارتباط می باشد. به دلایل کمبود منابع مالی و اعتبارات لازم و با توجه به تعدد بناهای واجد ارزش در سطح کشور، این سازمان و ادارات مربوطه آن در سطح شهرستان ها توان تملک همه بناهای تاریخی و حفظ و مرمت آنها را دارا نمی باشند به گونه ای که در حال حاضر بخشی از این بناهای تاریخی – با توجه به اینکه بسیاری از مالکین نیز انگیزه ای برای حفظ آنها ندارند- از بین رفته یا در حال تخریب می باشند.

با توجه به این واقعیت، و ضرورت حفظ میراث تاریخی که نمایانگر هویت فرهنگی جوامع می باشند و امروزه از نقش قابل توجهی در جذب گردشگر برخوردارند ، شورای شهر دوره چهارم در راستای حفظ میراث تاریخی و فرهنگی کهن شهر آمل ، پایتخت اولین حکومت شیعی در ایران و شهر مردان (نام آمل منسوب به قوم آمارد یا مرد می باشد)، در نظر دارد از این پس هر ساله خرید تعدادی از این بناهای تاریخی را در قالب بودجه سالانه شهرداری در دستور کار قرار دهد.

در پی خرید این ابنیه با مرمت آنها و اختصاص کاربری های متناسب به این بناها می توان به تحقق حداقل هایی در آتیه نزدیک در رابطه با حفظ میراث تاریخی این کهن شهر و امکان جذب گردشگر دست یافت.

دکتر فرزین محمودی پاتی-سخنگوی شورای اسلامی شهر آمل